Bıçak Sanatı - Forum

Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« : 02 Ocak 2017, 12:24:52 »
 Arkadaşlar kusura bakmayın forumdan uzun süre uzak kaldım işlerimin yoğunluğu ve açıkçası kendi tembelliğimden bıçak paylaşamıyorum çok istiyorum ama bir türlü fırsat ve zaman bulamıyorum zaten çok da fazla bir üretim yapamıyorum hafta içi olan iş yoğunluğumdan dolayı bunun yanında ülkenin durumu can sıkıntıları felan derken tembelleştim... bundan sonra biraz daha özen göstermeye çalışacağım şimdiden herkese teşekkürler...Üstüne gitmekte olduğum Japon tipi bıçaklardan hep  :)

Çelik : N690
Ağız Uzunluğu : 300 mm
Sırt Kalınlığı : 4.1 mm
Ağız tipi : Asimetrik / Açılı yüzey 11,5 derece sağ taraf sol iç kısım tekerde iç bükey.
Sap : Paduk - Paslanmaz Aisi316 ve Abanoz
Isıl işlem Böhler Uddeholm Gebze merkezinde yapıldı , Vakum Sulama + Sıfır altı işlem - 60 HRC

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #1 : 02 Ocak 2017, 12:27:10 »
devamı..

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #2 : 02 Ocak 2017, 12:30:05 »
devam

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #3 : 02 Ocak 2017, 12:32:23 »
son hali...

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #4 : 02 Ocak 2017, 12:34:36 »
saya nın yapım aşamalarında da fotolar vardı hem daha bitmedi hemde boyut olayını bir türlü halledemiyorum

Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #5 : 02 Ocak 2017, 13:25:50 »
Burak, uzun süredir Senden iş göremiyorduk. Bakınca içim açıldı, yine çok özenli ve düzgün bir çalışma gösterdin bize, sağol... Namlu formu biraz alışılmışın dışında ve değişik olmuş, saptaki kombinasyon da hem sade hem de çok şık. Sayayı sıkıştırmak için kullandığın eğer ip ise saya ile ip arasına kama şeklinde takoz öneririm, ama lastikse eyvallah. Kullanmıyorsan lastik gerçekten çok işe yarıyor. Ellerin dert görmesin  :2up

Gölge

  • ***
  • 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #6 : 02 Ocak 2017, 13:45:31 »
Elinize sağlık süper olmuş

Osman Kurt

  • ***
  • 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #7 : 02 Ocak 2017, 13:49:09 »
Eline sağlık abi.  :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Çağdaş Öz

  • ***
  • 133
  • Meslek: Öğretim Görevlisi
  • Yer: Bolu
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #8 : 02 Ocak 2017, 13:51:48 »
Burak usta pasta kesmek için mi o bıçak  :D

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #9 : 02 Ocak 2017, 15:18:50 »
Burak, uzun süredir Senden iş göremiyorduk. Bakınca içim açıldı, yine çok özenli ve düzgün bir çalışma gösterdin bize, sağol... Namlu formu biraz alışılmışın dışında ve değişik olmuş, saptaki kombinasyon da hem sade hem de çok şık. Sayayı sıkıştırmak için kullandığın eğer ip ise saya ile ip arasına kama şeklinde takoz öneririm, ama lastikse eyvallah. Kullanmıyorsan lastik gerçekten çok işe yarıyor. Ellerin dert görmesin  :2up

Çok teşekkürler Sefa hocam  :) saptaki kombinasyonu uzun süredir kullanıyorum aslında değişik şeyler yapmak istiyorum ama isteyen genelde aynısından soruyor ben de bırakıyorum değişik alternatifi, biraz süreklilik kazandı bi kaç tane yapacağım var gene aynı kombinasyonu kullanacağım :D saya için kullandığım acil çözüm için elimin altında olan ipti bu kadar uzun saya yapmamıştım en temizi işkence ama işkence de yetmedi o gün, takoz ve lastik mantığı çok güzel fikirmiş Sefa hocam pratik çözüm için sağolun :)

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #10 : 02 Ocak 2017, 15:19:10 »
Elinize sağlık süper olmuş

Teşekkür ederim.

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #11 : 02 Ocak 2017, 15:19:36 »
Eline sağlık abi.  :2up

Teşekkürler Osman kardeşim :)

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #12 : 02 Ocak 2017, 15:24:18 »
Burak usta pasta kesmek için mi o bıçak  :D

Çağdaş bey bu model japonlarda genelde sushi/sashimi dilimleri hazırlamaya yarıyor, aslında yanagiba ya benzer bir model sadece kissaki yani burun kısımı tanto veya katana (bir çok kissaki tipi var fakat bu modele bu tip bir kissaki yi daha çok yakıştırdım) vari yaptım aslında bu modelin orjinali japonların bıçak geometrilerin de daha küt oluyor, sanırsam balık ve ahtapotlar da bazı kısımlarda işlevsel bir görevi var, kılçıkları keserken veya bazı kısımların kesim işinde uzunlamasına çekilerek eti dilimlemede daha çok kullanılıyor.

foreverliving22

  • ***
  • 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #13 : 02 Ocak 2017, 15:38:36 »
Ellerine sağlık harika olmuş.
Ünye

mehmet dülcek

  • ***
  • 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #14 : 02 Ocak 2017, 18:42:56 »
Ooo burak özlemiştik seni :)
 yine hem tertemiz hemde bakarken keyif veren   mis gibi bir bıçak yapmışssın eline koluna sağlık.

borakent

  • ***
  • 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #15 : 02 Ocak 2017, 20:40:40 »
Çok güzel gözüküyor. Böyle çalışmalar benim gibi acemileri heyecanlandırıyor.

Haznedar

  • ***
  • 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #16 : 02 Ocak 2017, 20:50:22 »
Ellerine sağlık Burak harika. Sonuna kadar işçilik kokuyor :2up

Tolga Yıldız

  • ***
  • 146
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ayvalık
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #17 : 02 Ocak 2017, 20:56:28 »
Yine hayran hayran seyrettiğim bir çalışma, ellerinize sağlık...
"Bir gün mutlaka tüm Türk devletleri ile çin seddinde buluşacağız" Mustafa Kemal ATATÜRK

freenautilus

  • ***
  • 391
  • Meslek: Fizyoterapist
  • Yer: Ankara
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #18 : 02 Ocak 2017, 23:30:57 »
Saygıyla seyrediyorum, tebrikler :2up
Emrah
Instagram : EDEKO.DESIGN
www.ankaradafizyoterapist.com

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #19 : 03 Ocak 2017, 00:40:17 »


    Ellerine emeğine sağlık Burak kardeşim, çok güzel gözüküyor  :)