Bıçak Sanatı - Forum

Mini düz taban rende

freenautilus

• 391
  • Meslek: Fizyoterapist
  • Yer: Ankara
Mini düz taban rende
« : 20 Aralık 2016, 22:05:01 »
İhtiyaç listesinden bir kalem daha silindi:)
Düz taban rendem bitti. İlk defa yaptım, çalışırmı diye tereddütteydim ama sıkıntı yok. Bıçak ağız açısı biraz düşük olmuş, o düzeltme nedeniyle çift açı oldu, ama iyi iş görüyor. Ahşap yatak açısı 45 derece, bıçak ağız açısı 30 derece yapılıyor ve bıçak ters konuyor bu modelde. Shoulder plane yazarsanız çok güzel afilli örnekler var.

Emrah
Instagram : EDEKO.DESIGN
www.ankaradafizyoterapist.com

Ynt: Mini düz taban rende
« Yanıtla #1 : 20 Aralık 2016, 22:20:33 »
Çok güzel olmuş, neden masiften yapmadın merak ettim  ::) . Ellerin dert görmesin  :2up  :2up

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #2 : 20 Aralık 2016, 22:32:32 »
Güzel olmuş olmazsa olmazlardan elinize sağlık  :2up
Beni bu guzel havalar mahvetti

freenautilus

• 391
« Yanıtla #3 : 20 Aralık 2016, 22:45:23 »
Çok güzel olmuş, neden masiften yapmadın merak ettim  ::) . Ellerin dert görmesin  :2up  :2up
:) Sefa ustam, daire testerem amatör model ve derinliği az. İki taraftan kesmem gerekecekti. Düzgün olmazsa parçayı düzlerken her noktada doğru kalınlığı kaçırırım diye çekindim. Kontra da kayın ve sert olunca işime geldi:) Teşekkürler
Emrah

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #4 : 20 Aralık 2016, 23:22:59 »
Çok güzel olmuş, elinize sağlık. Bıçağın önündeki ek tahta parçasının bir amacı var mı?
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

freenautilus

• 391
« Yanıtla #5 : 21 Aralık 2016, 00:31:33 »
Güzel olmuş olmazsa olmazlardan elinize sağlık  :2up
Teşekkürler Yunus bey :)
Çok güzel olmuş, elinize sağlık. Bıçağın önündeki ek tahta parçasının bir amacı var mı?
Sağolun Mehmet bey, parça bronzdan. Talaş kalkıp kıvrılırken ahşap malzemeyi yemesin ve rahat kaysın diye.
Emrah

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #6 : 21 Aralık 2016, 00:36:50 »

Sağolun Mehmet bey, parça bronzdan. Talaş kalkıp kıvrılırken ahşap malzemeyi yemesin ve rahat kaysın diye.

:2up
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/