Bıçak Sanatı - Forum

8. bıçağım

tarpoon

• 4739
Ynt: 8. bıçağım
« Yanıtla #20 : 27 Nisan 2011, 01:01:21 »
Özgür sakaryanın kıyısına gıderız mangalı yaparız ,balığımızıda tutarız , mangalda profıllerın suyunuda verırız  sız gelınde :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #21 : 27 Nisan 2011, 08:21:10 »
Özgür sakaryanın kıyısına gıderız mangalı yaparız ,balığımızıda tutarız , mangalda profıllerın suyunuda verırız  sız gelınde :)
işte bu yahu üçü beşi bir arada eminede ufaktan balık aşını vururuz hem bıcağınıda deneriz :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #22 : 27 Nisan 2011, 09:28:40 »
tüm arkadaşlara teşekkürler beğenileri için ^-^

Özgür bir ara gidelim hakkaten, dediğin plan güzel gibi. acaba bir istanbul-kocaeli buluşması gibi mi olsa, ne dersiniz?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #23 : 27 Nisan 2011, 09:56:44 »
emin usta valla çok hoşuma gitti bıçak 10 numara olmuş bıçağın formu ve sapdaki uyum çok güzel yavaş yavaş hepsi yerine oturacak  :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #24 : 27 Nisan 2011, 10:31:00 »
tüm arkadaşlara teşekkürler beğenileri için ^-^

Özgür bir ara gidelim hakkaten, dediğin plan güzel gibi. acaba bir istanbul-kocaeli buluşması gibi mi olsa, ne dersiniz?

gidelim valla özledim taner abiyi.
ben burdaki işleri toparlıyayım haberleşir gideriz.
önce makineleri bir bitirelim  :D

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #25 : 27 Nisan 2011, 12:56:12 »
Emin , aklimdaydi ama yazmayi unutmusum. Bu tip iki ( ya da daha fazla ) parcali kabza islerinde , ince bir liner kullanmak isi cok kolaylastiriyor ve hata yapma sansini azaltiyor. Iki farkli materyali ,duz bir liner uzerinde birbirine ve ayni anda liner'a yapistiriyorsun, sonra tek parca kabza malzemesi gibi sekillendiriyorsun. Liner'a yapisik olduklarindan zimparada ikiye bolunme tehlikesi de yok.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #26 : 27 Nisan 2011, 14:13:28 »
abi bu çok güzel bir çözümmüş gerçekten. :2up

ben liner'ı sadece görsel bir unsur olarak düşünüyordum. fakat bu malzeme türkiyede yok sanıyorum, yurt dışından getirtiliyor diye hatırlıyorum, yanılıyor muyum?

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #27 : 27 Nisan 2011, 14:21:28 »
abi bu çok güzel bir çözümmüş gerçekten. :2up

ben liner'ı sadece görsel bir unsur olarak düşünüyordum. fakat bu malzeme türkiyede yok sanıyorum, yurt dışından getirtiliyor diye hatırlıyorum, yanılıyor muyum?

hagi renk lazım  >:D

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #28 : 27 Nisan 2011, 14:24:57 »
abi sen nasıl bir adamsın :D

beyaz geldi içimden nedense. genelde koyu renkler seviyorum sapta, sanırım beyaz güzel olabilir. gerçi ben siyahsevengiller'denim ama ilk tercihim beyaz olsun. bir tutam beyaz liner var makbule geçecek 8)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #29 : 27 Nisan 2011, 14:30:22 »
bakayım aralarında beyaz varsa ayarlıyayım
kırmızı ile siyah gözüme takılmıştı ama diğer renklere bakmamıştım vardır herhalde :)
bu arada üzülerek söylemek isterim artık yurt dışından mazeme getirimi nerdeyse yasak durumunda.
yılda enfazla 5 adet gönderi oluyor onuda topkapıdaki merkezden gümrüük muhafaza memurunun eşlğinde teslim alıyorsunuz :(

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #30 : 27 Nisan 2011, 14:32:49 »
yahu ben hemen atladım ama sizin liner dediğiniz malzeme yurt dışında spacer olarak satılan malzeme ile aynıysa bende var yoksa bir eksiğimvar demek :(

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #31 : 27 Nisan 2011, 14:51:46 »
Ben bu is icin en son 1mm kalinliginda  pleksi levha kullandim, parlak yuzleri zimpara ile matlastiriyorum yapisirken problem olmuyor. Fena olmadi sonuclar. Polikarbonat da , her rengi kolaylikla bulunabilen bir malzeme. Bu liner denen meretin orijinali nedir bilmiyorum , en son Eylem vulkanize fiber demisti.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #32 : 27 Nisan 2011, 17:14:39 »
Bu liner denilen meret aslında bana göre malzeme olarak kabzada kullanmaktan çekinmeyeceğim herşey olabilir. Vulkanize fiber kullandım çokça, güzel ve sorunsuz malzeme, karton gibi makasla kesilip biçimlendirilebiliyor, suyu absorbe etse de deforme olmuyor vs. Ancak bu zamanla bozulmayacak herhangi bir malzeme olabilir, UV dayanımlı bir plastik malzeme de olur, ince bakır sac'da, ya da ince hazırlanmış mikarta da. Aslında bütün espirisi kabza malzemesi ile kuyruk veya balçak malzemeleri arasında bir ayrım ve kontrast yaratmak için kullanıyorlar, ama Burak'ın dediği gibi kabza konstrüksiyonunda insanın işini de kolaylaştırıyor.Hele bir de liner renginde epoksi hazırladıysanız işiniz çok daha kolaylaşıyor. Mesela kuyrukta sinir bozucu ufak bir pah olduğunda ancak tüm bıçağı o kadar inceltmekten üşendiğinizde lineri kabza malzemesine yapıştırıp liner renginde epoksiyi bolca sıvadığınız zaman kuyruğa, donup ta temizlik yaptığınızda ufak kusurlarınız nerdeyse farkedilemez oluyor.
İşte tam da bu yüzden liner pek kullanmıyorum  :D  >:D
« Son Düzenleme: 27 Nisan 2011, 17:17:09 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #33 : 27 Nisan 2011, 17:45:49 »
Bu liner denilen meret aslında bana göre malzeme olarak kabzada kullanmaktan çekinmeyeceğim herşey olabilir. Vulkanize fiber kullandım çokça, güzel ve sorunsuz malzeme, karton gibi makasla kesilip biçimlendirilebiliyor, suyu absorbe etse de deforme olmuyor vs. Ancak bu zamanla bozulmayacak herhangi bir malzeme olabilir, UV dayanımlı bir plastik malzeme de olur, ince bakır sac'da, ya da ince hazırlanmış mikarta da. Aslında bütün espirisi kabza malzemesi ile kuyruk veya balçak malzemeleri arasında bir ayrım ve kontrast yaratmak için kullanıyorlar, ama Burak'ın dediği gibi kabza konstrüksiyonunda insanın işini de kolaylaştırıyor.Hele bir de liner renginde epoksi hazırladıysanız işiniz çok daha kolaylaşıyor. Mesela kuyrukta sinir bozucu ufak bir pah olduğunda ancak tüm bıçağı o kadar inceltmekten üşendiğinizde lineri kabza malzemesine yapıştırıp liner renginde epoksiyi bolca sıvadığınız zaman kuyruğa, donup ta temizlik yaptığınızda ufak kusurlarınız nerdeyse farkedilemez oluyor.
İşte tam da bu yüzden liner pek kullanmıyorum  :D  >:D
esasen sorunda burda başlıyor renk seceneği malesef yok malzemelerde hep natural renkler
bakalım fibercilerde işe yarar malzeme bulursam alayım bendekilele karşılaştırayım
bu arada kulandığınız epoksiyi renklendirmek için renk macunları satılıyor piyasada tek sorunuda 500 gr olması
kompozit net te