Bıçak Sanatı - Forum

Sütten Plastik Yapımı

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Sütten Plastik Yapımı
« Yanıtla #40 : 12 Eylül 2011, 22:44:53 »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

whitefoxss

« Yanıtla #41 : 13 Eylül 2011, 01:08:15 »
Güzel bir başlık,nasıl kaçırmışım  :D Peki sonuç olumsuzda kaldı yani  :(

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #42 : 13 Eylül 2011, 01:12:39 »
Güzel bir başlık,nasıl kaçırmışım  :D Peki sonuç olumsuzda kaldı yani  :(

plastik te yok !!
poğaça da !!
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #44 : 20 Eylül 2011, 14:52:31 »
http://en.wikipedia.org/wiki/Galalith
Kazein bazlı plastikler gerçekten bir zamanlar yaygın kullanılıyormuş. Ancak bu konunun başında anlatıldığı kadar basit bir proses değilmiş, uzun süre bekletilmesi ve değişik işlemlerden geçmesi gerekiyormuş. Büyükçe levhaların tam olarak plastik olabilmesi için 1 yıl kadar geçmesi gerekirmiş. İlk zamanlar çoğunlukla düğme ve hediyelik küçük şeylerin imalatında kullanılmış. Kalıplanamaması ve ekonomik olarak külfetli olması yüzünden zamanla yerini başka plastiklere bırakmış. Ancak 1950'lere kadar özellikle bıçak saplarında yapay boynuz olarak bolca kullanılmış. Bu plastiğin en önemli özelliği çok kolay işlenebilmesi ve parlatılması, aynı zamanda dışardan kolaylıkla boyanabilmesi, boyayı çok iyi absorbe etmesi imiş. Hatta kullanan bazı sanatçılar dünyada gelmiş geçmiş en güzel plastikti diyorlarmış  ::) Ancak bu bahsedilen malzemenin sirke ile sütün basitçe kaynatılması ve kurutulması gibi basit birşey olmadığını seziyorum...

Kipmen Sanat web sitesi

salolcay

• 145
  • Meslek: tekniker
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #45 : 12 Ocak 2012, 18:03:20 »
gerçekten hayatımda öğrendiğim en ilginç bilgilerden biri.Sütten gerçekten çok kaliteli plastik yapılıyormuş.Bizim süt kesiğinden öteye gidememiş olmamız sanırım eksik bilgiden kaynaklanıyor.Araştırmaya devam :)
http://www.youtube.com/watch?v=2c8uTtwDh7M
Salih Olcay ERGÜN

salolcay

• 145
  • Meslek: tekniker
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #46 : 12 Ocak 2012, 18:12:44 »
bu abi de nişasta,su,gliserin ve sirkeyle plastik yapıyor.Abininki sanırım daha yumuşak ve elastik bir malzeme.Kabza için olmaz ama kim bilir belki bir yerlerde lazım olur.
http://www.youtube.com/watch?v=clvlPHzcOpM&feature=related
Salih Olcay ERGÜN

Mertcan

• *
  • 12
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #47 : 30 Mayıs 2013, 19:49:26 »
Bence oluşan lorumsu yapıyı bir miktar epoxy ile takviye edip kabza kalıbında sertleştirip zımparalayarak on numara kabza elde edilir denemelere başladım...

boris32

• *
  • 9
  • Yer: ısparta
« Yanıtla #48 : 22 Eylül 2013, 12:51:43 »
konuya yetişemedim.fakat okuduğum kadarıyla çoğu kişi başarısız olmuş.bende denemeye karar verdim ve sonuç olumlu oldu.sert bir plastik elde etmeyi başardım.sütten plastik üretmeyi başaran başka arkadaşlarda varmı acaba.

