Bıçak Sanatı - Forum

Çakı seçimi için yardım lütfen

ayberkatakan95

• *
  • 5
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Kırklareli
Çakı seçimi için yardım lütfen
« : 14 Ocak 2017, 00:02:12 »
İyi forumlar arkadaşlar.. 3 adet çakı arasında kararsız kaldım aranızda bu çakılların modelini veya markasını kullanmış olan varsa iyi ve kötü yanlarını yazarak seçim yapmama yardım ederse çok sevinirim
1-) Buck Bantam BHW
http://www.buckknives.com/product/bantam-bhw-knife/0286FAM01/
2-) SOG Salute
http://www.sogknives.com/salute-bead-blasted.html
3-) Cold Steel Pro Lite Clip Point
http://www.coldsteel.com/pro-lite-clip-point.html

Bütçem ve tasarım zevkim şuan için beni bu 3 model arasında bıraktı. Eğer 250 TL Max. fiyatla benzer markaların modellerinden önerilerinize de açığım. Şuan için  Buck' u alma taraftarıyım  , SOG  elle tutulan yeri g10 malzemeden yapılmış bu yüzden sağlam olacağını düşünüyorum, Cold Steel ise marka olarak üst sıralarda oldugundan fiyat olarak en uygun modeli benim için buydu. İlgilenen herkese şimdiden çok teşekkür ederim..  :)

ayberkatakan95

• *
  • 5
Ynt: Çakı seçimi için yardım lütfen
« Yanıtla #1 : 14 Ocak 2017, 13:32:45 »
Cold Steel Mini Recon 1 modelini'de listeme ekledim;
http://www.coldsteel.com/mini-recon-1-clip-point.html
- şuan buck markasında lock fail yani kilitleme mekanızmasının sorunlu oldugunu okudum yabancı sitelerde ve youtube üzerindeki videolardada gördüm.. bu ciddi sorunlara yol acmıs kimi kullanıcılarında bu yüzden buck' ı benım tercihlerım arasında en ucuz oldugu için tutuyorum fakat suan Cold Steel mini recon 1  alacağım gibi duruyor varmı önerisi olan

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #2 : 14 Ocak 2017, 19:25:38 »
Kardesim yardımcı olmayı çok isterdim ama emin ol bi çakılar hakkında en küçük bir tecrübem ve bilgim yok yıllar önce enzo'nun d2 bir çakısı vardı acayip hoşuma gitmişti ama ben tek parça olsun diye fulltang Enzo'nun Bagger D2 modelini almıştım
Beni bu guzel havalar mahvetti

ayberkatakan95

• *
  • 5
« Yanıtla #3 : 14 Ocak 2017, 20:35:18 »
Kardesim yardımcı olmayı çok isterdim ama emin ol bi çakılar hakkında en küçük bir tecrübem ve bilgim yok yıllar önce enzo'nun d2 bir çakısı vardı acayip hoşuma gitmişti ama ben tek parça olsun diye fulltang Enzo'nun Bagger D2 modelini almıştım
ilginize teşekkür ederim bende arayış içindeyim.. küçük yaştan beri çakı bıçaklara karşı bir ilgim var 20 kadar cep çakısına sahibim ama kaliteli olarak bir modelde almak istiyorum hayırlısıyla

berkozatay

• 70
  • Meslek: Diş Hekimi
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #4 : 15 Ocak 2017, 03:30:58 »
Günlük kullanim icinariyorsan buck ise yaramaz. Hele bir de bicak bilemeyi bilmiyorsan buck'in 420hc celigi cabuk korelir. Kendi kullandigim cakilardan onerecek olursam. İlk önerim spyderco. 160 küsür liraya spyderco ambitious kullaniyorum boyut olarak küçük ama kendine göre boyutlarini secebilirsin yani ayni bicagin 4 secenegi var boyut olarak (ambitious,  persistence , resilience ve tenacious). 300 liraya cakarim diyorsan yine çok guzel vg10 celikli spyderco dragonfly var. 300-500 lira arasinda da spyderco delica ve benchmade mini griptilian öneririm. Bunlar hem ağız dayanimi olsun hem kullanim olsun essiz cakilar bence. Son olarak 150-200 civarinda Kershaw cryo var. Ambitious gibi celigi 8cr13mov , 420 hc den biraz daha iyi .

ayberkatakan95

• *
  • 5
« Yanıtla #5 : 16 Ocak 2017, 00:16:29 »
Tesekkur ederim spyderco dragon fly alacagim sanirim biraz detayli arastirdim en uygun fiyata en kaliteli olan o var tesekkyr ederim

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #6 : 16 Ocak 2017, 00:22:06 »
2.mesajdaki Cold Steel Mini Recon 1in çeliği(XHP) diğerlerinin hepsinden üstün.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ibrahim09

• 254
  • İbrahim İşit
  • Meslek: Uzk. Vardiya Zabiti
  • Yer: Aydın
« Yanıtla #7 : 16 Ocak 2017, 02:08:37 »
 Bence diğer markalara bakma fiyat performans açısından Cold Steel'in çakıları kendini kanıtlamış bulunmakta. İstediğini satın alabilirsin. Ama mini recon küçük bi çakı haberin olsun.

ayberkatakan95

• *
  • 5
« Yanıtla #8 : 19 Ocak 2017, 01:32:57 »
Zaman ayirip mesaj yazan siz degerli forum arkadaslarima cok teşekkür ederim görüşleriniz benim icin cok önemli eksik olmayin