Bıçak Sanatı - Forum

Liner Lock Çakı Yardım

kemalebren1071

• *
  • 7
  • Tengri Tek'tir, Ordusu TÜRK'tür
  • Yer: Manisa
Liner Lock Çakı Yardım
« : 25 Şubat 2017, 23:30:08 »
Ustalar hepinize kolay gelsin bi sorum olacak 1060 karbon çeliğinden liner lock çakı olur mu?

bulaycı

• 358
  • bülent bulaycı
  • Meslek: emekli
  • Yer: ankara
Ynt: Liner Lock Çakı Yardım
« Yanıtla #1 : 26 Şubat 2017, 17:31:38 »
neyini yapmak istiyorsunuz

kemalebren1071

• *
  • 7
« Yanıtla #2 : 26 Şubat 2017, 23:00:04 »
neyini yapmak istiyorsunuz
Sapını namlusunu yapmak istiyorum 1060 karbon çeliği liner lock kilit sistemi için gerekli esnemeyi sağlar mı?

bulaycı

• 358
  • bülent bulaycı
« Yanıtla #3 : 27 Şubat 2017, 08:54:27 »
namlusu senin isterine bağlı sen kabul ettikten sonra olur ama biliyorsun karbon çeliği ve biraz yumuşak/dayanıksız kalabilir, kilit kısmında ise tavsiye etmem illaki orada paslanma olacak ve zaman zaman paslanma esneyen parçalarda kırılmayı yanında getiriyor.

kemalebren1071

• *
  • 7
« Yanıtla #4 : 27 Şubat 2017, 18:56:51 »
namlusu senin isterine bağlı sen kabul ettikten sonra olur ama biliyorsun karbon çeliği ve biraz yumuşak/dayanıksız kalabilir, kilit kısmında ise tavsiye etmem illaki orada paslanma olacak ve zaman zaman paslanma esneyen parçalarda kırılmayı yanında getiriyor.
Sağolun

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #5 : 27 Şubat 2017, 22:00:01 »

Karbon çeliği , biraz yumuşak - dayanıksız  ::) ::) ::)  Neye dayanarak böyle bir yargıya vardınız merak ettim  :o

bulaycı

• 358
  • bülent bulaycı
« Yanıtla #6 : 27 Şubat 2017, 22:46:01 »
ifadem eksik oldu özürler kastim 1060 için

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #7 : 28 Şubat 2017, 11:18:43 »
Her ne kadar Ck60'a Ck67'ye olduğu kadar ısınamadıysam(*) da kilitli bir çakı denememde namluyu, yay ve sırtı Ck67 ile yaptım ve çok da iyi sonuç aldım. Çakı boyunda bir alet için körelmeden daha uzun süre kullanılabilmesi adına Ck67, Ck75 gibi bir çeliği tercih edebilirsiniz.

------------------------------------------------
*: Bu tabi biraz da Ck67'ye aşırı ısınmamdan dolayı. :) Bıçak yaptım, bıçkı, hatta yay yaptım.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #8 : 28 Şubat 2017, 11:23:58 »
Bunları da eklemem gerekirdi. Şimdi yazıyorum.

Olur mu olur. Tabi üstteki mesajımda dediğim gibi Ck67 ve Ck75 gibi daha iyi ağız dayanımı veren bir çelikle daha iyi olur.

Paslanma: Bakımını yaparsanız o da sorun olmaz. Ama bığıyla ilgilenmeyen birisine verilecekse sıkıntyı olabilir. Daha kolay bakım yapılacak şekilde vidayla birleştirilmişse iyi olur
Namık Kemal
Instagram'da ben

kemalebren1071

• *
  • 7
« Yanıtla #9 : 28 Şubat 2017, 21:04:57 »
Bunları da eklemem gerekirdi. Şimdi yazıyorum.

Olur mu olur. Tabi üstteki mesajımda dediğim gibi Ck67 ve Ck75 gibi daha iyi ağız dayanımı veren bir çelikle daha iyi olur.

Paslanma: Bakımını yaparsanız o da sorun olmaz. Ama bığıyla ilgilenmeyen birisine verilecekse sıkıntyı olabilir. Daha kolay bakım yapılacak şekilde vidayla birleştirilmişse iyi olur
Eylem ustam öncelikle teşekkür ederim, çakıyı kendim için yapıcam elimde sadece 1060 karbon çeliği var o yüzden o çeliği değerlendireyim istiyorum liner lock kilit sistemi için çeliğe gerekli esnekliği nasıl sağlayabilirim?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #10 : 28 Şubat 2017, 22:30:23 »
Su verip menevişleyeceksiniz ama mevnevişleme sıcaklığı farklı. Yay menevişi, spring temper vs. şeklinde aratabilirsiniz.
Namık Kemal
Instagram'da ben

kemalebren1071

• *
  • 7
« Yanıtla #11 : 28 Şubat 2017, 22:48:00 »
Su verip menevişleyeceksiniz ama mevnevişleme sıcaklığı farklı. Yay menevişi, spring temper vs. şeklinde aratabilirsiniz.
Çok sağolun ustam