Bıçak Sanatı - Forum

Bul-Max Bileme Tașı

Cz75B

• *
  • 22
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: Bolu
Bul-Max Bileme Tașı
« : 19 Ocak 2017, 20:21:55 »

Bul-Max bileme tașını internette bayağı araştırdım ancak kaç kum olduğu hiç bir yerde yazmıyor kullanan varmı takriben kaç kumdur.

Ynt: Bul-Max Bileme Tașı
« Yanıtla #1 : 19 Ocak 2017, 20:46:52 »
Hiç uğraşmayın ve almayın.

Cz75B

• *
  • 22
« Yanıtla #2 : 19 Ocak 2017, 20:56:46 »
Neden çok mu kötü

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #3 : 19 Ocak 2017, 20:57:29 »
Ben 4 tl ye aldım aynısını hiç bir işe yaramıyor. Kumları hemen dökülüyor....
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

Cz75B

• *
  • 22
« Yanıtla #4 : 19 Ocak 2017, 21:04:28 »
Girit ve japon taşlarıds çok pahalı mecbur zımparayla devam

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #5 : 19 Ocak 2017, 21:08:28 »
Bauhaus'ta satılan beyaz ve kahverengi su taşı kullanıyorum, gayet memnunum. Bir ara da takimmarket'ten süper Arkansas taşı alacağım. Bulmax taş da kullandım. Taş çok hızlı deforme oluyor ve kaba bileme yapıyor. 12 lira etmez.

burakergin

• 290
  • Meslek: kamu
  • Yer: Eskişehir,Kocaeli
« Yanıtla #6 : 19 Ocak 2017, 21:50:41 »
Cok cabuk aşınıyor ölü yatırım...

« Yanıtla #7 : 19 Ocak 2017, 22:45:56 »
Neden çok mu kötü
Çok kötü gerçekten, arkadaşlar sıralamışlar zaten. Şöyle düşünün, siz daha bıçağı bileyemeden taş yüzeyi içbükey eğimini almış oluyor zaten ve eğer bileyebilirseniz bile çok kaba bir bileme oluyor. Bunun yerine 5-10 tane SAIT marka zımpara alın daha mantıklı bir iş olur.

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #8 : 20 Ocak 2017, 00:35:33 »
Bana sorarsaniz diamanttan sasmayin yani elmas  bir tarafi 400 girit bir tarafi 1000 girit
lakin kalitelisini arayin bulun size yeter  bende cok cesit tas var ben diamanttan son derece memnunum
ama taktir sizin    ;)

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #9 : 20 Ocak 2017, 01:12:44 »
Girit ve japon taşlarıds çok pahalı mecbur zımparayla devam
Girit pahalı değil, Karaköyde 20cm uzunlukta taşlar 20 tl, internette bi araştırın
satan bir site vardır.

Fatih Özçelik

• 73
  • Meslek: elektrik
  • Yer: antalya-manavgat
« Yanıtla #10 : 20 Ocak 2017, 08:07:28 »
Bende bu taştan 4-5 tane var .kaba bir bileme için ideal.çok kötü omadıgı kanatindeyim..koçtaştan 4 liraaya almıştım tanesini.tabi bauhstan aldıgım kiraz loggolu çok daha iyi.yada piyasada satılan bizim yerli girit taşı çok daha iyi .hepsi elimde mevcut kullanıyorum.ama Mannesmann  diye satılan taş resmen döküldü ondan uzak durun.Sonuç olarak kulanılabilir bence.

