Bıçak Sanatı - Forum

Şalümonun tüplerle bağlantısı

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Şalümonun tüplerle bağlantısı
« : 26 Nisan 2011, 18:09:01 »
Şalümonun Küçük Ve Büyük Tüplerle Bağlantısı

Uzun uzun anlatmak yerine şekil ile aktarayım:

Küçük Tüp İçin

Sırasıyla:
  • küçük tüp
  • vana/musluk (?)
  • bağlantı için kelepçe
  • hortum
  • bağlantı için kelepçe
  • propan tutamağı
  • lüle

NOT1: Elinizdeki küçük tüpler birbirine benzemekle beraber farklı tipte olabilirler. Tüp ile bağlantıyı yaptığınız vananın birbirlerine uygun olması gerekir

NOT2: Tutamak ve başlığın birbirine uyduğundan emin olunuz. Ucunda uygun boyda bir lüle varsa ikisini bir de alabilirsiniz.

Büyük Tüp İçin

Sırasıyla:
  • büyük tüp
  • "numaralı yüksek basınç dedantörü" (ayarlı dedantör)
  • bağlantı için kelepçe
  • hortum
  • bağlantı için kelepçe
  • propan tutamağı
  • lüle

NOT1: Elinizdeki büyük tüpler birbirine benzemekle beraber farklı tipte olabilirler. Tüp ile bağlantıyı yaptığınız dedantörün birbirlerine uygun olması gerekir

NOT2: Tutamak ve başlığın birbirine uyduğundan emin olunuz. Ucunda uygun boyda bir lüle varsa ikisini bir de alabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 26 Nisan 2011, 18:11:49 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: Şalümonun tüplerle bağlantısı
« Yanıtla #1 : 26 Nisan 2011, 18:14:12 »
Eylem on numara adamsın vallaha :2up :2up

hortumun uzunluğu herhangi birşeyi etkiler mi?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Berke Boyacı

« Yanıtla #2 : 26 Nisan 2011, 18:45:57 »
Eylem abi bide bunu böyle ytongu yandan delip soktuğumuzda içerdeki ısının hortumun içindeki gazın alev alması gibi bir olumsuzluğu olurmu ? Birde bu lüleler pirinç sanırım. 850 gibi yüksek sıcaklıklarda erirmi ?

Anlatım için teşekkürler birde bu yüksek basınç dedantörünü küçük tüpe takamazmıyız ? Bence takamayız adı üstünde yüksek basınç dedantörü ufak tüpler düşük basınçlı...
« Son Düzenleme: 26 Nisan 2011, 18:50:09 Gönderen: Berke Boyacı »

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #3 : 27 Nisan 2011, 10:30:31 »
Eylem bey bu lülelerin ebatları ve şekilleri neye göre farklılık gösteriyor

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #4 : 14 Ağustos 2011, 01:31:09 »
Oooo, ben bu başlıktaki sorulan soruları kaçırmışım.  :( Bu başlıkla ilgilenmiş olan herkesten özür dilerim.

...
hortumun uzunluğu herhangi birşeyi etkiler mi?

Bilmem ki... Gerçi gazı tüp tarafından kapatınca boru içindeki gaz bitene kadar yanış devam eder bu da borunun boyunun artışıyla uzar ama bilmem bu çok da önemli bir ayrıntı mıdır? Eğer lüleniz çok yüksek kapasiteli ise ve tutamaktaki vana çok açıksa zaten hortumdaki yakıt hemen tükenecektir.

Eylem abi bide bunu böyle ytongu yandan delip soktuğumuzda içerdeki ısının hortumun içindeki gazın alev alması gibi bir olumsuzluğu olurmu ? Birde bu lüleler pirinç sanırım. 850 gibi yüksek sıcaklıklarda erirmi ?

Lülelerin pirinç olanı da var demir olanı da... Alevlerin gerisin geriye lüle üzerine vurmasına yol açacak bir yerleşim hatan yoksa fazla dert olmaz, ancak lüleler gerçekten ısınıyor, sıcaklıktan dolayı kızarıp kızarmadığını gözlemek, gerekirse soğutmak gerek. Hortum, sıcaklığın yüksek olduğu noktalar ile yakın olmamalı. Aksi hali çok nahoş olur.

Anlatım için teşekkürler birde bu yüksek basınç dedantörünü küçük tüpe takamazmıyız ? Bence takamayız adı üstünde yüksek basınç dedantörü ufak tüpler düşük basınçlı...

Zaten neyi nereye takabileceğin mekanik olarak belli. dedantör küçük tüpe araya bir adaptör uydurmadan takılamaz. Ayrıca küçük tüpler de dediğin gibi daha düşük basınçlı... Tüplerin basınçları nedir onu ise bilmiyorum.

Eylem bey bu lülelerin ebatları ve şekilleri neye göre farklılık gösteriyor

Lülelerin ürün kodlarında genelde mm cinsinden çapları belirtilir. Bunlardaki çap arttıkça ürettikleri ısı da o oranda artar.

28-32 mm arası bir lüle çapı fena sonuç vermiyor. Gerçi nasıl zımpara makineleri için seçilen motorun gücü kişisel tercihlerden etkileniyorsa bu da bence çok kişisel.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Berke Boyacı

« Yanıtla #5 : 14 Ağustos 2011, 02:28:40 »
Sağol eylem abi. İkinci soruyu niye sorduğumu bende anlamadım zaten saçmalamışım :). Hortum olayına dikkat edicem sağol

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #6 : 14 Ağustos 2011, 17:01:25 »
Teşekkür ederim Eylem bey çok uzun süre cevabı merak etmiştim moderatörüm acaba bana küstümü diye düşünmekten kendimi alamamıştım.