Bıçak Sanatı - Forum

ŞEFİM

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: ŞEFİM
« Yanıtla #40 : 21 Nisan 2017, 08:34:24 »
Kolay gelsin Orkun bey. Gayet güzel gidiyor ama sanki biraz daha kalıplı, tombul bir profil olmuş gibi. Yada foto yanıltıyor. Agız yapısına gelince, böyle bir bıçak için en iyisi tam taşlama olur. Ağız kalınlığı da 0.5 gibi bırakılırsa konforlu bir kesim yapacaktır. Fakat ben bu bıçakta biraz da görselliğe önem vererek taşlama çizgisini aşağı çektim. Kabza ucuna göre ayarladım.

Evet, belki de ağzı o şekilde sap hizasına indirmeniz beni bu bıçağı kopyalamaya itti.:)
Ben de aynı şekilde yapmayı planlıyorum fakat ağız açısı kaç derece olmalı ve ne tür bir ağız açmalıyım(Flat grind, Full flat grind, High flat grind, Taper grind, Scandi grind, Convex grind) onu anlayamadım?

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #41 : 21 Nisan 2017, 09:34:38 »
Kolay gelsin Orkun bey. Gayet güzel gidiyor ama sanki biraz daha kalıplı, tombul bir profil olmuş gibi. Yada foto yanıltıyor. Agız yapısına gelince, böyle bir bıçak için en iyisi tam taşlama olur. Ağız kalınlığı da 0.5 gibi bırakılırsa konforlu bir kesim yapacaktır. Fakat ben bu bıçakta biraz da görselliğe önem vererek taşlama çizgisini aşağı çektim. Kabza ucuna göre ayarladım.

Evet, belki de ağzı o şekilde sap hizasına indirmeniz beni bu bıçağı kopyalamaya itti.:)
Ben de aynı şekilde yapmayı planlıyorum fakat ağız açısı kaç derece olmalı ve ne tür bir ağız açmalıyım(Flat grind, Full flat grind, High flat grind, Taper grind, Scandi grind, Convex grind) onu anlayamadım?
Şu durum da, yani taşlama çizgisinin yerini belirledikten sonra ağız açısına takılmanın bir anlamı yok. Çelik kalınlığınız 2.5-3mm ise, agız kalınlıgı da 0.5 yapılırsa yeterince dar bir açı elde edeceksiniz zaten. Tabi ki düz taşlama
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

altugbalamur

• 105
  • Meslek: Dalış malzemeleri imalatı
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #42 : 21 Nisan 2017, 16:09:23 »
müthiş bir çalışma olmuş bahçedeki armudu indiresim geldi :)
japonların suşi bıçaklarına benzettim ben.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #43 : 21 Nisan 2017, 18:41:19 »
müthiş bir çalışma olmuş bahçedeki armudu indiresim geldi :)
japonların suşi bıçaklarına benzettim ben.
Teşekkür ederim
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...