Taner , sahane gozukuyorlar. Beni referans gostermissin ama ben simdilik kendi hesabima boyle bir hamon yaptigimi ruyamda gorsem inanmam. Ne yazik ki hamon hakkinda bildiklerim sadece teorik duzeyde. Sana pratik anlamda nasil yardimim olabilecegini dusunuyorum. Sanirim goruntuden rahatsizsin ve iyilestirmek istiyorsun. Ama bu safhada "daha guzel " bir hamon sadece - diger guzel hersey gibi - bakana gore degisen bir olay. Sen isin fonksiyonel kismini bitirmissin , kozmetik kismi ise tamamen sana kalmis birsey. Yanlis anlamadiysam , hamonun rengini acmak istiyorsun, bunun icin asit - ince kum parlatici ikilisi disinda bir bilgim yok. Bu modern bir yaklasim ve sadece hamon cizgisi civarinda calisilarak olusturuluyor. Bu durumda hamon " daha guzel " oluyor , ama hamon cizgisi uzerinde baska bir cizgi olusuyor. Geleneksel hamonda hamon cok daha belirgindir ama celik ayna gibi parlamaz. Bu tip geleneksel yaklasimda en son safhada yag ve demir oksit ( pas ) karistirilarak celige uygulanir. Asagida japonya disinda bu isi en iyi yapan adamlardan birinin klasik hamon bitim islerini koyuyorum ,belki bir fikir verir cunku neyin guzel oldugu ve nerede duracagin artik sana kalmis durumda . istersen bir gun bulusup konusuruz ben de elimde ne varsa dokerim , bakariz.
not , resimler su siteden , bence bak bunlara bir.
http://jswords.com/noze.phpnot2 , Avatarimda gorulen gibi birtakim japon cambazlari disinda bence son derece kabul edilebilir ve guzel bir hamon yakalamissin , su verdikten sonra celigi makineye sokmanin hamonu " yaydigi ve siliklestirdigi " soyleniyor. Ayrica unutma ki bu celige de cok bagli bir is , bence 1095 de bu kadar olur , eline saglik