öncelikle merhaba üstadlar, forumda henüz yeniyim
eminim konu bir çok kez dile getirilmiştir forumda ancak, acemi olduğum için ilk bıçağımın güzel olmasını istiyorum, çünkü çok güzel bir hobi (diyelim) soğumak istemiyorum .
kırık bir daire testere buldum, su jeti ile iki farklı bıçak profilinde kestirdim, taşlama eğimi bölümünü cnc tezgahında işletmek istedim ancak bünyemizdeki cnc ustası bıçakların bu şekilde işlenemeyeceğini ısıl işlem görmesi gerektiğini söyledi
sizlerden ricam bana yol gösterebilirmisiniz?
-ısıl işlem yapmadan taşlama eğimini açabilir miyim (bant zımpara makınası var , ancak hangi zımparayı kullanmam gerekiyor bilmiyorum)
-cnc de taşlama eğimini işlemek için ısıl işlem yapmak istesem ne tür bir ısıl işlem görmesi gerekiyor kaç derece? ne kadar sertlik?bu tür işlem yapan çalıştığımız firmalar var onlara yaptıracagım yada oksijen pürmüz neyle olur ise.
-taşlama eğimini hallettik desem, gerekli zımpara,eğeleme ve işlemlerden sonra tekrar ısıl işlem vermem gerekiyor mu ? nasıl?
bu arada daire testere tranjer için kullanılandan , üzerinde konig yazıyor 3 mm kalınlığında
malzeme ve tedarik konusunda ostim organizede oldum için çok fazla sorun çıkmıyor
yardımlarınızı bekliyorum.