Paslı bir şekilde bulduğum yumuşak demir (?) parçasını , bir hevesle işlemeye karar verdim . ( Bu olay 15 tatilde olmuştur ) Dayımdan rica ederek , daha doğrusu dayım kendisi demiri işlenecek kadar spiral yardımı ile keserek bana verdi . Ben de ne mengene ne işkence olan yerdeki , matkap ucu bilemek için alınmış bilmem kaç senelik ( 5 tlye ) taşlama makinesi ile işe başladım .Şu klasik eski kaliteli makine yeşilinde bir şey idi . Ağızını açtım yamuk yumuk sonra çok yavaş ve küçük olan makine de garip bir teknik yardımı ile ağzını düzledim . Eğe zımpara vb. ile de pası temizledim . ( kardeşimi de mengene olarak kullandım tabiki de

)
Velhasıl kelam , eve geldim okul falan başladı ben de bunu evdeki ocak ile ısıtıp ısının verdiği renklere bakarken az da sertleşsin diye suya falan soktum , aldım eğeyi , ( sertleşmediğini bilerek ) kontol ettim ve güldüm yıkayıp kurulamadan bıraktım .
Sabah bi baktım pas tutmuş , dedim zaten bundan pıçak olmaz , bari pas testini yapayım . Arka kısmı yarı boya , meneviş mavisi pas mas ile dolu iken . Tuzlu suda 3 4 saat beklettim , bi baktım arka taraf güzelleşmiş mavi bir renk dairesel beyaz çizgiler pas artmış . Öne gelince , pas gitmiş

. Hiç bir şey anlamadım bu çeliğe demire ne yaptım ben fotoğrafı ikindiye doğru atarım .