Bıçak Sanatı - Forum

GEYİK BOYNUZU & CK 67

Erdal ATASOY

• 164
  • Meslek: imalat/ ERDAL ATASOY D.T:1973
  • Yer: GÜDÜL/ANKARA
GEYİK BOYNUZU & CK 67
« : 02 Mayıs 2011, 01:31:13 »
Değerli ustalarım tam anlamıyla bitirdiğim ilk bıçağım sayılır. Çelik ck 67 sapı geyik boynuzu. Kılıf da yapmak istiyorum o konuda araştırmalar yapıyorum ama hayırlısı diyelim. Değerli ustalarım bıçak hakkında ki yorumlarınız benim için çok önemli.
Bir konuda daha yardımınıza ihtiyacım var EPOXY bulmaya çalıştım kiloluk olanlardan bir türlü bulamadım nereden ve nasıl yada bunun bi markası var mı? Saygılar

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
Ynt: GEYİK BOYNUZU & CK 67
« Yanıtla #1 : 02 Mayıs 2011, 01:39:23 »

Erdal abi çok güzel olmuş eline emeğine sağlık.  :2up  Epoxy konusuna gelince ben Denizli'de bulamadım Denizli'nin çivril ilçesinin özdemirci köyünde ikiz tüp yapıştırıcı diye geçen epoxyi buldum.  O0  Gerçekten yapıştırıyormu diye iki tane kiridashiyi birbirine yapıştırdım  >:D  Şimdide ayrılmıyor  :))   

Saygılar...
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2011, 19:29:19 Gönderen: ugurcan_20 »

« Yanıtla #2 : 02 Mayıs 2011, 02:02:26 »
Ellerine sağlık, işçilik güzel olmuş ama şu polisajı yapmasan sanki bıçağın yüzeyi daha mı güzel olacakmış bilmem. Elbette zevk meselesi ;) Epoksi için aşağıya link veriyorum, hemen gönderiyorlar ama bu epoksinin kuruması biraz yavaş, havaya bağlı olarak 1 günü bulduğu oluyor.
http://www.uygunyatmalzemeleri.com/Epoksi-ERA-4000-1-KG,PR-69.html

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
  • Meslek: İstatistikçi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #3 : 02 Mayıs 2011, 09:08:36 »
Yapıştırıcı için,yıllardır kullandığım deneyimlerim sonucu süper bir yapıştırıcı, kemikleyici ve aynı zamanda muhteşem bir dolgu malzemesi görevide yapan herşeyi çeliği bile boşluğunu doldurup soğuk kaynak bile yapar bildiğimiz 404 çelik yapıştırıcı karışım tüp.
http://www.metinticaret.net/index.php?page=shop.product_details&category_id=43&flypage=flypage.tpl&product_id=537&option=com_virtuemart&Itemid=1

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #4 : 02 Mayıs 2011, 09:28:07 »
ellerinize sağlık çok güzel olmuş

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #5 : 02 Mayıs 2011, 09:39:02 »
Erdal bey sapve bıçağın eğrisi bu kadar birbirini tamamlar sanırım geyik bu boynuzu sizin bıçak için taşımış

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #6 : 02 Mayıs 2011, 12:30:21 »
Erdal Bey çok güzel olmuş. Yanlış anlamazsanız usta değilim ama gözüme çarpan birşey var söylemeden edemeyeceğim. 

Bıçaktaki deliklerin mesafelerinde ve diziliminde bir uyumsuzluk var gibi geldi bana. Biraz da benim bu konularda fazla takıntılı olmamın etkisi olabilir.  Söylememin sebebi sizi yermek değil yapıcı  eleştiri ile yardımcı olmak. Yanlış anlamanızı istemem.

Saygılar

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #7 : 02 Mayıs 2011, 12:52:27 »
çok güzel bir çalışma, tebrik ediyorum.

Hayrinin bahsettiği sorun bıçağın namlu kavisiyle deliklerin paralel olmamasından kaynaklanıyor, sanırım o kısmı bu şekilde düşünerek delmediniz. fakat gerçekten güzel bir çalışma olmuş, tebrik ediyorum... :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #8 : 02 Mayıs 2011, 15:43:47 »
Gerçekten çok güzel olmuş eline sağlık. Ama sefa ustama katıldığımıda belirtmeliyim. Biraz mat ve el işçiliğine dair iz oldumu benim daha çok hoşuma gidiyor. Ama sakın yanlış anlamayın. Çok güzel bir tasarım olmuş.
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2011, 15:47:03 Gönderen: Ş.Kaan Eren »
Cehalet Mutluluktur...

Erdal ATASOY

• 164
« Yanıtla #9 : 02 Mayıs 2011, 19:04:43 »
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim tabi ki eleştiriler olmalıdır ki hatalar sorunlar düzeltilebilsin bu konuda her zaman söylediğim bi söz var; Tiyatro oyuncusu kendi oyununu seyredemez diye gerçekten de öledir.. Sefa hocam polisaj konusunda tamamen haklısınız yapmayacaktım ama arkadaşların sözüne uyup son anda polisaj yaptım ondan oldu epoxy konusuna gelince neden kiloluk arıyorum? Mikarta sap yapmayı düşünüyorum o yüzden verdiğiniz linkten tedarik ederim artık. Arkadaşlar namluda ki delikler konusunda haklısınız aslında hiç açmasam daha hoş olurmuş yada madem açtım simetrisine dikkat etmem lazımdı.Delikleri büyükten küçüğe doğru açtım delmeden ölçtüm zımba ile işaretleyip deldim ama hesaplamadığım birşey çıktı ortaya deliklerin Çaplarını hesaba katmadım delikler küçüldükçe böle uyumsuzluk ortaya çıktı :(  :( saygılar.

