Merhaba, 4116 çeliğinden half tang bıçak yaptım. Önceden biraz mutfak bıçağı yapıyordum. Et kalınlığı 4mm olan çelikten doğada küçük işleri görebilmek
amacıyla kullanılabilecek bi bıçak tasarladım ve sonunda bitti. Bu bıçağı yaparken Serdar Kılıç'ın yaptığı bıçak sapından esinlendim. Geçen sene kampa gitmiştim,
ormanda bulduğum reçineleri toplamıştım ve sonunda kullanmak kısmet oldu. Sapı yapıştırma sırasında ortadaki bölümde sapın daha sağlam olması için az
miktarda epoksi reçine ve japon kullandım. Fakat keşke kullanmasaydım diyebilirim sonradan anladım ki gerek yokmuş. Bıçağımın ısıl işlemini sağolsun yanında
çalışmış olduğum bir usta yapmıştı. Bıçak uzunluğu 23 cm. Namlu 11,5 cm. Bıçağın ağzını ısıl işlemden önce ustamın atölyesinde büyük zımpara makinasında
açmıştım. Okul bitip memlekete gelince önceden almış olduğum einhell tc-us400le açtım( ya da açmaya çalıştım

) Ara katmanlarda deri kullandım. Sonunda
alüminyum pul ile perçinledim. Sırasıyla kral, wenge, paduak, porsuk, morgül ve tekrar kral ağacı. Kral ağacından emin değilim aldığım kişi öyle demişti.
Amatörce oldu tavsiyelerinizi ve eleştirilerinizi bekliyorum.