Bıçak Sanatı - Forum

bıcak yapımı

pars1994

• **
  • 155
  • Yer: İstanbul
bıcak yapımı
« : 17 Ocak 2017, 22:30:30 »
Selamın aleykum hayırlı geceler yardımcı olursanız sevınırım ılk defa bı bıcak yapıcam en uygun malıyete nasıl yapabılırım yarın topkapıya gıdıp celık alıcam hangı celıgı almam gerekır (paslanmaz) ahşabı nereden temin edebilirim??

Gölge

• 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
Ynt: bıcak yapımı
« Yanıtla #1 : 18 Ocak 2017, 06:57:03 »
4116 alıp çalışa bilirsiniz.

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #2 : 18 Ocak 2017, 10:04:00 »
Aleyküm selam.Çelik olarak Marangozlardan kırık yada kullanılmayan  daire testere bıçağı(paslanır bir çeliktir) temin edebilirsiniz.Ama su verilmiş olacağı için sizi uğraştırır.İşlemeden  önce yumuşatma tavlaması yapabilirsiniz.Ağacı da marangozlar sanayinden bulabilirsiniz.Koyu ceviz olabilir yada sert başka bir ağaç türü. Aliminyum örgü şişlerini de bıçak pimi olarak kullanabilirsiniz.(Ben ilk bıçağımı bu şekilde yapmıştım)  Ama uğraşmayım biraz para vereyim derseniz.Mehmet Marangoz'dan Paslanmaz 4116 çelik,pirinç pim ve kabzalık ağaç siparişi verebilirsiniz.Kolay gelsin.
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

pars1994

• **
  • 155
« Yanıtla #3 : 18 Ocak 2017, 20:25:38 »
4116 alıp çalışa bilirsiniz.
fiyatı nedir hocam?

pars1994

• **
  • 155
« Yanıtla #4 : 18 Ocak 2017, 20:25:55 »
Aleyküm selam.Çelik olarak Marangozlardan kırık yada kullanılmayan  daire testere bıçağı(paslanır bir çeliktir) temin edebilirsiniz.Ama su verilmiş olacağı için sizi uğraştırır.İşlemeden  önce yumuşatma tavlaması yapabilirsiniz.Ağacı da marangozlar sanayinden bulabilirsiniz.Koyu ceviz olabilir yada sert başka bir ağaç türü. Aliminyum örgü şişlerini de bıçak pimi olarak kullanabilirsiniz.(Ben ilk bıçağımı bu şekilde yapmıştım)  Ama uğraşmayım biraz para vereyim derseniz.Mehmet Marangoz'dan Paslanmaz 4116 çelik,pirinç pim ve kabzalık ağaç siparişi verebilirsiniz.Kolay gelsin.
tavsiyeler için teşekkür ederim sagolun hocam

pars1994

• **
  • 155
« Yanıtla #5 : 19 Ocak 2017, 01:00:01 »
Herşey tamam da şu agız acma işi ile ısıl işlemi nasıl yapıcam onu çözemedim bi türlü ısıl ıslem ıcın baya para ıstıyorlarmıs

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya