Bıçak Sanatı - Forum

Setnogrom Bushcraft 36 - 37

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
Setnogrom Bushcraft 36 - 37
« : 09 Ocak 2017, 10:24:55 »
Merhaba arkadaşlar;

Bıçakların herhangi bir sahibi yok,boş zamanlarda ufaktan yaptım.
Standart bushcraft modelidir.

Çelik :4mm 440C mod
Ağız:Scandi
Sertlik :58
Kabzalar:Corian ve  ceviz,mikarta araya vulkanize fiber.
Ateş başlatıcı:ferrecerium cubuk
Kılıf :vaketa deri
Perdah elle yapıldı 800 kumda bıraktım.

Beğeni ve eleştirilerinize sunuyorum.

Teşekkürler.

xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

bilginkaraduman

• 81
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Bursa
Ynt: Setnogrom Bushcraft 36 - 37
« Yanıtla #1 : 09 Ocak 2017, 10:49:36 »
Hepsi birbirinden güzel. Elinize sağlık

Hakan Polat

• 248
  • Meslek: muhasebeci
  • Yer: izmir bayraklı
« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2017, 14:50:57 »
Felaket... Ellerinize sağlık.

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #3 : 09 Ocak 2017, 15:02:09 »
Elinize sağlık. İkinci bıçağın kabzasını çok beğendim. Eleştiri demeyelim; ama bu tür modellerde benim tercihim paslanmazdan ziyade karbon çelikler oluyor. Dağ-bayır kullanımında, bir kullanıcı olarak, ağır işlerde daha çok verim aldım. Sizin tercih sebebiniz kullanıcı talebi midir? Eğer değilse açıklarsanız benim adıma aydınlatıcı olur.

Gölge

• 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #4 : 09 Ocak 2017, 15:15:04 »
Elinize sağlık

armagan baran

• 659
  • Instagram #brnleatherart
  • Yer: Balıkesir/Kırklareli
« Yanıtla #5 : 09 Ocak 2017, 19:08:36 »
Engin  show zamanı diyorsun .1 zeytin 2 ceviz 3 lamine saplı olan sıralamayı niye yaptım bilmiyorum yazdim  bir kere   ;D ellerin dert gormesin

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
« Yanıtla #6 : 09 Ocak 2017, 19:12:58 »
Oooooo ellerinize saglik :)
Hakuna Matata

İdris GÜRSOY

• 425
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #7 : 09 Ocak 2017, 20:02:35 »
Ellerinize sağlık.
Bir elime ayı, bir elime de güneşi verseniz yinede davamdan vazgeçmem.
Hz.MUHAMMED (S.A.V)

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
« Yanıtla #8 : 10 Ocak 2017, 11:15:27 »
Hepsi birbirinden güzel. Elinize sağlık

Çok teşekkür ederim,sağolun.

Felaket... Ellerinize sağlık.
Estağfurullah,teşekkürler.

Elinize sağlık. İkinci bıçağın kabzasını çok beğendim. Eleştiri demeyelim; ama bu tür modellerde benim tercihim paslanmazdan ziyade karbon çelikler oluyor. Dağ-bayır kullanımında, bir kullanıcı olarak, ağır işlerde daha çok verim aldım. Sizin tercih sebebiniz kullanıcı talebi midir? Eğer değilse açıklarsanız benim adıma aydınlatıcı olur.

Çok teşekkürler.
Yapıcı her eleştiriye açık biriyim.Bende kapm vb işlerle ilgileniyorum.Benim standartlarım var mesela karbon çeliklerle çalışmıyorum sadece talep olursa yapıyorum.
Karbonlar evet daha sağlam ve kesim açısında iyidirler lakin paslanma,küflenme yada sürekli bakım isteyen bir çelik türü.Ayrıca sağlığa zararlarıda aşikar.
Ben ağır hizmet bıçaklarının karbondan yapılmasını doğru buluyorum.bu tarz besinlere temas edebilecek ve çok sık kullanılan bıçakların karbon çeliklerden yapılmasını şahsen doğru bulmuyorum.
Kısaca aslında kişisel tercih.Bana ulaşanlara bunları açıklıyorum ve ona göre seçim yapmalarını söylüyorum.

