Bıçak Sanatı - Forum

Ortak atölye

Serkoçak82

• *
  • 10
  • Meslek: Büro elemanı
  • Yer: İzmir
Ortak atölye
« : 15 Şubat 2017, 09:39:55 »
Merhaba arkadaşlar sayfanın biraz takipsiz üyesiyin bıçak ve kılıç yapımı, demir dövme sanatı hayranıyım ve bu sanat için alet edavat aldım kendimce ocak yaptım 20kg lik küçük örs, 2 adet çekiç edindim zamanla gravür işleme sapına taş süslemeye kadar hayallerim var FAKAT mahalle yerleşim alanında olmuyor, kiralık oturduğum evin çatısında ilk denememde şikayet aldım hevesim içimde kaldı eğer varsa bu sanatı akşam 18:00 - 23:00 arası yapabileceğim bir işyeri, ortak atölye, yada yanına öğretecek yardımcı arayan olursa canla başla başlamak isterim. Ama bu sanatı bir ortak atölye oluşturup sanatsal ürünlerimizi bir arada yapmak ve satmak bence en güzel girişim olur. Haddime olmayarak böyle bir ricada bulunuyorum umarım olumlu sonuçlanır

Serkoçak82

• *
  • 10
Ynt: Ortak atölye
« Yanıtla #1 : 15 Şubat 2017, 13:38:58 »
Anlaşılan talebimiz 4 saat ve 38 gösterimden pek bir sonuç alamadı. Elbette aktif site üyesi olamamam birincil sebep olabilir. Ama bu konuda gerçekten istekliyim ve çaba sarfediyorum belki boş sessiz bir bahçe belki garaj, sanajide bir dükkan köşesi ne olursa artık bişeyler yapmaya çalışıcam ortak atölyede ama fena fikir değil aslında sanatsal işlerimizi tv programı olarak bile belgesel kanallarına verirmişiz mesela neyse hakkımızda hayırlısı

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 15 Şubat 2017, 15:02:01 »
Malesef çözümü en zor sorulardan biri için yazmışsın. O nedenle yanıtın gelmesinin de zor olması doğal. Böyle bir mekanı bulmak da zor paylaşmak da zor, hatta paylaşsın bile bir çoğumuz için bunun yükünü çekmek yine zor. O nedenle sabır ve koşulları ilerletmek için çok araştrmak, olasılıkları çok iyi kovalamak gerek diyorum
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Serkoçak82

• *
  • 10
« Yanıtla #3 : 15 Şubat 2017, 18:28:17 »
Yapacak bişey yok o zaman kendi imkanımızla ince ince rahatsızlık vermeden bişeyler yapıcaz. Olurda bir ortak çalışma alanı yapılırsa severek hatta koşarak gelirim

FATİH YILANCI

• 114
  • Meslek: Teknik ER
  • Yer: Rize / Çayeli (MAPAVRİ)
« Yanıtla #4 : 20 Şubat 2017, 14:31:14 »
Anlaşılan talebimiz 4 saat ve 38 gösterimden pek bir sonuç alamadı. Elbette aktif site üyesi olamamam birincil sebep olabilir. Ama bu konuda gerçekten istekliyim ve çaba sarfediyorum belki boş sessiz bir bahçe belki garaj, sanajide bir dükkan köşesi ne olursa artık bişeyler yapmaya çalışıcam ortak atölyede ama fena fikir değil aslında sanatsal işlerimizi tv programı olarak bile belgesel kanallarına verirmişiz mesela neyse hakkımızda hayırlısı

Demir dövme işi cok ses cikartan bir iş, ben köyde olmama rağmen   cok rahatsiz olan oldu (Haklılar).ve gece de calismak imkansiz. Belki demir dövmeye hevesiniz olabilir ama profil alıp talaşlı işleme  bile hevesinizi almanıza yetecektir, hepsinin farklı uğaşları var.  Avantajı ise talaşlı üretimde evde kendi odanızda bile perdah atabilirsiniz çok fazla ses çıkmıyor açıkçası
___Çam da bizim kozalak da___

Serkoçak82

• *
  • 10
« Yanıtla #5 : 20 Şubat 2017, 15:24:36 »
Talaşlı işleme dediğin bileme ve şeritli zımparada şekile sokma işimi yoksa torna frezemi zaten torna freze evde olmaz bir sıkıntılı durum ise elektrik faturası. Kirada oturduğumuz evin elektriği standart üstü geliyor. Acaba dövme ve su verme işinden sonra el ile elektrikli alet kullanmadan şekil verip keskinleştireceğim malzemeleri nasıl bulurum insanların en çok rahatsız oldukları avuç taşlama aletinin sesi

trgtylcnky

• 166
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #6 : 20 Şubat 2017, 16:53:41 »
Talaşlı derken her türlü talaş kaldırma işleminden bahsediliyor. Ev ortamında en sessizi makinesiz eğe ve testereyle şekillendirme.

