Merhabalar, yeni denedigim ürünleri (cüzdan ve pasaportluk) paylaşmadan önce araya bir soru sıkıştırmak isterim. CrayzHorse deri bulmaya çalışıyorum, vegetal deri ama boyanmis. Türkiye'den araştırdım fakat ulaşamadım hicbirseye. Bilgisi olan varsa paylasirsan çok sevinirim.
Yeni denedigim ürünlerden açık kahve olanın finisaji ve kenar bitimi için Sefa Bey'den çok yararlandım. (Diğeri boyanmış ve kimyasal tabaklama) Conditioner için balmumu ve zeytinyağ karışımı kullandım. Sefa bey in tarifinde terebentin de var. Kenarlar için zımpara sonrası ayakkabı boyasi- zimpara-tahta ile parlatma-boya ve son olarak balmumu karışımı ile parlatma.
Ayakkabı boyası sadece kenarlara kullandım. Deri boyası olarak derby kullandım, burada yazdığı gibi ele bulaşma sorunu yok. Eğer derinin emeceginden fazla koydugunuz takdirde bulaşması kaçınılmaz. Ancak ekonomik olması ve aynı işlevi görmesi açısından toz boyalarda oldukça iyi. Renk için daha fazla deneme yapmanız gerekiyor tabi.
Finisaji için hep leflef kullanirdim.. açık kahve rengi olan ürün için zeytinyağı balmumu karışımının uzun süreli kullanımdan sonra ne durumda olacağını merak ediyorum. Özellikle koku açısından. Leflefe göre derinin dokunu bozmuyor, yapay bir parlaklık vermiyor. Kullanım sonunda detaylı sonuçlarını göreceğim.
Eksiklikleri ve tavsiyelerinizi paylaşmanız ricasiyla
Sevgiler&Saygılar