Bıçak Sanatı - Forum

Japonya'dan Çakı

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
Japonya'dan Çakı
« : 04 Mart 2017, 17:29:58 »
Bir yakınım Japonya'daki bir arkadaşı aracılığıyla çakı getirtmek istediğini söyledi. VG-10 çeliğe sahip, günlük kullanıma uygun bildiğim markalar olup olmadığını sordu. Ben de pek bir şey bilmediğimden foruma danışmak istedim. VG-10'u Spyderco'nun kullandığını biliyorum; ama özellikle Japonya'dan getirtilebilecek neler vardır?

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
Ynt: Japonya'dan Çakı
« Yanıtla #1 : 04 Mart 2017, 17:45:31 »
Çeliğini bilmiyorum ama higonokami form ve sadelik olarak benim çok hoşuma gidiyor.
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2 : 04 Mart 2017, 19:29:08 »
Rockstead alın.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

« Yanıtla #3 : 04 Mart 2017, 22:29:52 »
Madem tavsiye, ben de Mcusta diyorum  ;)

borakent

• 527
« Yanıtla #4 : 05 Mart 2017, 21:58:17 »
Çok teşekkürler. Hiçbirini bilmiyordum, benim için de çok iyi oldu. :) Uzak doğuluların minimalizm içeren tasarımlarını çok beğeniyorum.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #5 : 05 Mart 2017, 23:03:41 »
Japonyadan vg10 la donmek. Almanyadan yurda kesin dönüs yaparken essege binip gelmek gibi birsey bence. Ben olsam bi valiz dolusu hakiki paslanir :) mutfak bicagiyla donerdim

borakent

• 527
« Yanıtla #6 : 07 Mart 2017, 22:38:18 »
Japonyadan vg10 la donmek. Almanyadan yurda kesin dönüs yaparken essege binip gelmek gibi birsey bence. Ben olsam bi valiz dolusu hakiki paslanir :) mutfak bicagiyla donerdim

Haklısınız aslında ben de karbonculardanım :D Erdem beyin tavsiye ettiği Hikanokami'ler "Japanese blue paper steel" kullanıyormuş. Neymiş diye baktım (C 1.1 - 1.2 %, Si 0.1 - 0.2 %, P <0.02 5%, S <0.004 %) karbon çeliği imiş. Fiyatlar da diğerlerine göre uygun. Tercih o olacak galiba.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #7 : 08 Mart 2017, 07:18:32 »
Vg10  hemde damaskus (ne ise yararsa ) en yakin ikea da mevcut japonyaya gitmeye lüzum yok