Elinize sağlık
Teşekkürler.

Oooooo ellerinize saglik :)
Teşekkürler.:)
Ellerinize sağlık.
Teşekkürler,sağolun.

xx
1983-Kastamonu (A rh +)

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #9 : 10 Ocak 2017, 19:45:13 »
Temiz titiz işçilik. Ben bu tip bıçakların 60 hrc üzeri olması gerektiğini düşünüyorum. 61-62 hrc. Dünyaca ünlü bıçak ustaları özellikle japon şef bıçaklarını 64-65 hrc yapar genelde.

« Yanıtla #10 : 10 Ocak 2017, 20:07:54 »
Engin," karbon çeliklerinin sağlığa zararları aşikar" derken neyi kastediyorsun, biraz açarmısın.

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
« Yanıtla #11 : 10 Ocak 2017, 20:28:05 »
Temiz titiz işçilik. Ben bu tip bıçakların 60 hrc üzeri olması gerektiğini düşünüyorum. 61-62 hrc. Dünyaca ünlü bıçak ustaları özellikle japon şef bıçaklarını 64-65 hrc yapar genelde.

Çok teşekkür ederim,bence bu çelikte 59 60 üzerine çıkmak kırılma riskini çok arttırıyor.Lakin mutfak setlerinde dediğiniz değerler doğru tercih olduğunda çok faydalı.

Engin," karbon çeliklerinin sağlığa zararları aşikar" derken neyi kastediyorsun, biraz açarmısın.

Abi; besinle temaslarında besinlerin tadını değiştirdiği için ayrıca sağlığa zararlı olduğundan ötürü.Dikkat edilmese bile lokanta ve vb yerlerde bu tarz bıçak yada diğer ürünlerin kullanımı yasak .Mesela denetlemelerde bu tespit edilirse ceza veriliyor.Yani karbon bıçak olarak direk bir yazı yok.Sağlığa zararlı sayılan metallerin kullanımı yasak.
(Kullanılıyor mu;evet ,çok mu mühim ;bence hayır :) ).

xx
1983-Kastamonu (A rh +)

adem42

• 647
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #12 : 10 Ocak 2017, 20:59:15 »
Kiside guzel olmus elinize emeginize saglik Engin usta

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #13 : 10 Ocak 2017, 23:43:23 »

[/quote]

Abi; besinle temaslarında besinlerin tadını değiştirdiği için ayrıca sağlığa zararlı olduğundan ötürü.Dikkat edilmese bile lokanta ve vb yerlerde bu tarz bıçak yada diğer ürünlerin kullanımı yasak .Mesela denetlemelerde bu tespit edilirse ceza veriliyor.Yani karbon bıçak olarak direk bir yazı yok.Sağlığa zararlı sayılan metallerin kullanımı yasak.

xx
[/quote]

Sağlık bakanlığı yasakladı diye karbon çeliği sağlığa zararlıdır sonucu çıkarmak bence çok yanlış bir çıkarım. Sağlık bakanlığı bakteri barındırıyor diye ahşap kesme tezgahlarını da yasakladı ve yerine petrolden mamul kanserojen ne olduğu muamma petrol türevlerinden üretilen kırmızı ve beyaz tahtaları zorunlu kılıyor. Ama bu tahtaların sağlığa zararları ahşaptaki bakteri tehlikesi yanında mumla aranacak cinsten. Hem dikkatinize çekerim günümüzde Japon ahçılar hala hazırda karbon çeliği bıçakları kullanıyorlar. Bence kullanmasını bildikten sonra karbon çelikleri diğer paslanmazlar kadar masum.

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #14 : 11 Ocak 2017, 00:03:25 »
Engin ustam eline sağlık
Yine temiz çalışmalar.

Önemli bir konuya değinmişsiniz
Karbon-paslanmaz olayında Soytürk ustaya tamamen katılıyorum.
Bu bakteri olayı da tamamen bir muamma.
Bir soru sorayım bakteri mi yoksa petrol türevi kimyasallar mı?
Ya da demirin ürettiği pas kirli de krom ve nikel çok mu masum?

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
« Yanıtla #15 : 11 Ocak 2017, 00:30:36 »
Kiside guzel olmus elinize emeginize saglik Engin usta

Çok teşekkürler ustam .

xx
[/quote]

Sağlık bakanlığı yasakladı diye karbon çeliği sağlığa zararlıdır sonucu çıkarmak bence çok yanlış bir çıkarım. Sağlık bakanlığı bakteri barındırıyor diye ahşap kesme tezgahlarını da yasakladı ve yerine petrolden mamul kanserojen ne olduğu muamma petrol türevlerinden üretilen kırmızı ve beyaz tahtaları zorunlu kılıyor. Ama bu tahtaların sağlığa zararları ahşaptaki bakteri tehlikesi yanında mumla aranacak cinsten. Hem dikkatinize çekerim günümüzde Japon ahçılar hala hazırda karbon çeliği bıçakları kullanıyorlar. Bence kullanmasını bildikten sonra karbon çelikleri diğer paslanmazlar kadar masum.
[/quote]

Engin ustam eline sağlık
Yine temiz çalışmalar.

Önemli bir konuya değinmişsiniz
Karbon-paslanmaz olayında Soytürk ustaya tamamen katılıyorum.
Bu bakteri olayı da tamamen bir muamma.
Bir soru sorayım bakteri mi yoksa petrol türevi kimyasallar mı?
Ya da demirin ürettiği pas kirli de krom ve nikel çok mu masum?

Öncelikle teşekkürler,sağolun.

Karbon malzeme konusuna gelirsek;

Bu hemen hemen tüm Dünya mutfakları için geçerli bir nizam bizim ülkeye özel bir durum değil.
Mesela restoran mutfaklarının genelinin paslanmaz çelikler kullanarak yapılan tezgah,fırın,ocak, vb hemen herşey paslanmazdır.
Türkiye'de Doğuş holdingin bünyesindeki Dream grupla çok çalıştım.Dream bu ülkede gıda ,restoran,eğlence vs vs işlerde tekeldir rakibi bile yoktur.Burada bazı şeflerle ve üst yönetimden görüştüğüm kişilerle bunu konuşmuştum.Sağlığa zararlı olduğunu kesin olarak onlarda belirtiyor.Mesela onların bünyesinde kullanamazsınız.Kullanan şef var mı? Evet:)
Bu konular ucu çok açık sonuçlar doğuruyor.Çünkü zevk ve tercihlerin olduğu hususlar farklı yol ve durumlar ortaya çıkartıyor.
Bende kamp vb işlerde taş üstünde et,köz içinde soğan yiyen hatta deneme amaçlı kurt vb şeyler yeniş biriyim hatta son derece midesiz sayılabilirim:)En sevdiğim bıçağım bushcraft yarı paslanmaz D2'dir.

Benim söylemek istediğim ben satış yapacağım zaman alıcıya hemen her konuda istesin - istemesin yazılı olarak net bilgiler veririm ve bu yönde tercihini rica ederim.Bu sebepten ben uyarırım ki sonra sorumluluk alıcıda olsun.

Yoksa sağlığa girecek olursak ne yediğimiz besinler besin nede içtiğimiz içecekler içecek.
Benimde satışını yaptığım damast bıçaklarım yada karbon ağır hizmet bıçaklarım yok değil.
Ben kimse kullanmasın demiyorum,yanlış bir algı oluşmasın lütfen:)
Kimyasala gelirsek o zaman epoksi, vernik vb  kullanmamız gerekiyor.
Bakterisiz bir ortam zaten pek mümkün değil.

xx
1983-Kastamonu (A rh +)