Herkese selamlar,
Askerlik görevi için kısa bir süreliğine sizlere veda ediyorum.
Eğitim Birliği : ULŞ., PER.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI EĞT.A.K.LIĞI AS.İZ. VE TRF.EĞT.TB. / MANİSA ALAŞEHİR / MANİSA
Esas Birliği : K.K.LOJ.K.LIĞI KUR.BŞK.KH.BRL.EMN. VE MHF.BL. / ANKARA ANKARA MERKEZ / ANKARA
Bilgisi olan ustalarımdan yardımlarını beklerim.
Sağlıcakla kalın.
Hayırlı olsun.Kolaylıklar dilerim.Gideceğin yeri tam olarak bilmemekle beraber eski bir 349.kd olarak diyebileceklerim şunlar.Acemi birliğinde yazan onca şeye rağmen (askeri inzibat trafik eğitim taburu vs.) acemi birliğinde yapacağın standart bir askerlik ve eğitim var.Sağa dön , sola dön.İleri marş , sayarak yürümek (komando saymak) , yemin törenine hazırlık , silahlı ve silahsız yanaşık düzen eğitimleri ve tüfekli hareketler.Belki tüfekli spor hareketleri de yaptırabilirler.Alaşehir iklimini bilemiyorum.Soma'da çalıştım az çok biliyorum ılımandır ama Alaşehir biraz daha güneyde ve içeride.Mutlaka termoform yeşil bir içliğin olsun.Ankara'da da lazım olacak.Askere öyle yüzlerce şeyle gitme zaten bunların hepsi sana acemi birliğinde verilecek.Saç tıraşını birliğin içerisinde ol.Emin ol unutamayacağın bir tıraş ücreti ödeyebilirsin. Bizim dönemimizde otogarda saç tıraşına 20-25 lira ödeyen vardı.(Sene 2012).
Şansın varsa acemi birliğinde görev numarasını unuttuğum bir alıştırma atışı yapabilirsin.İlgin ve sevgin varsa tabi güzel bir aktivite olur. .Bunu bazı yerlerde manevra fişeği ile de yapıyorlar.
Çok fazla düşünme.Askerde görev almazsan sana antun kuntin veya angarya (sana öyle gelecek ama aslında mantığı var) işlerin verilme nedeni odur düşünmeye vaktin olmasın diye.Görev alırsan rahat olursun.
Atış merakın varsa bunu daima dile getir. Özellikle astsubaylarla muhabbetin ilerledikten sonra seni atışlara götürürler.Ortalığı toplar , mühimmat mıntıkası yaparım.Şöyle böyle dersen ki denetleme atışı makineli tüfek atışı , bomba atar atışı ve yeni gelenlerin atışları gidebilirsin ama nöbetinin bu faaliyetlerle çakışmaması lazım.RPG-7 atışı yapan haber kameramanı biliyorum.(biraz da şanstı onunkiler) kadro atışların bölükten bölüğe değişir ama özellikle 200m ve gece atışı yapmadan nöbet tutamazsın.Bu nedenle ilk gittiğinde atışları yaptırırlar.
93/1 lere ben atış yaptırmıştım. :)Toplam 23-25 adet fişek atmışlığım var.Şöyle düşün bu silahları bir daha bırak eline almayı belki görmen bile mümkün olmayacak.
7-9 fişek atıp gelebilirsin ama bu sayıyı bir şekilde yükseltmek senin elinde.

Biraz faydalı şeylerden bahsedeyim.Askerlik kamu hizmeti sayılır.O nedenle eğer memursan yada memur olursan 6 ay kamu hizmeti yapmış gibi sayılırsın.Bunun espirisi kademe ve kıdem hesabında saydırırsın. Asaletin tasdik edildiyse ve 6 ay çalıştıysan (6+6= 12 ay) 1 yıl çalışmış gibi gidip senelik iznini kullanabilirsin.Askerde izin kullanman bunu değiştirmez.Personelde sıkıntı çıkarabilirler.Umursama.Bu hesabın emekliliğine hiç bir faydası yoktur.
Tekrar hayırlı tezkereler.
Gördüğüm lüzum üzerine fazla detay birazda serzeniş içerdiği için mesajımı kısalttım.Merak edersen yine özelden sana gönderebilirim.