Bıçak Sanatı - Forum

Bul-Max Bileme Tașı

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
Ynt: Bul-Max Bileme Tașı
« Yanıtla #20 : 20 Ocak 2017, 21:32:52 »
acaba bendeki mi farklı yoksa ben mi farklıyım diye bir an düşündüm :)
ben herkesin aksine bu taştan gayet memnunum. geçen sene 3,5 tlye almıştım. kuru olarak bileme yapıyorum ve ardından deride masatlıyorum, benim işimi görüyor. ben de şu bauhausta satılan taşlardan hiç verim alamadım. ufak olduğundan mıdır nedir, pek kullanamadım.

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #21 : 20 Ocak 2017, 21:37:20 »
Bu fotoğraflar bahsi geçen taşa aittirler henüz cektim tek bir bileme yapamadan nasıl deformasyona uğradığını görebilirsiniz

Beni bu guzel havalar mahvetti

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #22 : 20 Ocak 2017, 21:40:59 »
acaba bendeki mi farklı yoksa ben mi farklıyım diye bir an düşündüm :)
ben herkesin aksine bu taştan gayet memnunum. geçen sene 3,5 tlye almıştım. kuru olarak bileme yapıyorum ve ardından deride masatlıyorum, benim işimi görüyor. ben de şu bauhausta satılan taşlardan hiç verim alamadım. ufak olduğundan mıdır nedir, pek kullanamadım.
Bilmiyorum Ahmet bey belki de sizin taş bundan değildir ama gerçekten yüzeyi çok pürüzlü ve inanılmaz bir şekilde deformasyona uğruyor. Baktım ki bu taş bizi bıçaktan edecek hemen attım bir kenara 😀
Beni bu guzel havalar mahvetti

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #23 : 20 Ocak 2017, 22:40:30 »
Bilmiyorum Ahmet bey belki de sizin taş bundan değildir ama gerçekten yüzeyi çok pürüzlü ve inanılmaz bir şekilde deformasyona uğruyor. Baktım ki bu taş bizi bıçaktan edecek hemen attım bir kenara 😀
tahmin ettiğimiz gibi sanırım benim taşla sizinkiler farklı. markası aynı olsa da taşların arasında fark var. benim kullandığım taş pürüzlü değil ve daha açık renklerde. daha önce de söylediğim gibi çok nadir olarak yağ ile kullanmışımdır. genelde kuru olarak kullanıyorum bu da deformasyonu artırmasına rağmen 1,5 seneye yakındır çok bir aşınma yok. bunlar da benim taşın resimleri.