Öncelikle elinize ve emeğinize sağlık. Çok estetik olmuşlar. Mutfak bıçakları hakkında bilgi edinebilmek amacıyla birkaç sorum olacak, yanıtlarsanız sevinirim;
1- M390 kullanmanızın sebebi nedir? Eğer asıl etken bütçe ise, sınırlı bütçe olmasa hangi çeliği tercih ederdiniz?
2- Tüm set 2.3mm kalınlığında sanırım, bunun özel bir sebebi var mı?
3- 59 HRC sertliği mutfak bıçağı için özellikle mi seçtiniz? Yoksa çeliğe mi bağlı olarak bu sertliği seçtiniz?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler...
Orkun
Çok teşekkür ederim.
Sorularınıza gelince.
1- M390 kullanmanızın sebebi nedir? Eğer asıl etken bütçe ise, sınırlı bütçe olmasa hangi çeliği tercih ederdiniz?
M390 bıçak çelikleri arasın fiyat olarak en pahalı olanların başında gelir.Bu çeliği tercih edenler genelde iş bilen kişilerdir.Toz çelik olduğundan,ağız dayanımı ve kesim kalitesi gibi etkenlerle diğer çeliklerden üstündür.Şahsen ben M390'ı başka bir çeliğe tercih etmem.
2- Tüm set 2.3mm kalınlığında sanırım, bunun özel bir sebebi var mı?
2.3mm mutfak bıçakları için ideal bir kalınlık ama bu kalınlık genişliğe göre oranlamak lazım.4mm ve üzeride tercih edilebilir.
Bunu tercih eden müşterimdir ben sadece tavsiyede bulunurum.
3- 59 HRC sertliği mutfak bıçağı için özellikle mi seçtiniz? Yoksa çeliğe mi bağlı olarak bu sertliği seçtiniz?
Bu çelik 58 ile 63 hrc arası değerlere çıkabiliyor.Ben 59 ile 61 hrc arasında sertlikler tercih ediyorum.N695 olursa 58 hrc yi geçmemesini istiyorum.
Mutfak bıçağı yada şef bıçağı setleri çok geniş yelpazeye hitap eder.Benim elime alıp kullanmayacağım bir şef bıçağı başka bir ustan için çok önemli olabiliyor.Burada mühim olan talebi tam anlamak ve o doğrultuda tercihler belirlemektir.
Bazıları namlu ve kabza dengesi ister,bazıları namlu ağırlığı bazı şeflerde tam tersi kabza ağırlığı isteyebiliyor.
xx