MERHABA DEĞERLİ BIÇAK SEVERLERÖncelikle 3 haftalık süreden bu yana bıçak alma konusunda kararsız kalmıştım. Aklımdaki ürün Gerber Strongarm' dı fakat Türkiyede kısıtlı satılması ve fiyatının gereksiz pahalı olması beni bundan soğuttu. Daha sonra Bora'nın Damascus Geyik Boynuzu Serder Kılıç modeline merak sardım yalnız yerli bir ürün olmasına rağman fiyatı yüksekdi. Sonunda internette araştırma yaparken İsveç markası olan MORAKNIV' e denk geldim ve resmen ürünleri kalitesi, hakkındaki yorumlarI kafamda pozitif bir düşünce oluşturdu ve üst modellerini incelerken yeni modeli olan GARBERG' i gördüm ve gerçekten çok hoşuma gitti ve kesinlikle almaya karar verdim. Mora' nın resmi satıcısı Türkiye'de EFE AV ama sitesinde fiyatı pahalı geldi (450 TL) daha sonra bir sitede 340 TL gibi uygun bir fiyata buldum ve hemen sipariş verdim 2 gün gibi kısa süre içerisinde tedarik ettiler Ankara'daki mağazasına gidip ürünü inceledim ve elime alır almaz satın alıyorum dedim gerçekten mükemmel bir bıçak. Özelliklerini aşağıya yazıyorum yorumlarınızı bekliyorum ve ürün hakkında bilgi almak isteyen varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.TeşekkürlerMORAKNIV "GARBERG" MODELİ ÖZELLİKLERİBıçak Uzunluğu : 4.3" (109 mm)Toplam Uzunluk: 9" (229 mm)Bıçak Et kalınlığı: 0.13" (3.2 mm)Çeliği : 14C28N Swedish Stainless SteelBıçak Ağzı: ScandiBlade Finish: Semi-MatteKapza: Rugged Polyamide, BlackWeight: 9.6 oz. (272 g)Ayrıca Ateş başladıtıcı olarak kullanılabiliyor 3 mm orjinal deri kaliteli bir kılıfla birlikte çıktı kutudanMade in Sweden
Öncelikle bilgilerin için teşekkür ederim burak bey el yapımı bıçaklara şuan için biraz uzak durmak istiyorum kaliteleri konusunda lafım yok. Serdar kılıç modeli bıçağa gelince gerçekten duyduklarım beni üzdü şimdi iyiki almamışım diyorum. Gerçekten yerli malına destek çıkalım diyoruz ama kalite malum ortada. Ömür boyu garanti veriyorlar burak bey bence bora bıçağa bir başvurun derim.
Yorumlarınız için teşekkür ederim borakent, dediğiniz gibi illaki güzel bıçaklar yapanlar vardır forumda zaten görüyorum çok harika eserler yapıyorlar ama her elin parmağı bir değil birde kişiden kişiye değişiyor tercihler bazısı el yapımı isterken bazıları marka tercih ediyor.. Benim seçimimde hakkında çok az olumsuz yorumun bulunduğu bir markadan yana oldu..
Mora iyidir. Ben de robust carbon arıyorum (7 aydır.) Ama bulamadım maalesef...