Cz75B

• *
  • 22
« Yanıtla #11 : 20 Ocak 2017, 12:55:34 »
Boluluyum ve boluda oturuyorum ama ilk defa bolu tașı gördüm internette bunlar nasıldır ve bu tașlarda genellikle kum yazmiyor bunlari nasil anlariz

« Yanıtla #12 : 20 Ocak 2017, 14:34:02 »

Yilmaz Dogan

• 1047
« Yanıtla #13 : 20 Ocak 2017, 16:07:31 »
fatih bey sefa hoca yaramaz tas diyor sen hala ideal diyorsun  anlamadim bende belcika japan
arkansas cok tas var bu tasmi, git o zaman bicagini betona sürt,
yinede bana kizma lakin sefa hoca bicaklan ilgili bir malzemeye yaramaz derse altin kaplama olsa benim icin
yaramaz cünki sefa hoca bu tip ne taslar denemistir, bu iste derin bir sanatkardir :) :)

Fatih Özçelik

• 73
  • Meslek: elektrik
  • Yer: antalya-manavgat
« Yanıtla #14 : 20 Ocak 2017, 17:49:03 »
fatih bey sefa hoca yaramaz tas diyor sen hala ideal diyorsun  anlamadim bende belcika japan
yinede bana kizma lakin sefa hoca bicaklan ilgili bir malzemeye yaramaz derse altin kaplama olsa benim icin
yaramaz cünki sefa hoca bu tip ne taslar denemistir, bu iste derin bir sanatkardir :) :)

Yılmaz bey ben bu bileme taşını kullanıyorum.civa çeşiği ve mutfak bıçaklarını denedim.kağıt kesmeyen bıçakları kagıt kesecek duruma getiren bir taş.

Sefa usta ile beni karşılaştırmayın sefa usta bu işte duayen olmuştur .onun beklentilerini bu taş karşılamaz.ben kendi kişisel deneyiyimi söyledim.herkesin Maddi durumu japon taşı almaya yetmiyebilir. amacınız az para verip işimizi görmek ise işinizi görür.Ha sizin maddi durumunuz varsa japon taşını  alır kullanırsınız.Ayrıca kızacak bir şey yok forumun amacıda kişisel deneyimleri ve bilgilerimizi paylaşmaktır.

Cz75B

• *
  • 22
« Yanıtla #15 : 20 Ocak 2017, 18:08:26 »
Bolu taşıyla ilgili,

https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=3756.0
Sefa hocam çok teşekkür ederim size bir sorum daha olacak bu taşla suyu verilmiş ve ağzı 1 mm veya daha altı bir bıçak bilenebilirmi zımparada kucuk kumdan buyuk kuma gittiğimiz için sordum birde bu tür taşlarla perdah yapılırmı.

Yilmaz Dogan

• 1047
« Yanıtla #16 : 20 Ocak 2017, 19:02:27 »

Yılmaz bey ben bu bileme taşını kullanıyorum.civa çeşiği ve mutfak bıçaklarını denedim.kağıt kesmeyen bıçakları kagıt kesecek duruma getiren bir taş.

Sefa usta ile beni karşılaştırmayın sefa usta bu işte duayen olmuştur .onun beklentilerini bu taş karşılamaz.ben kendi kişisel deneyiyimi söyledim.herkesin Maddi durumu japon taşı almaya yetmiyebilir. amacınız az para verip işimizi görmek ise işinizi görür.Ha sizin maddi durumunuz varsa japon taşını  alır kullanırsınız.Ayrıca kızacak bir şey yok forumun amacıda kişisel deneyimleri ve bilgilerimizi paylaşmaktır.

sayin fatih bey bizler fakir aile cocuklariyiz maddiyatlan ne alakasi var bir seyi alirken fakirde olsan zenginde olsan
bir seyin iyisini almakta yarar var en azindan bu tasa ne kadar su verirsen ver bicagi eline almadan suyu emiyor simdi güzel bir bicagi buna nasil sürelim bicagin agzini cok cizer berbat eder o acidan gönlünüz bende kalmasin amacim sizi darlandirmak degil :) :)
« Son Düzenleme: 20 Ocak 2017, 19:08:54 Gönderen: Yilmaz Dogan »

