Bıçak Sanatı - Forum

ck 67 +1095 hamon

tarpoon

• 4739
Ynt: ck 67 +1095 hamon
« Yanıtla #40 : 11 Mayıs 2011, 22:13:49 »
pekı Emre usta vardır bır bıldığın ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #41 : 11 Mayıs 2011, 22:29:46 »
tamam  Orkun. aynı profıllerden yapıcam yıne. sıze karsı mahçup oldum  kusura bakmayın :(
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #42 : 12 Mayıs 2011, 00:34:46 »
tamam  Orkun. aynı profıllerden yapıcam yıne. sıze karsı mahçup oldum  kusura bakmayın :(

Ne mahçupluğu Taner, hepimiz bu işi zevk için yapıyoruz. Varsın 10 gün geç olsun ne çıkar.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #43 : 12 Mayıs 2011, 01:33:42 »

Ne mahçupluğu Taner, hepimiz bu işi zevk için yapıyoruz. Varsın 10 gün geç olsun ne çıkar.
[/qu

levha cumartesı gelırse pazar gunu profıllerı bıtırırım. pazartesıde Emre ustaya yollarım..

« Yanıtla #44 : 12 Mayıs 2011, 01:45:14 »
İşe karışmak gibi olmasın ama şu profilleri çıkarmadan alışkanlık olarak bir kıvılcıma baksak mı acep ::)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #45 : 12 Mayıs 2011, 01:47:57 »
Sefa usta buda deneyım oldu. kıvılcım testı yapmadan bundan sonra sanırım  profıllerı çıkarmam. ama ıkıncı kere olunca hele bu durumda kabak tadı verdı :-\

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #46 : 12 Mayıs 2011, 12:45:57 »
Taner bugün bir daha 850 dereceye tavladım ve 10 dakika demledikten sonra soğuk suya daldırdım. Normalde çatlama sesi filan belkiyordum, baktım çatlamamış. Sonra birtanesi baya bir sola yamulmuştu, iyi dedim demek ki sertleşti, sonra rahatlıkla eğe ile oyunca canım sıkıldı, kırayım o zaman da iç yapısına filan bakayım dedim, mengenede yamukluğun tersine eğdim ciddi ciddi, baktım kırılmıyor, ama yamulan bıçak rahatlıkla düzleşiyor  :))
1040 bile değil sanırım çelik. CK35 filan gibi birşey kıvılcımlarına bakılırsa  :(
İstersen adamların kafasına atmak için kullanalım profilleri, sana yollayabilirim hemen  >:(
« Son Düzenleme: 12 Mayıs 2011, 12:50:09 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #47 : 12 Mayıs 2011, 12:57:18 »
 >:(  uyuz bunlar yaa..!   ustam at sen onları çöpe yenilerını yapıcam..

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #48 : 12 Mayıs 2011, 13:31:25 »
Bu arada kıvılcım testi örnekleri, bunlar arasında karşılaştırma ile düz karbon çeliklerinde yaklaşık fikir edinebilirsiniz. Ancak bu testi yapmadan önce en güvenlisi bir test parçasını kızdırıp suya daldırmak, bu sertleşmiş parçada kıvılcım testini yapmak. Bazı yumuşatılmış çelikler öyle kolay aşınır ki kıvılcım çok nadir atar zımpara ile karşılaştığında, ancak sertleştirildiğinde görürsünüz hanyayı konyayı. Tabii bu test için öyle hassas bir ısıl işleme gerek yok, sadece turuncu rengi görene kadar kızdırıp suya daldırıverin yeter...

Aşağıdaki resim bir tatara çeliği resmi, yaklaşık %1.5 - 2 arasında biyerlerde karbon oranı. Elinizdeki çeliğin kıvılcımları bolca havai fişek görüntüsü vermekle kalmıyor bir de bu patlayanlar birdaha ve bir daha patlıyorsa biliniz ki elinizde aşırı yüksek karbonlu bir çelik var...

Eğer bolca havai fişek gösterisi var ama bu patlayan kıvılcımlar nadiren tekrar dallanıp patlıyorsa 1080-1090 civarında yani %1'e yakın karbonlu çeliğiniz var demek...

Orta karbonlu çelik ise az patlama yapar, genelde parlak düz kıvılcımlar arasından birkaç patlama şekilnde görülür... Resimdeki muhtemelen CK30 gibi bir malzeme

Bu konu aslında birşey aklıma getirdi: Metalurji kısmında bir konu açalım, herkes elindeki bilinen çeliklerin kıvılcımlarının fotograflarını bu konuya eklesin. Bir veri tabanımız oluşsun, ne dersiniz?

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #49 : 12 Mayıs 2011, 19:59:15 »
Süper olur.