Bıçak Sanatı - Forum

Profesyonel atölye aletleri listesi (ve) Bıçak yapmak için malzemeler

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
Ynt: Profesyonel Atölye Listesi
« Yanıtla #20 : 03 Mayıs 2011, 11:42:11 »
Süper :D
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #21 : 03 Mayıs 2011, 12:00:52 »
abi kaldırın şu konuyu gözünüzü seveyim :D, hele ki yeni gelenlerden uzak tutun. bir 3 eğe ile bıçak yapıyoruz diyerek millete zehri ancak veriyoruz, siz fabrika kurdunuz yahu :))
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #22 : 03 Mayıs 2011, 12:24:05 »
Hehehehe, bu alet edevat p*rn*su işte fena bağımlılık yapıyor  ;D Ama Emin harbiden minimumla başlayıp ihtiyaç ve imkan oldukça geliştirmek doğrusu, daha temel teknikleri geometriyi vs anlamadan güçlü bir bant zımpara hiç bir işe yaramaz, bunun için elde bir miktar çalışma yapmalı ki mekanize olmanın  hiç bir anlamı yok. Isıl işlem için aynı şeyi pek söyleyemiyeceğim, sonuçta önemli olan metalurjik olarak çeliği öğrenmek gerek, ondan sonra ne tür bir ekipmanın olduğu çok önemli oluyor. Dövmede ve talaşlı işlerde alacağınız alet edevat basit ve temel ihtiyacınızı karşılamalı ilk önce, ama ne olursa olsun kaliteli malzeme olmalı, ilerlediğinizde, yıllar sonra çok daha iyi takımlar edindiğinizde dahi ilk zamanlarda aldığınız alet edevat iş görebilmeli. Mesela daha ilk zamanlarda başladığımda aldığım körük ve örsüm benim hayatım boyunca işimi görecek. Ya da ilk aldığım mengene hala benim elim ayağım....

Kipmen Sanat web sitesi

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #23 : 03 Mayıs 2011, 14:56:22 »
kaliteli alet konusunda sana sonuna kadar katılıyorum Emre. ve bu bıçak yapma işi gerçekten de ilerledikçe alet ve ekipman anlamında "çoğalmayı" gerektiriyor. fantaziye girmesen bile tahmin ettiğinden daha fazlasına ihtiyacın olacağı kesin gibi. hele ki insan bir de bundan para kazanmayı hedefliyorsa, muhakkak makina parkuruna ciddi yatırımlar yapmalı. fakat ben başlangıçta çin işkencelerini anımsatacak zorluklarla boğuşmuş olmayı kendi adıma bir şanssızlık olarak görmüyorum, aksine bana "sabır" konusunda katkısı olduğunu düşünüyorum. fakat kritik nokta şu ki, ilk bıçağımı yaparken yaşadığım aksilikler yüzünden neredeyse bir kaç kez havlu atmanın kıyısına gelmiştim. o sabır imtihanını geçtikten sonra gerisi çocuk oyuncağı gibi. hep söylüyorum, ilk bıçağım 70 saate yakın sürdü, şimdi aynı yöntemlerle ortalama 10-12 saat maksimum. aletin kalitesine yapılacak yatırım bu fark için değer elbette ^-^

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #24 : 03 Mayıs 2011, 16:13:22 »
kaliteli alet konusunda sana sonuna kadar katılıyorum Emre. ve bu bıçak yapma işi gerçekten de ilerledikçe alet ve ekipman anlamında "çoğalmayı" gerektiriyor. fantaziye girmesen bile tahmin ettiğinden daha fazlasına ihtiyacın olacağı kesin gibi. hele ki insan bir de bundan para kazanmayı hedefliyorsa, muhakkak makina parkuruna ciddi yatırımlar yapmalı. fakat ben başlangıçta çin işkencelerini anımsatacak zorluklarla boğuşmuş olmayı kendi adıma bir şanssızlık olarak görmüyorum, aksine bana "sabır" konusunda katkısı olduğunu düşünüyorum. fakat kritik nokta şu ki, ilk bıçağımı yaparken yaşadığım aksilikler yüzünden neredeyse bir kaç kez havlu atmanın kıyısına gelmiştim. o sabır imtihanını geçtikten sonra gerisi çocuk oyuncağı gibi. hep söylüyorum, ilk bıçağım 70 saate yakın sürdü, şimdi aynı yöntemlerle ortalama 10-12 saat maksimum. aletin kalitesine yapılacak yatırım bu fark için değer elbette ^-^

emin bir bant zımpara bir şerit testere ile bu zamanı 1-2 saat te indireceksin sanırım
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #25 : 03 Mayıs 2011, 17:07:31 »

emin bir bant zımpara bir şerit testere ile bu zamanı 1-2 saat te indireceksin sanırım

inşallah ^-^

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #26 : 03 Mayıs 2011, 19:46:36 »
abi kaldırın şu konuyu gözünüzü seveyim :D, hele ki yeni gelenlerden uzak tutun. bir 3 eğe ile bıçak yapıyoruz diyerek millete zehri ancak veriyoruz, siz fabrika kurdunuz yahu :))

al bendende o kadar .koskoca atölye oldu :) bır anda..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #27 : 03 Mayıs 2011, 21:28:49 »
valla bugün fir firmanın davetlisi olarak fabrikasını gezdik bir kalıp atölyesi vardı inalılmaz iki tane tel erozyon hassiyet 0,2mm bedeli 1 milyon dolar taşlama tezhahı bir adet cnc freze bir adet cnc torna ve cnc matkap (o ne işe yarıyorsa tuhaf bir aletti ) ve bomba emre ustamızın ev yapımı eloktroliz ile markalaması koca makina olmuş çatır catır kalıp cıkarıyor
atölye muhteşemdi inalılmaz işler yapılabilir ama maliyeti  birkaç milyonu geçiyor
biz en iyisi bir fabrika kuralım küçüğünden yapalım imalatı ve türkiyeye nasıl bıcak yapılır gösterelim nedersiniz madem öyle okadar adamız yapalım birşeyler

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #28 : 03 Mayıs 2011, 21:32:24 »
valla bugün fir firmanın davetlisi olarak fabrikasını gezdik bir kalıp atölyesi vardı inalılmaz iki tane tel erozyon hassiyet 0,2mm bedeli 1 milyon dolar taşlama tezhahı bir adet cnc freze bir adet cnc torna ve cnc matkap (o ne işe yarıyorsa tuhaf bir aletti ) ve bomba emre ustamızın ev yapımı eloktroliz ile markalaması koca makina olmuş çatır catır kalıp cıkarıyor
atölye muhteşemdi inalılmaz işler yapılabilir ama maliyeti  birkaç milyonu geçiyor
biz en iyisi bir fabrika kuralım küçüğünden yapalım imalatı ve türkiyeye nasıl bıcak yapılır gösterelim nedersiniz madem öyle okadar adamız yapalım birşeyler

Pamuk eller cebe  :P :P

Saygılar...

Berke Boyacı

« Yanıtla #29 : 03 Mayıs 2011, 21:37:52 »
Önceden söyleseydiniz sürvivora falan katılırdık :D. Para ödülüylede birşeyler yapardık artık...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #30 : 03 Mayıs 2011, 21:54:42 »
Aman boşver Özgür  ;), ben "el yapımı"na devam, bolca bıçak üretmek aslında kolay iş, kalıpla kes, hidrolik preste taşlamayı baskıla, hatta kalıplarken taşlamayı da verirsin, satıh düzleme, cnc tezgah, yok bilmemne, günde yüzlerce bıçak çıkar. Fabrikasyon iş kolay, ama acaip soğuk bakıyorum seri üretime, naaparsan yap ruhu yok çıkan sonucun, en azından benim fikrim  :-\

Kipmen Sanat web sitesi

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #31 : 04 Mayıs 2011, 14:59:47 »
Abiler lütfen uçmaya devam , küfür edecek de etsin , atölye dediğin böyle olur , orda bir atölye var uzakta ; ama sanki daha eksikler var gibi , hadin gayri  :P
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #32 : 04 Mayıs 2011, 16:52:02 »
Aman Agel Bey, yapmayın, benim bile moralim bozuluyor listeyi gördüğümde, atölyesi olmayanın harbiden canı sıkılır çok feci :D

Aslında eklemek gerekli olan bişeyler var:

- İnternet bağlantısı
- Laptop
- yazıcı
- Tarayıcı
- SLR Fotograf makinesi
- Fotograf kutusu (indirekt aydınlatma)
- Çeşitli fotograf arka planları

Kendi atölyemde kullandığım bazı şeyler:
- Silikajel ve fırınlanabilir-hava almayan konteyner (boynuz, ahşap vs kurutma için)
- Ahşap için nem ölçer
- Kaçak akım koruma rölesi
- Trifaze bağlantı (bence profesyonel bir atölyenin olmazsa olmazı)
- Alminyum (tercihan bakır) en az 2 cm kalınlıkta iki plaka (hava çelikleri için)
- Çekmeceli civata dolabı
- Portatif Daire testere (geniş ahşap levha kesimi gibi şeyler için)
- Kalın seramik veya cam blok (düzleme zımparalamaları için)
- 3m Re-mount PSA yapıştırıcı (sağolsun Burak arkadaşımız yolladı, elim ayağım oldu bu malzeme)
- Mikarta işleri için çeşitli natürel kumaş tipleri
- Dremel freze-oyma bağlantı tablası (özellikle çelik profillerin içini boşaltmada karbür uçlarla birlikte acaip işe yarıyor)
- Su kaynatıcı -cattle (sadece kahve çay yapmak için değil, ısıl işlem öncesi termokupl'un kalibrasyonu, asit veya elektro aşındırma veya patinasyon işlemleri sonrası oksitlerin stabilizasyonu için istediğiniz anda ulaşabileceğinz kaynar suya ihtiyaç var)
- Hassas terazı
- Kil, şamot, kül, bentonit, demir oksit vs gibi seramik malzemeleri (hamon yapanlar bilir  ;))

Daha saymakla bitmez yahu bu malzeme listesi, ama benden bu kadar  ...
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2011, 16:54:08 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

mehmetseyhan

• 91
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #33 : 04 Mayıs 2011, 17:20:59 »
Durun bende kalp var :o :o

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #34 : 04 Mayıs 2011, 18:07:10 »
Bu gidişle sayısalda çıksa yetmeyecek anlaşılan. O:-)
Cehalet Mutluluktur...

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #35 : 04 Mayıs 2011, 18:20:27 »
yeter yahu bu capitalist dünyada bu tarz malzemelri olan ve büyük sermayelerin sayesinde batan bircok küçük firmanın malzemeleri ikinci el malzeme satan yerlerde satılmakta  :(

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #36 : 04 Mayıs 2011, 20:44:52 »
-Tornavida  :P :P

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #37 : 05 Mayıs 2011, 10:31:07 »
-Tornavida  :P :P

olması gerektiği zaman yoksa insanın canını çok sıkabiliyor bu meret. eğeleri ve ıvır zıvırı asmak için aldığım 3 kuruşluk tablayı tutturmak için 3 vida sıkmam gerekiyordu ve onca alet edavat arasında bırakın yıldız uçluyu, bir tane tornavida olmaması beni çıldırtmıştı... hey gidi...

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #38 : 05 Mayıs 2011, 16:33:06 »
Hay MaşaAllah , devamını bekleriz , öyle bazıları gibi benden bu kadar deyip de kaçmak yok (Emre Abi üstüne alınabilirsin).
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
BIÇAK YAPMAK İÇİN MALZEMELER
« Yanıtla #39 : 31 Ekim 2012, 16:55:57 »
Akla hayale gelmeyecek tüm malzemeler de dahil olmak üzere yazarsak geliştirilebilir bir başlık olacaktır. Özellikle bu işe başlayacak olan arkadaşlarımız, ne ile karşı karşıya olduklarını bileceklerdir... Kopyala yapıştır ile gidersek sanırım daha iyi olur.
1) Eğe Takımı
2) Mengene Takımları
3) Örs
4) İşkence
5) Yapıştırıcılar(epoksi.)
6) Profil için çelikler
7) Kabze için Malzemeler(Tahta, boynuz, fiber)
8) Kumpas
9) Pin Çubuklar (Pirinç vb. )
10) Fırın
11)Yakıt ( Kömür,gaz)
12)Bilgisayar
13)İşaretleme Kalemi
Lütfen devam edelim...
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2012, 16:58:46 Gönderen: yuceldeniz »
YUCELMORE