FATİH YILANCI

• 114
  • Meslek: Teknik ER
  • Yer: Rize / Çayeli (MAPAVRİ)
« Yanıtla #7 : 20 Şubat 2017, 20:38:38 »
Talaşlı üretim, su verme işleminden önce  çelik profilden, daire testere, gibi birçok çeliğin   dövme işlemi olmadan  eğe   spiiral bant zımpara yardımı ile işlenmesi dir. Bunlardan bazıları ses çıkarabilen işlemlerdir. Ama spiral fazla kullanmicaksiniz zaten ,genelde zaman alan zimparalama işlemi
___Çam da bizim kozalak da___

Ali T.

• **
  • 232
  • Meslek: teknisyen-teknik öğretmen
  • Yer: Antalya-İstanbul
« Yanıtla #8 : 20 Şubat 2017, 21:53:49 »
illaki ateş yakıp sıcak dövme yapacaksanız bence yurt dışı videolarda ki gibi doğada açık alanda çalışın.Bataryalı siprallerde var artık ama ne süre çalısıyor bilmiyorum.Bende baharda yaz mevsiminde bu şekilde sıcak demir isi düşünüyorum.
Fakirlik insanı mucit eder...

altugbalamur

• 105
  • Meslek: Dalış malzemeleri imalatı
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #9 : 20 Şubat 2017, 23:23:31 »
Minimum alan ve gürültü ile önerebileceklerim talaşlı imalattır. Spiral sesi bir derece hoş görülebilir. Dövme işleminden daha basit yapılabileceğini düşünüyorum.
Talaşlı imalattan kastettiğim fotoğraftaki gibi aletlerdir.
Bant zımpara fazla ses çıkaracaktır. Hemde başlangıç için yüksek bir maliyeti var. Ben mesela henüz almaya cesaret edemedim. Bunun yerine eğeleme aparatı önerilir.
Ben yaptım, sorunsuz çalışıyor.
Lamadan kesim için spiral kullanabilirsiniz ancak ondan da rahatsız olurlarsa hazır kesim profil alıp eğeyle ağız açın, zımparalayıp ısıl işlemi halledin diye önerebilirim ancak.
Başlangıç için bu bile sizi tatmin edecektir.
Sizin için kendi yaptığım eğeleme düzeneğiyle sadece bu düzeneği kullanarak bitirdiğim bıçakları paylaşayım belki fikir oluşturur.

Serkoçak82

• *
  • 10
« Yanıtla #10 : 22 Şubat 2017, 19:07:18 »
Ilgi ve alakalarınız için tek tek ve çok teşekkür ederim. Şimdi eğe seti ve  lama el testeresi bakıyorum evet markalar belli sitede araştırdım esaş, pfred, bahco vs inşallah bir şeyler üreticem benim için hastalık alanı bıçağın üzerine gravür işleme bu iş için kullanılar uçları nereden temin edebilirim

alpaha

• 88
  • Meslek: mobilya dekorasyon
  • Yer: Kastamonu
« Yanıtla #11 : 22 Şubat 2017, 23:44:32 »
Daha uygun fiyata bulamazsın. Telefon numarası ilanda var. 5 takım aldım. Eşe dosta yaradı. Mertcana Hüseyin de kastamonudan elinden geleni yapar.
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bahce-yapi-market-el-aletleri-ege-torpu-takimi-17-adet-75-tl-esas-turk-mali-391391312/detay

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #12 : 23 Şubat 2017, 00:03:03 »
Daha uygun fiyata bulamazsın. Telefon numarası ilanda var. 5 takım aldım. Eşe dosta yaradı. Mertcana Hüseyin de kastamonudan elinden geleni yapar.
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bahce-yapi-market-el-aletleri-ege-torpu-takimi-17-adet-75-tl-esas-turk-mali-391391312/detay

Bende almıştım ordan. Esaş Çok kaliteli.

Ali T.

• **
  • 232
  • Meslek: teknisyen-teknik öğretmen
  • Yer: Antalya-İstanbul
« Yanıtla #13 : 23 Şubat 2017, 12:29:37 »
Bu eğeleri kullananlar memnunlarmı?Korozyonlu küflümü geliyor?yorumlara göre kartaldan elden alırım inş.
Fakirlik insanı mucit eder...

Serkoçak82

• *
  • 10
« Yanıtla #14 : 23 Şubat 2017, 12:49:04 »
Önerileriniz için saolun sipariş verdim çelik lama kesici el testeresi ile bıçak üzerine işleme yapabileceğim uç arıyorum  bildiklerinizden tanıdıklarınızdan yönlendirme yaparsanız çok memnun olurum Allah razı olsun derim