Bıçak Sanatı - Forum

Deri boya tutmuyor ?

Yavuz ÇALIŞKAN

• 89
  • Meslek: yazılımcı
  • Yer: istanbul avrupa
Deri boya tutmuyor ?
« : 04 Mart 2017, 19:42:12 »
mrhb konuyu umarım yanlış yere açmıyorum deri yi boyuyorum fakat boyayı tutmuyor nedenini anlayamadım herhangi madde falan da yok kaydırıcı özellikli ustalarımı bu konuda yardımcı olabilirse sevinirim .
Ne Mutlu Türküm Diyene!

armagan baran

• 659
  • Instagram #brnleatherart
  • Yer: Balıkesir/Kırklareli
Ynt: Deri boya tutmuyor ?
« Yanıtla #1 : 04 Mart 2017, 20:00:42 »
Sıkıntı boyayı emmemesi. o bölgelere deri size gelmeden kimyasal birşeyler damlamış yüzersel ise sorun yok yanlardan fazla boya kullanarak o bölgenin altına boya emdirile bilir yada görsel sıkıntı olmazsa derinin arkasından boya damlatıp emmesini bekleyin ,azar azar tekrarlayarak sorunu çözmeye çalışın .O bölgeyi hiler ile üstten çok hafif kazıyarak şerisek ip katmanı çıkarmaya çalışın .Son çare derinin üzerinden enjektör iğnesinin ucu ile küçük dokunuşlar yaparak deriyi kederleyin ve bu deliklerden boyayı emmesini umalım

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #2 : 05 Mart 2017, 01:03:00 »
Kullandığınız boya nedir?
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

Yavuz ÇALIŞKAN

• 89
« Yanıtla #3 : 06 Mart 2017, 10:06:18 »
Kullandığınız boya nedir?

Derby su bazlı boya kullanıyorum
Ne Mutlu Türküm Diyene!

Yunusöztürk

• 20
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Ankara Gölbaşı
« Yanıtla #4 : 06 Mart 2017, 11:42:38 »
Rapido ile astar oluşturup boyayın.
Karıncanın zevali gelince kanatlanır.

cem eser

• 752
« Yanıtla #5 : 06 Mart 2017, 12:29:03 »
http://www.ayakkabimalzemesi.com/urun/derby-vejetal-deri-boyasi-doledowb/7080 .Kullandığınız boya linkteki midir?ben de bu boyayı almayı düşünüyorum.Tavsiye eder misiniz? Fiyat bana biraz pahalı gelsi.Siz Kaça alıyorsunuz? :)

yılmaz.kerim

• 58
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #6 : 06 Mart 2017, 13:24:49 »
mrhb konuyu umarım yanlış yere açmıyorum deri yi boyuyorum fakat boyayı tutmuyor nedenini anlayamadım herhangi madde falan da yok kaydırıcı özellikli ustalarımı bu konuda yardımcı olabilirse sevinirim .
Merhabalar,dün aynı sorunu bende yaşadım bazı kısımlar boya tutmadı bu sorunu aşabildiniz mi?

Yavuz ÇALIŞKAN

• 89
« Yanıtla #7 : 06 Mart 2017, 13:26:33 »
http://www.ayakkabimalzemesi.com/urun/derby-vejetal-deri-boyasi-doledowb/7080 .Kullandığınız boya linkteki midir?ben de bu boyayı almayı düşünüyorum.Tavsiye eder misiniz? Fiyat bana biraz pahalı gelsi.Siz Kaça alıyorsunuz? :)

aynen bu boya bende ordan aldım zaten ama renk tonu yakalamak çok zor sulu çok başka marka almayı düşünüyorum bununla devam etmiycem önermiyorum bu sebeple
Ne Mutlu Türküm Diyene!

Yavuz ÇALIŞKAN

• 89
« Yanıtla #8 : 06 Mart 2017, 13:27:42 »
Rapido ile astar oluşturup boyayın.

Rapido ?örnek bir ürün linki gönderirmisiniz.
Ne Mutlu Türküm Diyene!

Yavuz ÇALIŞKAN

• 89
« Yanıtla #9 : 06 Mart 2017, 13:31:21 »
Merhabalar,dün aynı sorunu bende yaşadım bazı kısımlar boya tutmadı bu sorunu aşabildiniz mi?

Boya tutması için biraz incelttim falan deforme oldu deri tam sıkıntıyı bulamadım deridenmi boyadanmı deri zaten ziyan oldu uğraşlar boşa gitti yeni bitane yapıcam başka boya ile denemeyi düşünüyorum.Ama çözümü
bilmek için onu saklıyorum çözünce yazacağım buruya inş.
Ne Mutlu Türküm Diyene!

cem eser

• 752
« Yanıtla #10 : 06 Mart 2017, 15:19:24 »

aynen bu boya bende ordan aldım zaten ama renk tonu yakalamak çok zor sulu çok başka marka almayı düşünüyorum bununla devam etmiycem önermiyorum bu sebeple

Anlıyorum önerebileceğiniz bir boya olursa Özelden paylaşırsanız sevinirim.Forumda sohbet tarzı olan iletileri bazen takip edemeyebiliyorum.

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #11 : 07 Mart 2017, 00:40:11 »
Boyayı deriye sunger ile mi sürüyorsunuz??
Beni bu guzel havalar mahvetti

Yavuz ÇALIŞKAN

• 89
« Yanıtla #12 : 07 Mart 2017, 10:20:08 »
Boyayı deriye sunger ile mi sürüyorsunuz??

Yok ucu yün top halinde olan bir malzeme var onunla kalın kalın sürüp beklemeyi denedim onu önerecekseniz ama yine boya durmadı kayıyo gidio bekletmeyide denedim boya sürme tekniğiyle ilgili olmasa gerek
Ne Mutlu Türküm Diyene!

fatihsali

• *
  • 8
  • Meslek: Devlet memuru
  • Yer: İstanbul-1987
« Yanıtla #13 : 07 Mart 2017, 10:50:49 »
Belki işinize yarar, Geçenlerde başka bir konuda gecmisti, asetonla derinin parlak yüzeyinin alınması derinin boya tutmasını arttırıyor diye bahsedildi.
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=11721.msg218359#msg218359

Yavuz ÇALIŞKAN

• 89
« Yanıtla #14 : 07 Mart 2017, 11:17:24 »
Belki işinize yarar, Geçenlerde başka bir konuda gecmisti, asetonla derinin parlak yüzeyinin alınması derinin boya tutmasını arttırıyor diye bahsedildi.
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=11721.msg218359#msg218359

Asetonla yapılan temizleme işlemini denerim pek işe yarayacağını düşünmüyorum çünlü deriyi kazıdım resmen ama yine tutmadı fiebings boya alıp onunla devam etmeyi düşünüyorum .
Ne Mutlu Türküm Diyene!

Yunusöztürk

• 20
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Ankara Gölbaşı
« Yanıtla #15 : 08 Mart 2017, 10:21:01 »
Rapido renk değiştirici diye geçer googlede ararsanız çok rahat bulursunuz kahve ve siyah seçenekleri var.
Karıncanın zevali gelince kanatlanır.

Okangnkl

• **
  • 65
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #16 : 08 Mart 2017, 11:58:14 »
Bunun bir benzeri olay başıma geldi,benim bazı kullandığım deriler önceden işlenmis boyası yapılmış ve üzerinde değişik kimyasalların olduğu bir deriydi.Aynı bende derby boya kullanıyorum,herşeyi yaptıktan sonra deriyi boyamaya geldiginde sira "bu ham deri degil buna daha fazla boyayi bir anda surmeliyim anca kapanir" gibi bir yanilgiya dusmustum ama gordum ki boya deriden daha cabuk ayriliyor.Baska bir calismam da ise ince ince boyayi iyice yedirerek ve her bir boyamadan sonra 20 dk kadar bekledim sonra bir kat daha boyadim ve cikmadigini gozlemledim birde boyle deniyebilirsiniz.Gerekirse 3 kat gidersiniz ama ince ince yapmalisiniz.
Bir şeye ait her şeyi öğrenin; her şeye dair bir şeyler bilin.

Yavuz ÇALIŞKAN

• 89
« Yanıtla #17 : 08 Mart 2017, 21:23:33 »
Bunun bir benzeri olay başıma geldi,benim bazı kullandığım deriler önceden işlenmis boyası yapılmış ve üzerinde değişik kimyasalların olduğu bir deriydi.Aynı bende derby boya kullanıyorum,herşeyi yaptıktan sonra deriyi boyamaya geldiginde sira "bu ham deri degil buna daha fazla boyayi bir anda surmeliyim anca kapanir" gibi bir yanilgiya dusmustum ama gordum ki boya deriden daha cabuk ayriliyor.Baska bir calismam da ise ince ince boyayi iyice yedirerek ve her bir boyamadan sonra 20 dk kadar bekledim sonra bir kat daha boyadim ve cikmadigini gozlemledim birde boyle deniyebilirsiniz.Gerekirse 3 kat gidersiniz ama ince ince yapmalisiniz.

Güzel fikir açıkçası aklıma geldi fakat derinin bir kısmında sorun olduğu için diğer taraflar ile boyanın tonu tutmayacağını sandığım için bu yöntemden vazgeçtim şunu çıkarıyorum dediğinizden deri daha önce işlenmiş ve boyanmış doğrumudur?
Ne Mutlu Türküm Diyene!

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #18 : 08 Mart 2017, 23:23:16 »
Deriyi bir gun boyinca suda bekletip islak vaziyette boyayi deriye emdirirseniz boya emen yerle emmeyen yer arasindaki ton farki buyuk oranda azalacaktir. Sonra deri kurumaya basladiginda hafif nemli iken bi kac kat daha islemi tekrar ederseniz sonuc tatmin edici olacaktir. ( soyledigim islemi derinin su gecirmez bir islentiye tabi olmadigini dusunerek yazdim)

Okangnkl

• **
  • 65
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #19 : 09 Mart 2017, 11:09:44 »

Güzel fikir açıkçası aklıma geldi fakat derinin bir kısmında sorun olduğu için diğer taraflar ile boyanın tonu tutmayacağını sandığım için bu yöntemden vazgeçtim şunu çıkarıyorum dediğinizden deri daha önce işlenmiş ve boyanmış doğrumudur?
Aynen hocam doğrudur 👍
Bir şeye ait her şeyi öğrenin; her şeye dair bir şeyler bilin.