Bıçak Sanatı - Forum

İLK DENEMEM YARDIM ?

emrahayd06

• *
  • 2
  • Meslek: elektronik
  • Yer: ankara
İLK DENEMEM YARDIM ?
« : 24 Şubat 2017, 17:44:54 »
arkadaşlar ilk defa bıçak yapmaya çalışan biri olarak daire testereden karambit bıçağı yapmaya başladım.daire testereden yaptığım için pim deliklerini açmak sıkıntı.
1- kabzeyi sabitlemek için illaki pim atmak gerekli midir ? yoksa direk epoxy ile yapıştırsam sağlıklı olur mu ?
2- ayrıca bıçağı ayna gibi parlatmak istiyorum, 400 numara zımparayla başlayıp 2000 e kadar sırayla zımpara yapsam nikel kadar parlaklık sağlanabilir mi ?
3- sonrasında tuz su elektrik yöntemiyle desenli karartma yapmayı önerir misiniz ?

Aytunç Ayper(itunch)

• 351
  • itunch
  • Meslek: Elektrik-Elektronik & Mekanik Kalibrasyon ve Ölçüm.
Ynt: İLK DENEMEM YARDIM ?
« Yanıtla #1 : 24 Şubat 2017, 19:38:29 »
İlk olarak karambit seçmek zor bir tercih bence, üstelik testere çeliği ile yapıyorsunuz. Bilindiği üzere testere çeliği için öncelikle yumuşatma tavlaması lazım, ben yapmanızı tevsite ediyorum.
1. Epoxy çeliğe bir ahşaptaki gibi tutunamadığından dolayı bıçak kullanım esnasında kabza gövdeden atar, bu yüzden sap malzemesini bıçak sapına sabitlemek için pim şart diyorum.
2. 2000 numara kalınlığa çıkmak bıçağı ayna gibi yapmaz, extradan parlatma cilası atmanız gerekir.
diğer sorunuzu bu yöntemi deneyen ustalar daha güzel anlatır. Kolay gelsin...
Aytunç Ayper (itunch)

emrahayd06

• *
  • 2
  • Meslek: elektronik
  • Yer: ankara
Ynt: İLK DENEMEM YARDIM ?
« Yanıtla #2 : 25 Şubat 2017, 09:26:13 »
öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.bıçağın şeklini çıkardım ağız açtım parlattım sadece sap kısmı kaldı.arkada tarafındaki 1 lira kadar olan deliği zar zor 3 saatte dremel ile ancak açabildim.sap kısmının oraya birkaç delik daha açabilirsem bıçak kullanılmayacağı için pimsiz yapmayı düşünüyorum.yumuşatma tavlaması için 800 derece filan gerekiyormuş o ateşi yakacak düzeneği kuracak yerim yok bende vurdum zımparanın gözüne elim su topladı  ama olsun ustalık giriyor :)