Bir süredir yapmakta olduğum bir işin arasında yaptığım Shobu Tanto. Doğrusunu isterseniz, elimde bir süredir yapmakta olduğum Katana vardı ve bir kaç yerinde ne yapacağımla ilgili kararsızlığa düşünce bu işi biraz da kafa dağıtmak için yapmış oldum, bana iyi geldi

Koshirae de kullanılan malzemeler şöyle, habaki bakır, Fuchi bronz ve bakır, Kashira bakır, Tsuba ise pirinç. Üzerindeki izlemelerin her biri için ayrı izleme kalemleri yapmıştım. Tüm malzemelerin üzerinde patina var, renkler kalıcı yani. Tsuka ( sap ) da orijinal Rayskin kullanıldı ve üzeri siyah tonda boyandı. Meguki ( saptaki pim), bakır ve aslında tüm herşeyi birarada tutan şey bu Meguki. Kullanılan ahşap görünmüyor ama akçaağaç kullanıldı. Saya ( kılıf) ağzındaki parlak kısım bufalo boynuzu. Yüzeyde hamon var ve görünüyor zaten ama aslında fotoğraflarda tam istediğim gibi görünmedi, bu nedenle kimi fotoğrafları doğal gün ışığında kimilerini de ışıkla çektim. Bu nedenle görgüsüzlük yapıp fotoğrafları biraz fazla koyuyorum

Belki çok dikkatli incelenirse hatalar bulunabilir ama benim içime sinen bir iş oldu. Detaylar için yeteri kadar Japonca terim kullandım zaten ama aşağıdaki detayları herkesin anlayacağı şekilde yazıyorum, isteyen arkadaşlar Japonca karşılıklarına bakabilirler.
Toplam boy: 352 mm
Namlu: 216 mm
Kalınlık: 5.5 ( Habaki tarafında)
Genişlik: 28 mm
Çelik: W2
Su verme ortamı: Yağ