Bıçak Sanatı - Forum

mozaik pin yapimi

Ynt: mozaik pin yapimi
« Yanıtla #40 : 03 Haziran 2011, 01:52:51 »
Ahmet senin çizdiklerinin birincisi bu kez de Ereğli Demir Çeliğin logosuna benzemiş ;)

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #41 : 03 Haziran 2011, 02:39:42 »
Ahmet senin çizdiklerinin birincisi bu kez de Ereğli Demir Çeliğin logosuna benzemiş ;)
Hocam iki rulman bir dikdörtgen = Ereğli demir çelik
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #42 : 28 Ocak 2012, 18:57:58 »
Bu mozaik pinleri kabzeye çakarken , normal pinde uygulanan tekniğimi kullanıyoruz ?
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #43 : 28 Ocak 2012, 19:00:47 »
Bu mozaik pinleri kabzeye çakarken , normal pinde uygulanan tekniğimi kullanıyoruz ?

Çakılmıyor diye biliyorum ben.Epoxy sürüp takılıyor sanırım. :)

Saygılar...

serdarhavsut

• 391
« Yanıtla #44 : 28 Ocak 2012, 19:09:29 »
Eee nsaıl tutacak kabzeyi   ::) haklısın çakılınca şekli şemalide kayar bunların  :-[
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #45 : 28 Ocak 2012, 19:12:10 »
Eee nsaıl tutacak kabzeyi   ::) haklısın çakılınca şekli şemalide kayar bunların  :-[

Kalın kumlu bir zımpara ile pinin dışını zımparalayıp epoxy sürüp kabzaya takarsak çıkmaz. :)

Saygılar...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #46 : 28 Ocak 2012, 19:15:54 »
Kabzayı dışarı doğru değil yanlara doğru tutsun diye daha çok yerleştiriliyor pinler, bu yüzden çakmasan da işe yarıyorlar. Önemli olan kabza ve kuyruğu güzel hazırlamak, kaba kumda çizgilerle hatta daha iyisi bir çok sığ delikle bırakmak. Bu sayede epoksi zaten oldukça güzel kabzayı tutuyor. Pinler ise yana gelecek darbede kabzanın oynamadan yerinde kalmasını sağlıyor.

Kipmen Sanat web sitesi

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #47 : 28 Ocak 2012, 19:37:48 »
Birkaç model var. İşe yarar...

serdarhavsut

• 391
« Yanıtla #48 : 05 Şubat 2012, 14:22:30 »
Ben genelde devcon 5 dk lık epoksi kullanıyorum, ama maozaik pin yapımında sanırım epoksinin daha akışkan olması lazım , bununla ilgili hangi epoksiyi önerirsiniz. Yatmelzemelerinde birçok epoksi çeşidi var hangisini alacağımı bilemedim. Birde epoksiyi alınca sertleştirici yanındamı geliyor , yoksa onuda ayrımı almak lazım. Birde aynı epoksi micarta yapımında kullanılırmı ?

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #49 : 05 Şubat 2012, 14:59:05 »

Kipmen Sanat web sitesi

serdarhavsut

• 391
« Yanıtla #50 : 05 Şubat 2012, 15:13:36 »
teşekkür ederim Ustam , hemen sipariş edeyim :) Bu epoksiyi micarta yapımında kullanabilirim değilmi Ustam ?

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

serdarhavsut

• 391
« Yanıtla #51 : 05 Şubat 2012, 15:43:31 »
sanırım sitenin online alışveriş sisteminde bir hata var, kredi kartıyla ödeme yapmaya çalıştım, hata verdi, ama sipariş listemde aynı üründen 5 sipariş görünüyor ???

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #52 : 05 Şubat 2012, 16:08:57 »
Hımm, ben sadece örnek olsun diye siteyi verdim google aramasında çıktı diye, yoksa uygun bir yat malzemesi ya da hırdavatçı sitesinden alınabilir, bunun eşdeğeri Teknomarin'in ERA4000'i sanırım, denemediğimden bilemiyorum...

Kipmen Sanat web sitesi

serdarhavsut

• 391
« Yanıtla #53 : 05 Şubat 2012, 16:54:24 »
era 4000 sipariş ettim Ustam , diğerini başka yerde bulamadım.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

« Yanıtla #54 : 05 Şubat 2012, 16:56:23 »
http://www.uygunyatmalzemeleri.com/Epoksi-ERA-4000-1-KG,PR-69.html Ben daha önce buradan bir kaç kez alışveriş yapmıştım, bu ürünüde mikartada kullandım. Sonuç gayet güzeldi.

serdarhavsut

• 391
« Yanıtla #55 : 05 Şubat 2012, 17:07:17 »
http://www.yatmalzemeleri.com/Epoksi-ELYAF-Recine-ERA-4000,PR-5696.html

buradan satın aldım ustam , ama bi terslik var ben bu ürünü kargo dahil 63 tl ye aldım , bu kadar fiyat farkı normalmi ?

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #56 : 05 Şubat 2012, 17:13:38 »
benim gibi yakınlarda tersane filan olsaydı çok daha ucuza bulabilirdin, ancak internetten bu fiyata doğal bence. Ben 30 lira civarı buluyorum bunları...

Kipmen Sanat web sitesi

serdarhavsut

• 391
« Yanıtla #57 : 05 Şubat 2012, 17:19:19 »
Sanırım benim siparişimde sertleştiricide var, Sefa hocamın verdiği linkte sadece epoksi görünüyor! Haklısın Ustam malesef Ankara 'da tersane bulmak zor :) , en çokta birşeyi aldıktan sonra daha ucuzunu başka yerde görmek insanı sinir ediyor :D

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

« Yanıtla #58 : 05 Şubat 2012, 17:29:20 »
Serdar bunlar sertleştiricisyle beraber geliyor, geçen yıl en son 25 TL ye almıştım şimdi 30 olmuş, aynı malzeme ama sen sanırım pahalıya almışsın. Malzeme tedariği bölümünde de paylaşmıştık sanıyorum bu ürünü.

serdarhavsut

• 391
« Yanıtla #59 : 05 Şubat 2012, 18:20:55 »
:) ben kendimi avutuyorum hocam :) ucuz alsam şaşardım zaten :) iptal etmeye çalışayım bari

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK