Bıçak Sanatı - Forum

Saplı taş matkap ucunu eğe veya bant zımpara niyetine kullanabilirmiyiz?

burakergin

• 290
  • Meslek: kamu
  • Yer: Eskişehir,Kocaeli
Kardesim oncelikle hakkını helal et Eylem Ustamızın mütevazi ve tatlı dilli cevabı beni güldürdü ama senide çok iyi anlıyorum bende öğrencilikte zor zamanlar geçirdim öğrencisin ve cok fazla bütçe ayıramıyorsun. Bir isi en sağlam şekilde öğrenmek istiyorsan öncelikle en bastan baslamanı tavsiye ederim. Üniversitedeyken koca projeyi hata olmamasina karşın yol yazdığım için hoca sinirlenip çizmişti saatlerce tekrar çizmeye uğraşmıştım autocadla 2saniyede düzeltilebilecek bir hataydı ama basta hep el ile yaptık çok kızardım teknoloji varken buda neyin nesi diye ama çok haklılarmış...Sana su an bir matkap,bir eğe, bir törpü ve zımpara kağıtları yeterli olacaktır hem bütçeni zorlama hemde gerçekten öğren. Eğeyle açtığın ağızlarda kontrol daha kolay olacak ve el hassasiyetin gelisecektir daha ilerisinde makine kullanımında zorluk yaşamazsın zaten bu şekildede başlayıp devam ettirirsen emnim birgün atölyen olacaktır. Şimdiden kolay gelsin. :)

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
Aslında güzel bir demir testeresi ile profil çıkarmak da çok kolay. Burak Bey'in yorumuna katılıyorum. Ben de eğe ile çalışırken bazen bant zımpara ile bir dakikada bitecek iş için yarım saat uğraşıyorum. Sonunda çıkan iş ve eğe ile çalışırken yaşanılan öğrenme süreci bu zaman kaybını telafi ediyor. İleride elbet bir makine alacağım; ama eğe ile çalışmanın hassaslığı ve hata kaldırabilir olmasını çok önemsiyorum.

Keskin25

• **
  • 76
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Konya
Ustalar hepinizin tavsiyelerini dikkate alıyorum şuan sömestrdayım dönünde eyedir lamadır testeredir alacağım