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
  • Meslek: Aslan Terbiyecisi
« Yanıtla #49 : 22 Eylül 2013, 18:51:37 »
İlginç... Ürettiğiniz plastiğin resmini gönderebilirmisiniz? Acaba diğer arkadaşlar neyi yanlış yaptı da plastik olmadı...
Forumun kendi söyleyen kendi gülen delisi

boris32

• *
  • 9
« Yanıtla #50 : 22 Eylül 2013, 20:30:48 »

deneme amaçlı olduğu için herhangi bir kalıba koymadım.kuruduktan sonra yanlarını ve üzerini zımparalayarak biraz düzelttim.herhangi bir kırılma vs olmadı.
« Son Düzenleme: 22 Eylül 2013, 20:33:45 Gönderen: boris32 »

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #51 : 22 Eylül 2013, 21:14:27 »
Sap yapılabilir mi elde ettiğiniz üründen? Detayladırırsanız çok seviniriz şimdiden teşekkürler.

boris32

• *
  • 9
« Yanıtla #52 : 22 Eylül 2013, 23:38:09 »
Sap yapılabilir mi elde ettiğiniz üründen? Detayladırırsanız çok seviniriz şimdiden teşekkürler.

şuanki hali gayet sağlam.sağlamlığını elimde denedim birşey olmadı dahada emin olmak için mengenede sıkıştırdım fakat gene herhangi bir şekilde kırılma çatlama olmadı.rahatlıkla zımparalanıyor.kolay kolay çizilmiyor.valla karar sizin ama bana göre standart plastik durumunda şuan.

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
  • Meslek: Aslan Terbiyecisi
« Yanıtla #53 : 22 Eylül 2013, 23:53:14 »
O zaman olayımız şu olmalı, Boris in ürettiği şekilde büyük bir kütle üretip daha sonra testere yardımıyla plakalara ayırıp normal sap malzemesi haline getirmek ve matkapla çürütüp işlemek.

Uğraştırıcı görünüyor ama çıkan plastik kaliteliyse değer bence. Güzel bir av bıçağının kabzasını 3 bölüm yapacaksanız ve ortada beyaz bir malzeme istiyorsanız kullanabilirsiniz mesela.
Forumun kendi söyleyen kendi gülen delisi

« Yanıtla #54 : 23 Eylül 2013, 00:10:04 »

şuanki hali gayet sağlam.sağlamlığını elimde denedim birşey olmadı dahada emin olmak için mengenede sıkıştırdım fakat gene herhangi bir şekilde kırılma çatlama olmadı.rahatlıkla zımparalanıyor.kolay kolay çizilmiyor.valla karar sizin ama bana göre standart plastik durumunda şuan.
Yeri gelmişken Size bir kez daha hatırlatmak isterim, lütfen kendinizi "Merhaba" bölümünde tanıtınız ki Sizi tanımış olalım.

boris32

• *
  • 9
« Yanıtla #55 : 23 Eylül 2013, 00:40:57 »
deneyecek olan arkadaşlar için nasıl yaptığımı anlatayım.sirke olarak üzüm sirkesi kullandım sütü taşmadan bir önceki ısısına çıkartıp rengi açık kahve oluncaya kadar üzüm sirkesi koydum.bir dakika kadar daha karıştırdıktan oluşan tortuyu süzmek için kağıt havludan uzun bir parça kopararak bu parçayı katladım ve boş bir kabın üzerine yerleştirdim.sıvıyı yavaşça kağıt havlunun üzerine dökerek sıvı ile tortuyu ayırdım.oluşan tortunun suyunu fazla sıkmadım.tortuyu oda sıcaklığında bir gün beklettim ertesi gün baktığımda bu hali almıştı ama hala hafif bir yumuşaklık vardı bir hafta beklemeden sonra böyle sert bir plastik oluştu.umarım sizede yardımcı olur yazdıklarım.

taboo

• *
  • 14
  • Meslek: matbaa işletmecisi
  • Yer: sakarya
« Yanıtla #56 : 04 Aralık 2013, 16:46:33 »
http://www.youtube.com/watch?v=VFvik_THcNQ

bu videodaki sahis netice almis gibi gorunuyor ama tas gibi oldu onun yaptigi