Bıçak Sanatı - Forum

Ev yapımı (DIY) şerit zımpara makinesi (bant zımpara makinesi) örnekleri

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Motoru flanşlı almak mantıklı olduğu gibi flanşla kullanımda taban parçasında motor bağlama deliği de gerekli olmayacak tabii.

Kalan tek soru flanş ucuna kasnak montajı...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
plan biraz daha değişecek inşallah  kayış kasnak  montajı yapacam alt taraf büyüyecek mono faz kulanımda devir ayarı yapamıyacağım.motoru one alıp arkasınada polisaj keçesi veya satine zımparası takmayı planlıyorum
dizayn değişince resimleri yayınlıyacağım 
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ozgurozdemir

• *
  • 1
bu gün resmini gösterdiğim malzemenin kopmle sac ve kesim fiyatı geldi 304 paslanmazdan 220usd+kdv
normal sacdan 160 usd +kdv sac kalınlığı 12mm toplam ağırlık 34kg :)
sizce nasıl  dedim ama hesaplıyayım dedim hesapladım
herşey dahil 2,2 kw mono faze motorlu olarak 1030 tl ye mal oluyor bu meret tabiki paslanmaz değil
paslanmaz farkıyla dahada artıyor :)
yani bu maliyette pahallıyamı mal olur ucuzamı sonucta piyasada satılanlar 1000 ila 2000 tl arası değişiyor
« Son Düzenleme: 13 Nisan 2011, 17:13:41 Gönderen: ozgurozdemir »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
AC hız kontrolörü de dahil mi bu fiyata? Lazer kesim mi olacak? Tekerler, rulmanlar, motor koruma vs. herşey dahil mi fiyata?
Eğer dahilse iyi fiyat, değilse biraz daha ucuza olsa iyi olurdu...

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
Ben sana iki tane bir metrelik 50x50x3 profil parçası ve yine iki tane bir metrelik 40x40x4 profil parçasını - ki bu dördü 20 kilo ediyor - kilosunu 1.5 liradan hesap ederek 30 liraya yollayayım. Bunları ve tedarik edeceğin bir iki parça plakayı kullanarak zımpara makinesinin iskeletini 60 lira civarına bitirirsin. Tabii bir de üstüne kargo maliyeti var. Profillerin zaten tam boy fiyatı bile 35-40 civarı. Yani profil kullanarak bu kadar büyük rakamlara çıkman olanaksız.

Paslanmaz ile bence hiç uğraşma. Bu kalite bence aşırı.

Namık Kemal
Instagram'da ben

Paslanmazı neden düşündünüz anlamadım, suda filan mı çalışacak bu meret. Paslanmaz çelik malzemenin çarpılma vs vs vs dirençleri çok iyi değildir, tezgah yapmaya uygun bir malzeme değil.
Özgür 160/34= 4.7+KDV dolar yapar, kabaca 5 dolar desen sana verdikleri sacın fiyatı nereden baksan kdv dahil 9 TL yi bulur, bu fiyat sac için dehşetengiz bir fiyat bence sen bu adamların fiyatını sorgula ve kazık yeme derim. Ayrıca paslanmaz çelikle sac arasındaki fiyat farkı böyle olmamalı sanıyorum, yani biri 220 iken biri 160 birim çok az bir fark eğer fiyatlar çok oynamadıysa 1/3-1/4 civarında bir oranda olmalı.

tarpoon

• 4739
Özgüre benım makınenın aynısını yapalım sana dıyorum . yok takıldı bır kere o makıneye :D  o kadar masrafa gerek yok 
bu tarz konularda benım kadar gıcık olamazsın buna emınım  :2up  ama ben bıle şimdi dıyorumkı ıyıkı bu makıneyı yapmısım .  o harcamak ıstedığın parayla freze vs vs bır suru ısıne yarayacak takım alırsın ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
paslanmaz ile normal sacın arasında kg farkı normalde 1 e 5 ona tamam diyorum aradaki fiyat farkı normal sac ile paslanmazın lazer kesimde farklı sürelere tabi olmazı ve birde biri diğerinden farklı gaz ile kesiliyor muş fiyatı sorguladım normal hatta iyi olduğunu gördüm.( yarın iki yere daha sorayım en iyisi bir iki fiyat daha alayım :) )
paslanmaza gerek yok zaten. hız kontrol dahil degil hız kontrol 365tl+kdv 2,2 kw ama onada 1,5 kw motor takıla biliyor .

eylem hocam cok teşekkür ederim zaten bende profilden bir malzeme %50 olarak bitmiş halde bekliyor.ayrıca kargoya gerekte yok aramızda 5km mesafe var bağırsan duyarım :)
bu fiyatlara
UCF yatak +kasnak+kayış+115 lik motor makarası +220lik ön makara +80lik üst makara +4 adet 50lik makara +2,2kw motor +lazer kesim +sac dahil +torna işciliği
« Son Düzenleme: 13 Nisan 2011, 22:54:51 Gönderen: ozgurozdemir »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
Aslında şimdi düşündüm de, bu tarz güzel bir makine için çok da abartı bir para değil. Eğer tüm işi başkası yapacaksa yövmiye hesabı zaten bu para normal. Ben iki haftamı bu işe ayırdım, hala tam bitmedi, ama tüm işi kendim yapıyorum. Bu kadar param olsa hiç düşünmez direkt parayı bayılırdım, alet elimde olurdu bir süre sonra. Bu işi kendim yaptığım halde şu anda tekerler, rulmanlar, motor vs elimde hazır olmasında rağmen sadece gövdeyi 250 liraya mal ettim, tabii buna klavuzlar, pafta, cıvatalar, somunlar vs. dahil...

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
toplamayı ben yapacağım şekli motorda dahil 3 boyutlu olarak çalıştıoracağız sistem tam olarak lazerde hazır halde kesilecek malzemelrerim ölçüleri tam motorda dahil toplam 2 saatte hazır olacak sadece 6 adet delik acılacak ve 4 adet M10 diş cekilecek okadar. ama lazer işini bir güzel sorguluyayım yarın ola hayrola sorduklarım hep büyük firmalardı birde küçüklere sorayım nasıl olacak
bu arada fiyatları tek tek yazayım
ufc yatak 2adet 16tl
kasnak 2 adet  60tl
tekerler 4 adet 50 lik +mil 50 tl
115 lik 60tl
220lik disk 85 tl (bunu kestamit veya daha büyük çapta başka birşeyden yapa bilirim)
motor 241tl kdv dahil 2,2 kw gamak
kayış 10 tl

lazer dahil 805tl miş lazeri cıkarır isek bendeki hazırı kulanırsam 522 tl tutuyor 

Lazer kesimle genel olarak pahalı oluyor, buradaki işte bana kalırsa plazma kesimcilere gidip kestirin çok daha ucuza gelecektir

ozgurozdemir

• *
  • 1
ustam onlarda bir sorarız olur yarın bir fiyat cıkar aynı işi 150tl ye yapıyorlarsa kenarları bıraz zıparalarız olur biter :)
bu arada hız kontrol ile 1000tl yi buluyor motoru sıfır almayıp hurdadan alarak :)
ama  bugün daha ilgiç bişey buldum karşılıklı iki kasnak ile devir ayarı yapılıyor  mantık CVT sanzıman gibi çalışıyor buda bir secenek
sefa hocam senin makina sabit devirlimi yoksa hız kontrolümü dikkat ettim motor direkt bağlıydı sanki .

Bendeki sabit devirli, senin söylediği kaydırmalı kavrama diye geçer, iki ayrı koniktir, sıktıkça devri artar gevşettikçe düşer.

ozgurozdemir

• *
  • 1
Bendeki sabit devirli, senin söylediği kaydırmalı kavrama diye geçer, iki ayrı koniktir, sıktıkça devri artar gevşettikçe düşer.

aynen dediğin gibi hocam ozaman bendeki motoru direkt bağladımmı kasnağı ortadan kaldırıyorum 2,2kw motoru direk bağlasam da olur hız değiştirmek istediğimde  3 tane farklı makara yaptırırım onları değiştirerek olayı cözerim  motor 1500 devir olacak kasanaklarıda çap 80-120-200 yapsam zımpara hızını değişitiririm sanırım :)
böylelikla calışan ekipman sayısını en aza indirmiş olurum :)
benim iş 1,5 aya biter sanırım :(

Valla dediğini tam anlayamadım, ama ikimizin dediği aynı şey değil gibi ::) aslında değişken deviri ahşap içinmi istiyorsunuz sanki sabit devir olsa işler daha kolay olacak. Benimde makinada bir iki değişiklik yapmam gerekiyor ama üşeniyorum sanırım elim gitmiyor bir türlü.

ozgurozdemir

• *
  • 1
hocam benim frekans kaydı biraz kaydırmalı aynen dediğin gibi burda sorun yok.

ben ahşapta zımparayı pek fazla kulanmak istemiyorum bende devir ayarlı polisaj var o iyi iş görüyor dolayısyla sadece çelikte kulanıcağım
ben motoru direkt olarak seninki gibi bağlamayı düşünüyorum devir ayarı icin  seritin m/s cinsinden hızını tahrik makarasını değiştirerek  ayarlarım sanıyorum örneğin cap 80 lik tahrik makarasında 5 m/s ilerlerken cap 160 da 10m/s gibi ilerler diye düşünüyorum  haklıysam motoru direkt bağlamam yeterlidir .

saygıalr

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
... devir ayarı icin  seritin m/s cinsinden hızını tahrik makarasını değiştirerek  ayarlarım ...

