Bıçak Sanatı - Forum

CPM 3V ve S90V toz metal çeliklerin performas testleri

bekir polat

• 333
  • Meslek: makine teknikeri
  • Yer: kayseri/melikgazi
Videoları direk olarak yükleme yapamadim onun için youtube ye yukleyip link paylaşımı yaptim nacizane kendi capimizda yaptığımız testler siz değerli ustalarimizla paylaşmak istedik.
https://youtu.be/k9J2HVS8Z3g
https://youtu.be/OE_3E3CFalI
https://youtu.be/4To8erES9rs
https://youtu.be/rfn8lpk-vws
https://youtu.be/L3AYywsfY_M
YÜKSEK TEPELERE KARTAL DA ÇIKAR, BAZEN YILAN DA ÇIKAR AMA KARTAL YÜKSELEREK YILAN SÜRÜNEREK ÇIKAR

Ahmet Çelik

• *
  • 44
  • Meslek: Güvenlik
  • Yer: Kütahya
Ynt: CPM 3V ve S90V toz metal çeliklerin performas testleri
« Yanıtla #1 : 14 Aralık 2016, 10:34:13 »
Ustalarım elinize sağlık güzel çalışma olmuş , çivi çakar gibi vurdunuz bıçağa , içim yandı her vurduğunuzda   :o

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 14 Aralık 2016, 11:04:27 »
Elinize sağlık abi işte gerçek demirkesen bıçaklar hem demir keser hem elma soyar  :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #3 : 14 Aralık 2016, 11:08:12 »
cpm3v bukadar vanadyumla kesmese ayıp ederdi :)  bu çeliklerin içerikleri şaşırılacak düzeyde yani doğru ısılişlemle bu çelikler için demir kemik falan kesmek çocuk oyuncağı .yaptığınız işlemde toz metal bir çeliğe doğru ısılişlem yaptığınız sonucu çıkar sanırım (kişisel fikrim) ama bu işlerin bence sonu yok  biride çıkar kardeşim bu bıçakla eğe çelik falanda kesebiliyormuyuz derse şaşmayın sakın :)ama benim size tavsiyem eğer yaptığınız pıçakları test etmek istiyorsanız bıçaksanatında koşulları oluşturulmuş ve bütün dünyada da kabul görmüş testlere katılmanızı öneririm ben şahsen durmadan kemik kesen soytürk ustamızın bu testlere başvurmasını isterdim  :) diyip soytürk ustamıza bir pas atayım

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #4 : 14 Aralık 2016, 11:56:26 »
Her ikisi de toz metalurjik ve gördüğüm kadarı ile çok güzel bir ısıl işlemden geçmişler, elinize sağlık. ;)

Ebubekir bir şey sorayım.
3V ve 90V. C ve V oranlarına bakarsak biri diğerinin 3 katı gibi. Peki siz ikisinin arasında böyle bir fark sezebildiniz mi ?

Not : Konuyu metalurji bölümüne taşıyorum ;)
« Son Düzenleme: 14 Aralık 2016, 12:07:13 Gönderen: gökhan bakla »

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #5 : 14 Aralık 2016, 12:36:20 »
Her ikisi de toz metalurjik ve gördüğüm kadarı ile çok güzel bir ısıl işlemden geçmişler, elinize sağlık. ;)

3V ve 90V. C ve V oranlarına bakarsak biri diğerinin 3 katı gibi. Peki siz ikisinin arasında böyle bir fark sezebildiniz mi ?

Gökhan abi bekir ne der bilmiyorum ama benim gözlemim s90v daha iyi sonuç veriyor. Ama elbette s90v kırılmaya daha müsait
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

bekir polat

• 333
« Yanıtla #6 : 14 Aralık 2016, 12:42:32 »

Abi Hasan benden önce davranmış dediği gibi testi yaptık S90V daha iyi ama tek sorunu bana göre aşırı kırılgan olması ama bana tercih et desen CPM3V yi tercih ederdim uç kısımdan  5 cm bir yerden iyi bir sabitleme ile barfiks çekilebiliyor iyi derecede dayanıklı tek sorunu S90V gibi iyi derecede ağız dayanımının olmaması.  ;D
YÜKSEK TEPELERE KARTAL DA ÇIKAR, BAZEN YILAN DA ÇIKAR AMA KARTAL YÜKSELEREK YILAN SÜRÜNEREK ÇIKAR

bekir polat

• 333
« Yanıtla #7 : 14 Aralık 2016, 12:43:20 »
Ustalarım elinize sağlık güzel çalışma olmuş , çivi çakar gibi vurdunuz bıçağa , içim yandı her vurduğunuzda   :o

teşekkür ederim kardeşim sağolasın

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #8 : 14 Aralık 2016, 12:44:13 »
cpm3v bukadar vanadyumla kesmese ayıp ederdi :)  bu çeliklerin içerikleri şaşırılacak düzeyde yani doğru ısılişlemle bu çelikler için demir kemik falan kesmek çocuk oyuncağı .yaptığınız işlemde toz metal bir çeliğe doğru ısılişlem yaptığınız sonucu çıkar sanırım (kişisel fikrim) ama bu işlerin bence sonu yok  biride çıkar kardeşim bu bıçakla eğe çelik falanda kesebiliyormuyuz derse şaşmayın sakın :)ama benim size tavsiyem eğer yaptığınız pıçakları test etmek istiyorsanız bıçaksanatında koşulları oluşturulmuş ve bütün dünyada da kabul görmüş testlere katılmanızı öneririm ben şahsen durmadan kemik kesen soytürk ustamızın bu testlere başvurmasını isterdim  :) diyip soytürk ustamıza bir pas atayım
Eğer biri çıkıp bu bıçakla eğe çelik filan keseniliyormusunuz derse fırsatımız olursa deneriz kesip kesmediğini de burada paylaşırız ustam. Zaten amaç ta bu çelikle neler yapabiliyoruz beleri yapmaya kalkarsak sıkıntı yaşıyoruz onu ölçmek. Elbetteki bıçakları yaparken demir kesmek için yapmıyoruz ama özenle yapıtığımız bıçakları tiske ederek sınırlarını belirlemeye çalıştık ama siz sanki yaptığımız şey yanlışmış gibi yorum yapmışımız. Hele hele hiç anlamadığım şey ise bu testleri biz yapınca yanlış soytük abi yapınca doğru olur çıkarımımda bulunduğum yorumunuz!
Burası bıçak sanatı ise burada yaptığımız paylaşımın gayet yerinde olduğunu düşünüyorum.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

bekir polat

• 333
« Yanıtla #9 : 14 Aralık 2016, 12:44:31 »
Elinize sağlık abi işte gerçek demirkesen bıçaklar hem demir keser hem elma soyar  :2up

Osman sagolasın kardeşim elma testini yapmadık senin için onuda yaparız  ;) ;) ;)

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #10 : 14 Aralık 2016, 12:50:30 »
Yok yok test etmek iyidir, kişinin kendini ve yaptığı işi sorgulaması şart ;)

Aslında böyle çeliklerin bir de ne kadar kolay ve çabuk bilenebilir olduklarını test etmek gerek  ;)  ::)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #11 : 14 Aralık 2016, 12:53:02 »
Yok yok test etmek iyidir, kişinin kendini ve yaptığı işi sorgulaması şart ;)

Aslında böyle çeliklerin bir de ne kadar kolay ve çabuk bilenebilir olduklarını test etmek gerek  ;)  ::)
Abi bant zımparada kolayca oluyor :) ama elbette elde bileme önemli olan o da zaman alıyor inşallah kolay yolunu buluru paylaşırız.

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #12 : 14 Aralık 2016, 13:03:02 »
Eğer biri çıkıp bu bıçakla eğe çelik filan keseniliyormusunuz derse fırsatımız olursa deneriz kesip kesmediğini de burada paylaşırız ustam. Zaten amaç ta bu çelikle neler yapabiliyoruz beleri yapmaya kalkarsak sıkıntı yaşıyoruz onu ölçmek. Elbetteki bıçakları yaparken demir kesmek için yapmıyoruz ama özenle yapıtığımız bıçakları tiske ederek sınırlarını belirlemeye çalıştık ama siz sanki yaptığımız şey yanlışmış gibi yorum yapmışımız. Hele hele hiç anlamadığım şey ise bu testleri biz yapınca yanlış soytük abi yapınca doğru olur çıkarımımda bulunduğum yorumunuz!
Burası bıçak sanatı ise burada yaptığımız paylaşımın gayet yerinde olduğunu düşünüyorum.

bu mesajdan bu çıkarımları yapmanız şaşılacak şey ???

gökhan usta konuyu metalurji bölümüne taşıyınca bende sevinmiştim .gönül isterdiki sizinle bu çelikler üzerine bilimsel bir tartışma yürütelim.

bekir polat

• 333
« Yanıtla #13 : 14 Aralık 2016, 13:07:33 »

bende şunu anlamıyorum insanlar diğer insanların paylaşımlarına neden kıyaslama ile karşılık veriyor senin Soytürk abi ile bizi kıyaslamanı anlamadım Biz diğer ustalarımızla kendimizi kıyaslamak için yapmadık bu paylaşımı. ısıl işlemi doğru yaptığımız sonucu çıkar sanırım ne demek çelik istenilen performansı veriyorsa doğrudur yapılan işlem.
Ayrıca dalga geçmek için bıçak yerine pıçak yazmışsın oda ayrı bir ayıp senin için klavyede yan yana olsa anlarım yanlışlıkla basmış derdim ama yan yanada değil. Soytürk abiye testlere katılmasını demek için bu günümü bekledin daha öncede söyleye bilirdin Soytürk abi bizden çok daha önce bıçak yapıyordu .

