Bıçak Sanatı - Forum

Ev yapımı (DIY) şerit zımpara makinesi (bant zımpara makinesi) örnekleri

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Döküm kasnağın çapı az geldiyse dışını poliüretan kaplat. Hatta Al. olan kasnağı bile kaplatabilirsin.

kademeli kasnakları bekli yorum  ustadım

öndeki iç bükey olarak kulanılacak  olan cap 200 lüklerin hazır kaucuk kaplama olanını buldum 200 lük döküm olanı 75tl 250 lik olanıda 100 tl civarı  birde plastik gibi olanı var bu transpalat tekerleri gibi olan onunda maksimum 200 lüğü var.
kaplamacı olarak fabrikanın forklif tekerlerini kaplayan bir firma var tanesini 25tl ye kaplıyormuydu komple yapıyormuydu hatırlamıyorum ama cüzzü miktar bir fiyatı vardı istediğin şekli veriyorlar.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tarpoon

• 4739
bitmiş bu  :) toplada vıdeosunu seyredelım artık..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
toplayayımda calışacağından emin değilim bakalım hakkımızda hayırlısı

Çalışır çalşır :2up

ozgurozdemir

• *
  • 1
hocam sahiden birşeye benzemişmi benim bir türlü içime sinmedi :(

tarpoon

• 4739
sinmedi ise bana gönder  >:D :D   daha ne olacak bence gayet ıyı calışan bır makıne olacak. tabı bır ıkı ayar ısteyebılır
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
göndereyim ayıp ediyorsun senden değerlimi yahu  yanlız benim motor biraz kallavi gibi geldi gözüme yahu 24 kg dile kolay

tarpoon

• 4739
benım makınada bazı seyler yapacaktım tek basıma kaldıramadım normaldır..?  o kadar demır bakır..

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Çok iyi olacak Özgür emin oll. Bir sorunu olursa benim yeni makinedeki ilginç/komik çözümleri uygulayabilirsin  :))

Harbi yahu, biz alalım bantzımpara.com domainini  :D

Kipmen Sanat web sitesi

Hadi hadi, sende farkındasın aslında güzel olduğunun ( makinanın yani) :2up yalnız motor 24 Kg ??? sen onu zımpara makinasına değil de sanki zımpara makinasını motora takacakmışsın gibi.

ozgurozdemir

• *
  • 1
senin makinayıda dört gözle bekliyoruz hayırlısı ile bende bu aralar ilk resimdeki ve 100 serisi diye adlandırılan makine için koları sıvadım parca parca hallettikten sonra maliyet cıkaracağım bakalım ne kadar mal olacak  forumdaki arkadaşlara hazır kit olsun veririz cizimleri kestirir kestirir yaparlar

esasen makinayı kafada ve kağıtta plan olarak bitirdikten sonra imalat celiği satan noktalarda malzemeyi kesip kesip veriyorlar bize sadece delmek ve ontajını yapmak düşüyor
yani onlardaki lama ve kareleri alıp lego gibi birleştirmek düşüyor hiç kaynak kulanmadan malzeme cıkarmak kolay ama dolu malzemeler bayağı agır oluyor :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
Hadi hadi, sende farkındasın aslında güzel olduğunun ( makinanın yani) :2up yalnız motor 24 Kg ??? sen onu zımpara makinasına değil de sanki zımpara makinasını motora takacakmışsın gibi.

hocam benide ürküttü esasen taner abidekide 2,2 kw buda  aynı motor mara farklı sanırım gamak bu işe 10 senedir bakıyor monofazede ayrıca merkez kaç kontağı kulanmıyor röle koymuş içeri kondansatörleri röle ile cıkarıyor devreden  yahu mil capı 30 kama yeri 28mm benim arabanın motoru 128bg aks capı 35 abartmışlar sanırım :)
evet bant zımpara bölümünü motora monte etsem yeridir  yani 

Elektrikçi sensin en iyisini sen biliyorsundur nasılsa. gamak gerçekten çok kaliteli bir motor, takınca unutup gidiyorsun. Şimdiden hayırlı olsun.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
 ??? Bendeki "Wat" mıdır "Vat" mıdır, öyle bir marka, trifaze 2.2KW en fazla 12 kilo filandır. Şikayetim yok,süper işliyor, 24 KG biraz abartı olmuş, o motoru torunlar bile rahat kullanır herhalde...

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
genelde monofazelerde sargı farkından dolayı kasaları büyük oluyor normalde 4-5,5 kwlık trifaze motorun kasasına eşdeğer oluyor 2,2kw lık monofaze motor
gerçi iyi fiyata denk getirdik malzemeyi 1450 devir olunca torkku biraz fazla oluyor birde aldığım motor direk kalkış motoru yani kalkışta bile torku düşmüyormuş.

hocam elektrikçiyiz ama benim genelde yol vermeye calıştığım motorlar 400 kw 1200kw arası oluyor onlarında sadece yük durumları kalkış akımları ve yol verme sistemleri ile ilgileniyorum  elktrik motoruna göre dizel motor ve alternatör hesaplamalarını yapıyorum.
en son motorları lmeslek lisesinde sarmıştım 20 adet kadar. ama aldığım motor iyiyye benziyor .

bu arada WATT motor iyidir  volt  motorda monoda bayağı bir iyi yıllardır bu işi yapıyorlar

Sanırım dünyada ne kadar bant zımpara örneği varsa hepsi burada  ;)
http://gonza-rytec.rajce.idnes.cz/brusky/#album

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
Sanırım dünyada ne kadar bant zımpara örneği varsa hepsi burada  ;)
http://gonza-rytec.rajce.idnes.cz/brusky/#album
Benim eski bant zımpara bile var bu albüm içinde :)

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
genelde monofazelerde sargı farkından dolayı kasaları büyük oluyor normalde 4-5,5 kwlık trifaze motorun kasasına eşdeğer oluyor 2,2kw lık monofaze motor
gerçi iyi fiyata denk getirdik malzemeyi 1450 devir olunca torkku biraz fazla oluyor birde aldığım motor direk kalkış motoru yani kalkışta bile torku düşmüyormuş.

hocam elektrikçiyiz ama benim genelde yol vermeye calıştığım motorlar 400 kw 1200kw arası oluyor onlarında sadece yük durumları kalkış akımları ve yol verme sistemleri ile ilgileniyorum  elktrik motoruna göre dizel motor ve alternatör hesaplamalarını yapıyorum.
en son motorları lmeslek lisesinde sarmıştım 20 adet kadar. ama aldığım motor iyiyye benziyor .

bu arada WATT motor iyidir  volt  motorda monoda bayağı bir iyi yıllardır bu işi yapıyorlar

wat ve wolt  mudure nedır ıkısınıde yaktım 3 bg  monofaze olanlarını    monofaze olarak gamaktan başka motor tanımıyorum  ;)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
--- ilk mesajı güncelledim. ---

Unuttuğum, linkini vermediğim zımpara makineniz varsa hatırlatır mısınız?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Muharrem

• 119
  • dalında uzman...
  • Meslek: İnşaat
  • Yer: Ankara
Ben bir soru sormak istiyorum..
Bu bant zımparanın piyasada hazırları satılıyor ( 800 tl ila 1500 tl ) bunlar iş görmezmi ?