Bıçak Sanatı - Forum

İlk bıçağım

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
  • Meslek: avukat
  • Yer: nevsehir
İlk bıçağım
« : 23 Nisan 2011, 22:11:16 »
Merhabalar
Çelik ck 67 3.5mm
Profili taş motoru ile çıkarttım.
Daha sonra eğe ile işe giriştik. Sonra 80 kum zımpara.Sonuç hüsran eğelemem gereken daha çok yer var. Profilin şekli hususunda yorumlarınızı bekliyorum. Ayrıca biraz gaz verirseniz memnun olurum ilerlediçe fotoğrafları paylaşmaya devam edeceğim.
Muhabbetle kalın.
Baş eğmedik edaniye ikbal ü cah için

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: İlk bıçağım
« Yanıtla #1 : 23 Nisan 2011, 22:28:36 »
...Ayrıca biraz gaz verirseniz memnun olurum ...
:D
Gaz manasında değil gerçekten güzel bir form, eğe işini yarıda bırakmadan taşlamayı önce kaba sonra ince eğe ile devam edin, ardından 80 değil de 60 veya 40 kum ile girişin, emin olun daha hızlı gider. 80 kum eğe izlerinde çok yetersiz kalır. Kolay gelsin...

Kipmen Sanat web sitesi

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
« Yanıtla #2 : 23 Nisan 2011, 22:38:38 »
Teşekkür ederim
80 kum ile çok uğraştık zor oluyor. 40 ve 60 kum alacağım. Ayrıca namlu ucunda çok az bir eğrilik var normalde fark edilmiyor ama düzeltme imkanı varmıdır. Herhalde sanayide hızar ile kestirirken oldu.
Normalde bıçakları seven biri ilen şimdi ellerim su toplamış vaziyette, yara bere içinde. Bıçaksanatı.com beni mazoşist yaptı.
İflah olmak dileği ile...

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #3 : 23 Nisan 2011, 22:51:06 »
Teşekkür ederim
80 kum ile çok uğraştık zor oluyor. 40 ve 60 kum alacağım. Ayrıca namlu ucunda çok az bir eğrilik var normalde fark edilmiyor ama düzeltme imkanı varmıdır. Herhalde sanayide hızar ile kestirirken oldu.
Normalde bıçakları seven biri ilen şimdi ellerim su toplamış vaziyette, yara bere içinde. Bıçaksanatı.com beni mazoşist yaptı.
İflah olmak dileği ile...

Gayet normal birşey  :)) 60 kumla girişseniz büyük ihtimal çizik kalmaz  :)

Saygılar...

« Yanıtla #4 : 23 Nisan 2011, 23:07:41 »
Yapar yapar  :)) mazoşistde yapar, eller suda toplar hatta kollarda kıl tüy bıraktırmaz, öyle saç kıran olmuş gibi bir kolla, derinin içine işleyerek siyahlaşmış bir elle insan içine çıkamaz hale de getirir :)) :D
Şaka bir yana değişik bir profil olmuş, bence hoş ta olmuş. Uçtaki eğriliği düzeltmek için düz bir yüzeye kaba ( örneğin 40) numara bir zımparayı yayıp bıçağın sapından tutup sadece kesici yüzeyi veya tüm yüzeyi çok aşırı bastırmadan, bıçağın burnu doğrultusunda sürtün, bir süre sonra düzelecektir.
Eğeleme ve zımpara konusunda Emre Ustaya aynen bende katılıyorum. Kolay gelsin bittiğinde çok güzel bir bıçak olacak görünüşten belli oluyor :2up

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
« Yanıtla #5 : 24 Nisan 2011, 15:44:18 »
Ustalarıma teşekkür ediyorum.

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #6 : 25 Nisan 2011, 09:39:42 »
elinize sağlık çok güzel gidiyor bıçak işi sabır işi  :) inşallah bitince güzel bir eser çıkacak merak etmeyin..
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #7 : 25 Nisan 2011, 11:12:10 »
çok zarif bir model olmuş, ben de çok beğendim :2up

biraz zor olduğu doğrudur eğe ile taşlama açısı vs vermek ve sonrasında zımpara ile girişmek. ama bir süre sonra alışıyorsunuz. bir bıçağa ortalama ne kadar zaman ayıracağınız önceden tahmin edince, süre o kadar da bitmez gelmiyor sanki ::)... bence siz bıçağı elinize almak için(kabzası da yapılmış ve bitmiş halde) ortalama 10-15 saat diye düşünün. bunu ilk bıçağınız olduğu için söylüyorum, daha kısa sürmesi de mümkün becerinize bağlı olarak ;) benim ilk bıçağım 60 saatten daha uzun sürmüştü :)) :))

güzel olacak gerçekten de...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #8 : 25 Nisan 2011, 11:23:43 »
Benim ilk bıçağım da herhalde 50-60 saat sürmüştür. Bir de D2 dövmüştüm o zamanlar, cahillik işte, sonra kabzayı da yapması komplike bir tip yapmıştım, günlerce işin içinden çıkamamıştım, elde alte vs. de yoktu, resmen boğuşmuştum bıçakla. Şu anda halen annemin mutfağında hizmet vermekte  8)

Kipmen Sanat web sitesi

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
« Yanıtla #9 : 25 Nisan 2011, 16:58:14 »
Herkese verdiği cevaplardan ve gazlardan  :D dolayı teşekkür ederim. Herhalde biraz fazla gaza geldim ve keresteci Ahmat Akbuluttan saplık ahşap aldırdım arkadaşa. Gelen parçalar yılan ağacı. kral ağacı. wenge. kokobola(yada herneyse) Herhalde ilk yaptığım bıçaklarda kullanıp heder etmem bunları. Gelince fotoları paylaşırım sizinle.
Muhabbbetle kalın.

« Yanıtla #10 : 25 Nisan 2011, 18:52:04 »
Hmmm ::) ağaçları gözüm tutmadı pek, onlara bir bakıp görmek lazım en azından yaptığında bir sakatlık çıkarmasın. iyisimi sen birer parça kesip gönder bir bakalım nasıl işe yarar mı yaramazmı, maksat emekler boşa gitmesin >:D >:D

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #11 : 25 Nisan 2011, 18:55:45 »
Hmmm ::) ağaçları gözüm tutmadı pek, onlara bir bakıp görmek lazım en azından yaptığında bir sakatlık çıkarmasın. iyisimi sen birer parça kesip gönder bir bakalım nasıl işe yarar mı yaramazmı, maksat emekler boşa gitmesin >:D >:D

İşe yaramaz o ağaçlar sen gönder hocam ben sobada yakarım  >:D >:D

Saygılar...
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2011, 20:56:26 Gönderen: ugurcan_20 »

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
« Yanıtla #12 : 26 Nisan 2011, 10:08:59 »
Canınız sağolsun bir kaç parça  odunun lafımı olur :D

« Yanıtla #13 : 26 Nisan 2011, 20:34:40 »
 ^-^ sağolasın.

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
« Yanıtla #14 : 30 Nisan 2011, 20:44:33 »
Merhabalar
İlkini bitirmeden ikinci profilimi çıkardım. İkincisini yine taş motorunda çıkardım. Daha hızlı ve daha rahat oldu. Şekli içime daha çok sindi. İlkinin sapını yapıyorum ayrıca biraz daha zımpara işi var. Sapı maundan yapıyorum maun acayip tozuyor, çeliği işlemek daha temiz. Ayrıca avuç içi taşlamaya mop zımpara aldım işlerimi kolaylaştırdı.
İstanbuldan gelen dört parça ahşabın ikisinde çok fazla çatlak var. Bu durum normal mi?
İkinci bıçağın fotolarını yayınlıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum. Ayrıca sapta kullanacağım ahşabın kalınlığı kac mm olmalı. Kaç mm olarak biçtireyim. Muhabbetle kalın.

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #15 : 30 Nisan 2011, 20:54:58 »
Elinize emeğinize sağlık güzel profil  :) Ahşabın kalınlığı 1cm olsa yetiyor bana.

Saygılar...

« Yanıtla #16 : 01 Mayıs 2011, 00:27:14 »
Gayet temiz ve güzel görünüyor, ahşapların iç kısımlarında kimi zaman çatlak çıkabiliyor, özellikle kök ve budak kısımlarında bu olasılık hep var. Sapı iki taraflı yapacaksan yapacağın sapın tipine göre kalınlık bırakmakta yarar var. Ben kimi zaman 10mm kimi zaman 6mm bırakıyorum yani duruma göre senin kararına kalmış.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #17 : 01 Mayıs 2011, 02:00:55 »
Çok güzel profil bence de, yalnız sırt kısmının dümdüz olması biraz rahatsız etti nedense beni, ancak çok potansiyel var. Bir öneri getireyim, olması gereken değil de bu profilde yapılabilecek oynamalara ilişkin bir fikir vermesi açısından, kusuruma bakmayın, olduğu haliyle de çok güzel bıçak olur ama ukalalık modundayım sanırım   ^-^

Kipmen Sanat web sitesi

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
« Yanıtla #18 : 01 Mayıs 2011, 16:38:32 »
Teşekkür ederim herkese
Fotoları yayınladıktan sonra namlunun alt uç tarafını biraz yonttum, üst uç tarafındanda bir miktar yontabilirim. Son halini inşaallah yayınlarım. Önerileriniz benim için altın kıymetinde.
Muhabbetle kalın.

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
« Yanıtla #19 : 13 Mayıs 2011, 20:25:16 »
Sevgili arkadaşlar merhabalar
üçüncü bir profil çıkarıyorum. Galiba bu daha iyi olacak profili taş motorunda çıkardığım için biraz yavaş gidiyor. Profilin alt ucunda siyahla boyanmış kısmı da yontmayı düşünüyorum sizler ne dersiniz? Ayrıca başka önerileriniz varsa bekliyorum.
Bugün SİAD marka İsviçre malı bir zımpara aldım çok iyi bir zımpara herhalde SAİD'in  :D ikiz kardeşi.  Ayrıca Klingspor marka bir zımpara daha aldım kullanan var mı kalitelimidir?