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #10 : 03 Mayıs 2011, 07:35:36 »
Ellerine sağlık, işçilik güzel olmuş ama şu polisajı yapmasan sanki bıçağın yüzeyi daha mı güzel olacakmış bilmem. Elbette zevk meselesi ;) Epoksi için aşağıya link veriyorum, hemen gönderiyorlar ama bu epoksinin kuruması biraz yavaş, havaya bağlı olarak 1 günü bulduğu oluyor.
http://www.uygunyatmalzemeleri.com/Epoksi-ERA-4000-1-KG,PR-69.html
Sefa ustam bir şey sorucam. bu epoksinin 2 tipi var sizin verdiğiniz link sadece ahşap için olan .Bir  de aynısının her tür metal ahşap plastik ve o tip malzemelerin hem kendi içinde hemde birbiri olan yapışması için olanı var hangisini tavsiye edersiniz.

http://www.uygunyatmalzemeleri.com/ESA3000-1KG,PR-5349.html
Cehalet Mutluluktur...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #11 : 03 Mayıs 2011, 11:41:15 »
Kaan sanırım senin verdiğin linkteki benim kullandığıma benziyor, Sefa ustamın dalgınlığına gelmiş epoksi tamir-dolgu reçinesinin linkini vermiş... Eğer konstrüksiyon sağlam değil, herşet tamı tamına birbirine uymuyorsa, pimler sıkı sıkıya oturmamışsa ya pimleri şişirmek gerek ya da daha güçlü (Uğurcan'ın tavsiye ettiği metal tipi) epoksi kullanmakta yarar var. Marin tipi epoksiler o kadar güçlü bir bağ yapmıyor, eğer kabza konstrüksiyonunuza güveniyorsanız sadece su sızdırmazlık için kullanabilirsiniz...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #12 : 03 Mayıs 2011, 11:44:00 »
Kaan linkteki benim aldığımdan, bunun içerisinde elyaf vs hiç bir şey yok, diğeri, sanıyorum ERA3000 onun içerisinde elyap parçacıkları var demişti satıcı ( sanıyorum Fehmi bey) bu nedenle ben linkteki ürünü aldım. Mikartada kullanacağım için sade olması daha iyi. Sonuçları mükemmel yakınlarda bir sap yaparsam paylaşırım. Senin söylediğin tüplerde olanlarmı acaba.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #13 : 03 Mayıs 2011, 11:45:08 »
Haa mikarta için süper malzeme  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #14 : 03 Mayıs 2011, 11:46:15 »
Usta valla saniye farklarla mesaj yollamışız ;)

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #15 : 03 Mayıs 2011, 11:57:56 »
Ben yerli malı bir epoksi kullanıyorum. Karışınca sarı oluyor. 60 ila 120 dk arası tamamen taşlaşıyor. Ama mikartada hata ( Çok sıkmak ve kalın malzeme kullanmak) yaptığım için iyi sonuçlar alamadım.  Şimdi keten kumaşla deniycem. Sonuç alamazsam o zaman sefa ustamın dediği epoksiyi alacaz başka çaresi yok. Ama şu 404'e bayıldım.
Cehalet Mutluluktur...

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #16 : 03 Mayıs 2011, 12:30:20 »
erol kardeşim eline sağlık
bir avcı olarak iyi biliyorum ki insanın kendi yaptığı bıçakla ava gitmesi bambaşka bir duygu
yalnız
bıçakta aşırı polisaj hoş durmuyor tabi zevk meselesi
parlatma sırasında bıçak ısınıyor
bıçağın yüzeyi dengesiz ısınınca bıçağın kimyasını bozuluyor
çeliğin homojen yapısı değişiyor
tabir yerindeyse bıçağın çeliği  manyaklaşıyor

ben bıçak yüzeyindeki mikro çizikleri seviyorum
bıçağı güneşe doğru tutunca
bu mikro çiziklerden gök kuşağı gibi renk yansımaları oluyor
ve bundan çok zevk alıyorum 8)
ama parlatılmış çelik yüzeyinde bu renkli yansımalar gözükmüyor ne yazık ki
bu olaya ben "bıçakla konuşmak" diyorum ;)

bir de bıçaklarda açılan delikler bıçağı belki hafifletiyor ama bence hoş durmuyor
o delikler zamanla tozla kirle pasla doluyor
bu da görünümü bozuyor
temizliği de zor oluyor tabi
zevkler renkler tartışılmaz ama fikrimi beyan edeyim dedim
çalışmalarının devamını dilerim
« Son Düzenleme: 03 Mayıs 2011, 12:43:17 Gönderen: yusuf biçer »
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

Erdal ATASOY

• 164
« Yanıtla #17 : 03 Mayıs 2011, 14:01:18 »
Yusuf hocam tamamiyle size katılıyorum bıçaklarda artık polisaj ve delik kullanmayı düşünmüyorum. Zaten düzgün zımpara çekince yüzey yeterince pürüzsüz oluyor. saygılar hocam

Erdal ATASOY

• 164
« Yanıtla #18 : 24 Mayıs 2011, 02:16:05 »
Çelik ck 67 sap geyik boynuzu. Polisaj kullanmayacaktım ama arkadaşıma yaptım arkadaşım da parlak istedi o yüzden böle bişey çıktı ortaya saygılar.

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #19 : 24 Mayıs 2011, 04:11:37 »
Geyik biynuzu sapli bicagin agzi cok guzel acilmis , elinize saglik.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy