Bıçak Sanatı - Forum

değiş tokuş

alpaha

• 88
  • Meslek: mobilya dekorasyon
  • Yer: Kastamonu
değiş tokuş
« : 10 Ocak 2017, 19:06:49 »
Mobilya ustasıyım. Yıllardır ahşapla hep iç içeyiz. Bu yüzden kabza işçiliğim yeterince iyi. Bıçak yapımını hobi amaçlı yapıyorum. Yaptığım kabza ve bıçakları aşağıda yayınlayacağım. Kastamonu da çelik temini ve ısıl işlemde sıkıntı yaşıyorum. Bu sorun sadece paslanmazlarda. Paslanmaz örneğin 440c gibi çeliklerde sıkıntı yaşamayacak arkadaş varsa 2 profili hazırlayıp ısıl işlemden sonra bana gönderirse bende birini kendimi birini gönderene olmak şartıyla kabzalarını yapmaya talibim.

zerrinbas

• *
  • 40
  • Meslek: ahşap tasarım
  • Yer: adana
Ynt: değiş tokuş
« Yanıtla #1 : 14 Ocak 2017, 00:49:04 »
Forumdaki ustaların yaptıkları kabzalara da bir bakın derim.

alpaha

• 88
« Yanıtla #2 : 14 Ocak 2017, 09:31:56 »
Ben forumdaki ustaların yaptıkları kabzaları biliyorum. Buradaki amaç ben iyi kabza yapıyorum değil. Laf olsun diye konuyu okumadan yorum yapmayın lütfen.

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
« Yanıtla #3 : 14 Ocak 2017, 16:43:47 »
güzel kabzeler yapmışsınız tamam  :2up siz kabze yapma karşılığında profil takası istiyorsunuz anladığım bu. e hayırlısı olur inşallah  :)

zerrinbas

• *
  • 40
  • Meslek: ahşap tasarım
  • Yer: adana
« Yanıtla #4 : 14 Ocak 2017, 20:21:38 »
Bu yüzden kabza işçiliğim yeterince iyi.
Ben kötü birşey demedim ki.yukardaki cümle sizden alıntı.yanlış anlamayın lütfen.iyi akşamlar

alpaha

• 88
« Yanıtla #5 : 14 Ocak 2017, 21:01:26 »
Evet yetirince iyi. Ben mükemmel yapıyorum demedim. Tartışmak için yazmıyorum. Forumu takip ederim çok çok iyi ustalarımız var. Fakat forumda çelik temini ve ısıl işlem konusunda çok iyi fakat kabza konusunda çok zayıf arkadaşlarımızda var. Ben çelik temini ve ısıl işlem konusunda sıkıntı yaşıyorum. Böyle bir fikir attım ortaya. İsteyen olursa istediği şekilde kabza yapabilirim. Gravür yapma hariç balçak ve kabzada yapamayacağım çok az iş vardır.

vural

• 211
  • Meslek: cam filmi
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #6 : 15 Ocak 2017, 09:50:30 »
Hemşehrim Bende pınarbaşıdanım.:) eğer isterseniz 80crv2 ağzı açılmamış profil gönderirim size. Bana göre paslanmazların paslanmama Ve görsellik dışında fazla bir üstünlüğü yok. Karar sizin

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
« Yanıtla #7 : 15 Ocak 2017, 09:58:13 »
Hemşerim sen daha o ısıl işlemi yaptıramadın mı?Sana adres vermiştim?

xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
« Yanıtla #8 : 15 Ocak 2017, 10:01:55 »
Hemşehrim Bende pınarbaşıdanım.:) eğer isterseniz 80crv2 ağzı açılmamış profil gönderirim size. Bana göre paslanmazların paslanmama Ve görsellik dışında fazla bir üstünlüğü yok. Karar sizin
Bende Azdavay'lıyım:)
Hüseyin'in problemi ısıl işlem onuda ben çözerim,halletti diye düşünmüştüm.

xx
1983-Kastamonu (A rh +)

alpaha

• 88
« Yanıtla #9 : 15 Ocak 2017, 12:45:56 »
O bıçağı ısıl işlem için gönderdim. Daha gelmedi. O bıçak için değil belki benim gibi sıkıntısı olan vardır bu konuyu açtım. Benim en kolay temin ettiğim sarı bakır ve hertürlü ahşap. Bulamayacağım ahşap yok. Ufak bir hesap yapayım profil 25 tl gelirken kargosu 12. İşleyip ısıl işleme gönderme 12 tl kargo 15 tl ısıl işlem ücreti 12 lira geleceği kargo ücreti toplamda 76 lira bir bıçaklık çeliğin bana maliyeti. O yüzden şu anda karbon çelikleri ve damascus yapıyorum

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #10 : 15 Ocak 2017, 13:16:49 »
Ustam merhaba herturlu ahşap bulabilirim demişsin.
Guzel desenli saglam agaclardan sap olacak ölculerde kesip uygun fiyatta forumada ilan verilebilir.
Gerci afrika kökenli agaclar baya ragbet goruyor. Ur vede kök olanlardan cok guzel desenli ahsaplar cikiyor.
Tabi siz daha iyisini bilirsiniz.Saygılarımla.
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

vural

• 211
  • Meslek: cam filmi
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #11 : 15 Ocak 2017, 13:26:53 »
Aydın Usta Bende bunu yazmak üzereydim. :) Hemşehrim bıçak maliyetini çıkarmış.  Onun önerisi bu maliyete ek kargo mastafı getirecek. Onun yerine kastamonudan ceviz kökü manda boynuzu bulup forumda paylaşmak daha iyi olur. 

Aydın Karakişi

• 1613
« Yanıtla #12 : 15 Ocak 2017, 13:56:37 »
Aydın Usta Bende bunu yazmak üzereydim. :) Hemşehrim bıçak maliyetini çıkarmış.  Onun önerisi bu maliyete ek kargo mastafı getirecek. Onun yerine kastamonudan ceviz kökü manda boynuzu bulup forumda paylaşmak daha iyi olur.
Haklısınız ancak ragbet gormesi icin ilginc agaclar olmali yada guzel desenler artik bu sekilde agac tedarik eden baya arkadas var
NFK

alpaha

• 88
« Yanıtla #13 : 15 Ocak 2017, 14:21:05 »
Bakın mesela bu ağacı çok az kişi bilir. Çoğu yabancı ağaçtan güzeldir deseni. Kok cevizden bile hoş gözükür.
http://www.hizliresimyukle.com/image/M8ezO
http://www.hizliresimyukle.com/image/M8ohU

Aydın Karakişi

• 1613
« Yanıtla #14 : 15 Ocak 2017, 14:28:26 »
Evet guzelmiş bunun gibi agaclar mesela
NFK

alpaha

• 88
« Yanıtla #15 : 15 Ocak 2017, 15:09:46 »
Şu an elimde bu ağaçtan ancak kendime yetecek kadar var. Bu konunun parayla alakası yok. Konuyuaçma amacım yardımlaşma ve süreci kısaltmak. Bunu hobi olarak yapıyorum. Ama yok ısıl işlemiydi gitmesi birde sureç uzayınca hevesim kaçıyor. Yakın zamanda bi kaç kök daha çıkaracağım. O zaman isteyen arkadaş olursa bedelsiz gönderirim. Ben boş zamanında akşamları bi iki saat bu işle dtres atıyorum. Maddi bir beklentim yok

Aydın Karakişi

• 1613
« Yanıtla #16 : 15 Ocak 2017, 15:47:08 »
Tabikide beklentiniz yok benim yazmamda hani takas icin dusunen arkadaslarda cikabilir düşüncesiyle.
Hayırlı günler.
NFK

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #17 : 15 Ocak 2017, 19:44:48 »
Ağaç gerçekten güzelmiş thuya (mazı) galiba tekrardan elinize geçerse haberimiz olsa çok güzel olur Aydın ustamızın belirttiği gibi takas usulü 2 tarafta memnun olacağı bir paylaşım gerçekleşebilir.  :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

alpaha

• 88
« Yanıtla #18 : 15 Ocak 2017, 19:52:59 »
Bu ağaç eskiden gemi yapımında kullanılan karaağaç. 10 sene oncekesilmiş bir köktü. Denemw amaçlı çıkarttım kestim muazzam desen çıktı. 5-6 tane daha kök var. Köye gidence çıkartacağım.

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
« Yanıtla #19 : 15 Ocak 2017, 21:05:06 »
Banada nasip oldu bu ağaç,daha kullanmadım ama güzel bir çalışmamda değerlendireceğim.
Allah razı olsun,Kastamonu'dan getirdi hemşerim.

xx
1983-Kastamonu (A rh +)