İşlem bu kez doğru başlamış ve doğru ilerlemiş, tebrikler. Tav rengi tamam, yağda su vermişsin ( ki Tellus türü bir yağ olduğunu sanıyorum ) bu da iyi bir şey, riski azaltmış. Bir kaç öneride bulunmak isterim;
- Bıçağın ağzını aleve tutmak iyi bir şey değil, ince olduğu için çok çabuk tavlanır ve gereksiz yüksek sıcaklıklara çıkabilir ki bu lokal bölgede bir risktir, tane kabalaşması oluşturabilir. kaçınmak lazım.
- Bu tür tavlama gereçleriyle çalışırken ( oksi-gaz alevi veya pürmüz, brülör vs) alevi tavlanacak yüzeyin bir tarafında çok tutmayıp sürekli yer değiştirmek homojen tavlama yapacağı için iyidir.
- Pürmüzle işlem yapılacağında yüzeylerden tavlama yapmayı öneririm. Bir yüzeyi tavlarken fazla beklemeden her iki yüzeyi de eşit şekilde aleve göstermek iyidir.
- Her ne kadar önemsenmese de tavlanacak malzemenin tutulacağı alet çok önemlidir. İşkence pense vs hem rahat bir tutuş sağlamaz hem de her an işin düşeceği stresi yaratır. Burada ayarlı penseyle kıstırmak daha rahat hareket olanağı sağlardı. Ama zaten rahatsan sorun yok.
Kolay gelsin.