Bıçak Sanatı - Forum

Spinner Yapacam Rulman ve Çerçeve Lazım Nasıl ve Nerede Bulurum

bcbilalcelik

• *
  • 10
  • Bilal Çelik
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Mersin / Erdemli
Spinner Yapacam Rulman ve Çerçeve Lazım Nasıl ve Nerede Bulurum aynı zaman da yapmayı bilen biri öğretebilir mi?
Bilgisayar Kullanıcısı
İşletme Öğrencisi

Spinner nedir, rulmanı çerçevesi nasıldır, Siz biraz müsaade edin biz bunların ne olduğunu bir araştıralım, ona göre nerede bulunduğunu yazalım. Olur mu? Bu arada yapmayı bilen birileri de çıkar mutlaka.

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
Öncelikle foruma hoş geldiniz. Resimlerden anladığım kadarıyla stress çarkı oluyor. İnternette 40 tl ye var rulmanları almaya kalksanız o fiyata zor alırsınız. Ama illaki ben yapacağım derseniz. Sanayiden rulmancılardan istediğiniz ölçülerde rulman alabilirsiniz. Gövdede poliüretan dan yapılabilir. Ama rulman yatakları hassas olması lazım bunuda tezgah olmadan nasıl işlersiniz o ayrı bir konu. Bir şey daha öğrettiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Spinner, güncel bir yetişkin oyuncağı. Ancak bir kaç aydır çokça rastlıyorum.

Bunun için küçük boyutlarda rulman almanız gerek. Ortasındaki delik parmaklardan daha küçük olmalı Haliyle rulmancılarda bulursunuz. Rulmancıyı nerede bulursunuz orasını bilemem...

Torna, freze gibi aletlere erişiminiz var mı, diyecektim ama rulman tedariğinde tecrübeniz olmadığından ve spinnerı nasıl yapacağınızı bilememenizden dolayı bu aletler ile hiç çalışmadığınız düşünüyorum. Bence spinner satan bulursanız alın.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

bcbilalcelik

• *
  • 10
  • Bilal Çelik
Öncelikle foruma hoş geldiniz. Resimlerden anladığım kadarıyla stress çarkı oluyor. İnternette 40 tl ye var rulmanları almaya kalksanız o fiyata zor alırsınız. Ama illaki ben yapacağım derseniz. Sanayiden rulmancılardan istediğiniz ölçülerde rulman alabilirsiniz. Gövdede poliüretan dan yapılabilir. Ama rulman yatakları hassas olması lazım bunuda tezgah olmadan nasıl işlersiniz o ayrı bir konu. Bir şey daha öğrettiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.

kardeşim rulman dediğimiz şey bisikletçilerden de alınıyor küçük bir rulman neden o kadar pahalı olsun
Bilgisayar Kullanıcısı
İşletme Öğrencisi

bcbilalcelik

• *
  • 10
  • Bilal Çelik
Spinner, güncel bir yetişkin oyuncağı. Ancak bir kaç aydır çokça rastlıyorum.

Bunun için küçük boyutlarda rulman almanız gerek. Ortasındaki delik parmaklardan daha küçük olmalı Haliyle rulmancılarda bulursunuz. Rulmancıyı nerede bulursunuz orasını bilemem...

Torna, freze gibi aletlere erişiminiz var mı, diyecektim ama rulman tedariğinde tecrübeniz olmadığından ve spinnerı nasıl yapacağınızı bilememenizden dolayı bu aletler ile hiç çalışmadığınız düşünüyorum. Bence spinner satan bulursanız alın.

iphone'um denge ölçer var evde de bir çeşit sanayi yapıştırıcısı da var özel ve güzel çerçeveler var rulman çerçevesini yapmak için 3d printer lazım ama o da bende yok  :( açıkçası 40tl vermek istemiyorum kendim üretimini yapıp üniversitede para kırma peşindeyim :D

Edit:http://www.n11.com/arama?q=hand+spinner&srt=PRICE_LOW
« Son Düzenleme: 03 Mart 2017, 21:43:11 Gönderen: bcbilalcelik »
Bilgisayar Kullanıcısı
İşletme Öğrencisi

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
Tamam abi o zaman bisikletçiden temin edin. Süper para kırarsınız.

kardeşim rulman dediğimiz şey bisikletçilerden de alınıyor küçük bir rulman neden o kadar pahalı olsun
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

Hem rulmanın nereden alınacağını sormuşsunuz, hem de nereden bulunacağını söylüyorsunuz. Durum çözülmüş o zaman, geriye bir tek 3D yazıcı kalmış görünüyor.

bcbilalcelik

• *
  • 10
  • Bilal Çelik
Hem rulmanın nereden alınacağını sormuşsunuz, hem de nereden bulunacağını söylüyorsunuz. Durum çözülmüş o zaman, geriye bir tek 3D yazıcı kalmış görünüyor.
bide nasıl yapılacağını öğrenmek lazzım tabi
Bilgisayar Kullanıcısı
İşletme Öğrencisi

bide nasıl yapılacağını öğrenmek lazzım tabi

Ha doğru ya, onu atladık  ::)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
3D yazıcı yapmak teferruatlı bir iş. Hem biraz programlama bileceksin, hem elektronik hem de mekanik bilmen gerek. Kit halinde alıp birleştirerek tasarruf da edebilirsin. Biraz arduino konusunda araştırman faydalı olabilir. Bu tür projelerde Arduino tercih ediliyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

bcbilalcelik

• *
  • 10
  • Bilal Çelik
hazır programlanmış kartlar değil mi onlar
3D yazıcı yapmak teferruatlı bir iş. Hem biraz programlama bileceksin, hem elektronik hem de mekanik bilmen gerek. Kit halinde alıp birleştirerek tasarruf da edebilirsin. Biraz arduino konusunda araştırman faydalı olabilir. Bu tür projelerde Arduino tercih ediliyor.
Bilgisayar Kullanıcısı
İşletme Öğrencisi

mehmet_

• 1011
İnsan hayret ediyor bazen :)
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

bcbilalcelik

• *
  • 10
  • Bilal Çelik
neye hayret ediyor ??

İnsan hayret ediyor bazen :)
Bilgisayar Kullanıcısı
İşletme Öğrencisi

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
😀😀😀 Spinner diye başlayan hikaye tornayla gelişmiş.
3d yazıcı ve en son arduino...
Bakalım nereye kadar gidecek?
Acaba uzaya çıkabilecekmiyiz?

bcbilalcelik

• *
  • 10
  • Bilal Çelik
Geniş Kapsamlı düşünmek lazım :D

😀😀😀 Spinner diye başlayan hikaye tornayla gelişmiş.
3d yazıcı ve en son arduino...
Bakalım nereye kadar gidecek?
Acaba uzaya çıkabilecekmiyiz?
benimle co-operatif bir şekilde çalışbilecek kimse varsa özelden yazsın
Bilgisayar Kullanıcısı
İşletme Öğrencisi

Co-operatif çalışma derken, tam olarak neyi kastediyorsunuz ?

bcbilalcelik

• *
  • 10
  • Bilal Çelik
Bir Çeşit Ortak
Co-operatif çalışma derken, tam olarak neyi kastediyorsunuz ?
Bilgisayar Kullanıcısı
İşletme Öğrencisi

FATİH YILANCI

• 114
  • Meslek: Teknik ER
  • Yer: Rize / Çayeli (MAPAVRİ)
Öncelikle hoş geldiniz. Söylediğiniz işlemler basit işlemler değil, bilmediğiniz çok şey var.
 1. Spinner dediğimiz alet normal rulmandan yapılmıyor, Çok hassas rulmanlar kullanılıyor.
2. 3d printer başlı basına bir konu bunu kit halinde alıp birleştirseniz bile programlamasını bilmeniz gerek.
3. Arduino yu sadece bir kart ile tarif etmek de çok basit kalır. Ardiuno yu programlamayı  elektronik mühendisliği 4. Sınıf ta anlatıyorlar. Yani kapasite gerektirir. Siz ortak arıyosunuz, belki bulursunuz. Ve yaptınız ne kadar satabilirsiniz. Satış kapasitesini belirlediniz mi? Sonuçta müşterileriniz öğrenci!!!
Yapmakdan çok pazarlamayı daha iyi araştırın bence
___Çam da bizim kozalak da___

enemymortar

• 179
  • Ahmet Özgen
  • Meslek: Mali Müşavir
  • Yer: Afyonkarahisar
Ben daha önce kendi çapımda ahşap malzemeden yapmıştım. Piyasada rulmancılarda en kolay bulabileceğiniz rulman 608 zz. (tanesini 1 tl ye almıştım)Dış çapı 20 mm. Ahşap ile çalışacaksanız birde 20mm menteşe matkabı lazım olacak. Piyasada hazır 3D printer çizimleri var, aynı zamanda internette çizimi gönderip çıktı aldırabileceğiniz yerler de var. 3 kollu olan modeli için kapaklar ve kargo dahil 1 adedi için 20 tl fiyat vermişlerdi.
« Son Düzenleme: 08 Mart 2017, 12:58:01 Gönderen: enemymortar »