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #14 : 14 Aralık 2016, 13:24:32 »

bende şunu anlamıyorum insanlar diğer insanların paylaşımlarına neden kıyaslama ile karşılık veriyor senin Soytürk abi ile bizi kıyaslamanı anlamadım Biz diğer ustalarımızla kendimizi kıyaslamak için yapmadık bu paylaşımı. ısıl işlemi doğru yaptığımız sonucu çıkar sanırım ne demek çelik istenilen performansı veriyorsa doğrudur yapılan işlem.
Ayrıca dalga geçmek için bıçak yerine pıçak yazmışsın oda ayrı bir ayıp senin için klavyede yan yana olsa anlarım yanlışlıkla basmış derdim ama yan yanada değil. Soytürk abiye testlere katılmasını demek için bu günümü bekledin daha öncede söyleye bilirdin Soytürk abi bizden çok daha önce bıçak yapıyordu .

gerçekten şaşkınlık içindeyim .. bukadar gerilmeniz beni ayrı bir şaşırtı. sizi kimseyle kıyasladığım falan yok lütfen mesajı tekrar okuyun.sizden başka bu anlamı çıkartan varmı merak ettim doğrusu.ısılilem bilgisi paylaşmadığınız için buşekilede sanırım diye cevap yazdım. ayrıca bu malzemeyi 800 cgibi bir sıcaklıkta sadece karbon demirle   serleşebilir hatta çivide kesebilirsiniz belki. pıçak kısmı içinde sizden özür dilerim kasten yaptığım birşey değil.telefonda yazdım otomatik tamamlama ile çıkan kelimeye basıyorum diğer geçmiş seçeneklerde bu kelimeyi kullandığım için yanlışlkla basıp eklemişim.tekrar kusura bakmayın

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #15 : 14 Aralık 2016, 13:41:47 »
Sizlerle bir rekabet içinde değilim yav doğru dürüst zaman ayırıp bıçak bile yapamıyorum sizlerle inanın bir problemim de yok ayrıca yaptığınız işleri çok beğenip taktirde ediyorum eğer beni yanlış anladıysanız lütfen kusuruma bakmayın inanın art niyetli değilim

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #16 : 14 Aralık 2016, 14:22:50 »
Elinize sağlık. Daha hâlâ videolarda yarıdayım ama kıyıp da test ettiğiniz için ve vakit ayırıp paylaştığınız için çok teşekkürler.

Bir bıçaktan neler beklenir, neleri yapmak abartıdır bu konularda keşfe ihtiyacımız var. Belki bıçağı kullananlara bazılarını yapmayı hiç önermeyiz ama yapan olarak bıçakların kapasitelerini keşfetmek için beklenmeyenleri de denemek gerek. Öyle olmasa çekingenlikten dolayı ne kadar ilerleyebildiğimizi keşfetmememiz de mümkün.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

bekir polat

• 333
« Yanıtla #17 : 14 Aralık 2016, 15:15:07 »
Elinize sağlık. Daha hâlâ videolarda yarıdayım ama kıyıp da test ettiğiniz için ve vakit ayırıp paylaştığınız için çok teşekkürler.

Bir bıçaktan neler beklenir, neleri yapmak abartıdır bu konularda keşfe ihtiyacımız var. Belki bıçağı kullananlara bazılarını yapmayı hiç önermeyiz ama yapan olarak bıçakların kapasitelerini keşfetmek için beklenmeyenleri de denemek gerek. Öyle olmasa çekingenlikten dolayı ne kadar ilerleyebildiğimizi keşfetmememiz de mümkün.
Abi biz teşekkür ederiz ne demek bu forma azda olsa katkimiz oluyorsa ne mutlu bize.
Artik bu denemesini yaptigim bıçağa her türlü güveniyorum çünkü bıçağın bir çok denemesini yapik ve Çelik kendini ispat etti bize. Bıçakla bir kaç denememiz kaldı onlarida yapinca artik tamamen bize kendini ispat etmiş olacak inşallah.

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #18 : 14 Aralık 2016, 15:20:39 »
Elinize kolunuza sağlık. Kullanması heniz nasip olmayan çelikler hakkında hayli bilgi edşndim sayenizde. Teşekkürler
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

cem eser

• 752
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #19 : 14 Aralık 2016, 15:54:54 »
Çok güzel bir paylaşım olmuş arkadaşlar.Elinize emeğinize sağlık. Çeliğin mukavemetine hayran kaldım doğrusu.
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.