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #17 : 20 Ocak 2017, 20:58:44 »
Yukarıda konu başlığı açılan taşı kesinlikle ama kesinlikle tavsiye etmem %100 ölü yatırımdır. Bence de yani betaonda bile ama bunda bileme zaten ortası oyulur ve elinizde alçı gibi ufalanmaya kalkar. Ayrıca bileme taşları coook uzun ömürlü yatirimlardir tabiri caizse evladiyelik, tabi eger hergun onlarca bıçakla ugraşmıyorsanız. Bu iş zenginlik fakirlik işinden ziyade bence birazda tercih meselesi. Şöyleki; ben bu taştan aldım kargo parasını ve taşın parasını çöpe attım, sonra sokağa para atacak kadar varlıklı bir aileden gelmediğimi ve çöpe para atacak kadar para kazanamadığımı farkettim... Japon ve arkansas taşları alacak kadar kesinlikle maddi durumum elvermiyordu. Bende opinel marka bir taş, bir tane karacasu taşı (ki en uygun en ucuz bunun fiyatıdır ama bu ara onada zam gelmiş bir miktar şu an yaklaşık fiyatı kg bazında 15 tl) bir adette 1 kg lik Girit taşı aldım ( bu taş gerçekten bana göre biraz pahalı bir tastir gram bazlı fiyat etiketi vardır muhtemelen şu an 1 kg 150 tl civarlaridir zaten 100 TL'nin altında ise kesinlikle almayın çünkü bu taşın Türkiye de çok fazla sahtesi vardır ve İnanın bana sahteleri beş para etmez) ben bu taşları kredi kartına taksitine almıştım vakti zamanında yanı peşin param yoktu hatta tek slip bile alamamıştım. Neyse konuyu dağıtmayalım. Opinel olan biley taşım (bu da biraz pahalı sayılabilir 100 tl üzeri etiketi vardı o vakitler, bu taş çok yavaş aşındırıyor çok ince kumlu, sanki bileme için değilde daha ziyade kılağı almak için. Ben bu taşı su ile kullanıyorum belki ondandır bilmiyorum. Ama en son bunu kullanıyorum bilemede.  Bilemede İlk olarak kaba bilmesini karacasu taşı ile yapıyorum çünkü bu taş digerlerinden daha düşük kumlu olduğu icin sonuca daha hızlı ilerliyorsunuz. Bu taş aslında yağ taşı ama su ilede iyi sonuçlar veriyor. Bu taşı seviyorum açıkcası 😀 Bu taştan sonra Girit taşına geçiyorum. Girit taşı gerçekten bir bıçağı hızlı ve müthiş keskinliklere ulaştırabiliyor yanı bana göre ününü kesinlikle hakediyor. En son da opinel ile çok inceden geçiyorum bıçağımı. Tabi bu genel itibarı ile benim nacizane malzemelerimle benim nacizane tecrübelerim. Kesinlikle bıçaklarımı bant zimparaya ve motor taşlarına değdirmem. Çünkü çeliklerde sertlik düşüşüne yol açmasından korkarım. Bence serbest bileme kadar guzel bir bileme tekniği yok, ama bu elde serbest bileme tekniği hem çok kolay hemde çok zordur. O açı bir türlü tutmaz çoğu zaman. Zira ben 1 seneden fazla serbest bileme açısını tutturamadım :) daha yeni yeni :) elde bileme yapacak arkadaşların Sefa hocamın YouTube sayfasında hazırlamış olduğu videoyu izlemelerini kesinlikle tavsiye ederim  ;)
Beni bu guzel havalar mahvetti

Yilmaz Dogan

• 1047
« Yanıtla #18 : 20 Ocak 2017, 21:07:07 »
yunus bey Babana rahmet be valla sag ol iyi aciklama yaptin
tsk ederim :2up :2up

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #19 : 20 Ocak 2017, 21:24:05 »
yunus bey Babana rahmet be valla sag ol iyi aciklama yaptin
tsk ederim :2up :2up
:) ben teşekkür ederim üstadım. Ben sadece başımdan geçen tecrubelerimi dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım zira ayni hatayı bende yapmıştım be gerçektende biley taşınin evladiyelik bir yatırım olduğunu düşünüyorum 😀
Beni bu guzel havalar mahvetti