Namluda balçağa doğru sırt kısmının neden aşağıindiğini anlamadım ama üstteki çizim güzel.Pirinç, paslanmaz ya da aluminyum balçaktan sonraahşap kullanılabilir. Nacizane tavsiyelerim bunlardır, kolay gelsin.
Sapın başlangıcındaki keskin iç bükey köşeler çatlama-kırılma başlangıcı olma eğiliminde. Buralarda köşelerin olmaması faydalı olur.Alternatif olarak sadece ağızın su almasını sağlayıp bu geçiş kısmını yumuşak bırakmanız faydalı olabilir. Buraya su verseniz bile sonradan ağıza göre daha yüksek sıcaklıkta temperleyin. 300 derece ve fazlası tavsiyemdir.
Kadir Bey bıçağın üstündeki sap modeli ve şişe mantarından yapılan saplardan öne ve arkaya pukko bıçaklardaki gibi pirinç veya bakır .Yapılabilirse mantarlara renkli sıvı emdirilebilir .
Alıntı yapılan: Eylem Cengiz - 08 Mart 2017, 17:15:52Sapın başlangıcındaki keskin iç bükey köşeler çatlama-kırılma başlangıcı olma eğiliminde. Buralarda köşelerin olmaması faydalı olur.Alternatif olarak sadece ağızın su almasını sağlayıp bu geçiş kısmını yumuşak bırakmanız faydalı olabilir. Buraya su verseniz bile sonradan ağıza göre daha yüksek sıcaklıkta temperleyin. 300 derece ve fazlası tavsiyemdir. Eylem ustam ısıl işlem için uygun yer bulamadım o yüzden dışarıda yaptırdım. ama tasarımı tavsiye ettiğiniz yönde değiştireceğim