Abi, o usuldeki senaryo şöyle:

Çalışırken baktın ki devir uygun değil;
1. Şeridi söküyorsun
2. Makarayı söküp takıyorsun
3. Teleskopik kolu gevşetiyorsun
4. Şeridi takıyorsun.
5. Teleskopik kolu yaklaşık teker çevresinin farkının 1/3'ü kadar ileri yada geri alıyorsun... Tabi sistemin bu farklı çaplarla çalışmak için baştan uygun olmalı...
6. Teleskopik kolu şeridi gerecek şekilde ayarlayıp sıkıyorsun.
7. Üst vidadan şeridin hizasını ayarlıyorsun.

Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
senaryo biraz uzun ama  kullanılan parca sayısı az olması daha iyi olmazmı
birde su taraftan bakalım kayış kasnaklı makinada bıcak agızı açarken kaç defa devir ayarlaması yapıyoruz :)
konuda tam burda tıkanıyor benim için. önceliği direkt akupleli olarak ayarlıcam inşallah.
eğer sonrasında kayış kasnak ihtiyacım olursa onuda iki parça ile anında değişitiririm yani baştan aparatları hazır tutacam . hadi hayırlısı bakalım önümüzdeki günlerde nasıl birşey ortaya cıkacak.
birde lazer fiyatı 130 usd ye düştü :) kullanılan sac siyah sac dediler kg fiyatı 1,40 usd miş  fiyatı artıran unsurlar sacın kalınlığından daha ince deliklerden kaynaklanıyormuş.
saygılarımla.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
senaryo biraz uzun ama  kullanılan parca sayısı az olması daha iyi olmazmı
birde su taraftan bakalım kayış kasnaklı makinada bıcak agızı açarken kaç defa devir ayarlaması yapıyoruz :)
konuda tam burda tıkanıyor benim için. önceliği direkt akupleli olarak ayarlıcam inşallah.
eğer sonrasında kayış kasnak ihtiyacım olursa onuda iki parça ile anında değişitiririm yani baştan aparatları hazır tutacam . hadi hayırlısı bakalım önümüzdeki günlerde nasıl birşey ortaya cıkacak.
birde lazer fiyatı 130 usd ye düştü :) kullanılan sac siyah sac dediler kg fiyatı 1,40 usd miş  fiyatı artıran unsurlar sacın kalınlığından daha ince deliklerden kaynaklanıyormuş.
saygılarımla.
Tam olarak 0 Özgür :)
Ben ağız açarken mümkün olan en hızlı devire ayarlıyorum, bu da yaklaşık 20 m/S'ye denk geliyordur, belki biraz daha düşüktür, tam hesabını hiç yapmadım, gerçi kolay bir hesap ama...
Isıl işlem sonrası ise bir düşük devirde kaba temizliği ve son geometrisini ayarlıyorum. Bu da 12 m/s gibi bişeydir.
Sonrasında 220 ve 400 kum temizliği bir daha düşürerek yapıyorum, çünkü alminyum oksit ince kumlarda hızlı devirlerde iş yapamadan dağılıyor... Bu da yaklaşık 8 M/S gibi bişeydir...

800 kum ve Cork bantlar veya 3M trizactlar ile son perdahım en düşük devirde, bu da yaklaşık 4-5 m/sdir...

Yani ben bir bıçağı başından sonuna 4 devir kullanarak çıkarıyorum. Ancak taşlamayı yapmayı soruyorsun, onun için tek bir devir kullanıyorum...

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
ozaman formul cözülmüştür tamamen kayış kasnaklı yapıyoruz ve dört devirli oluyor  hayırlısı olsun diyelim ve hazırlıklara başlıyayım  haydi bismillah inşallah yakın zamana bizde bir foto koyarız buralara :)
herkese öğretici yorumlarından dolayı ayrı ayrı telşekkür ediyorum.

bir elin nesi var iki elin sesi var demişler boşuna dememişler.  :2up