Bıçak Sanatı - Forum

bıcak modelleri

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
bıcak modelleri
« : 11 Nisan 2011, 17:35:14 »

arkadaşlar coktandır istediyim d2 celiyim özgür kardeşim sayesınde geldi (birkez daha teşekkür ediyorum) bende 1 2 model belırledım  tıkandım şimdi düşünüyorum düşünüyorum
ama hıc bir modeli beyenemiyorum şimdı gönüllü arkadaşlardan fazladiyil en beyendıkleri bir modelı bu konu altında bana gönderirlese bende onlardan 20 kadarını yapacagım
not : nekadar ayrıntılı olursa okadar sevınırım  şimdıden tüm arkadaşlara cokn teşekür ederim sagolun varolun
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
Ynt: bıcak modelleri
« Yanıtla #1 : 11 Nisan 2011, 18:23:23 »
Benim genelde beğendiğim birkaç modeli ekledim. Umarım beğenirsin. Resimlerde tam ölçüler var.
Cehalet Mutluluktur...

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #2 : 11 Nisan 2011, 18:25:18 »
Murat abi bence Ferhat abinin yaptığı profillerden yap "woodlore" kullanışlı profillere benziyor;

http://www.bicaksanati.com/forum/firindan-yeni-cikti-(eserlerimiz-galerisi)/d2'den-woodlore/

Saygılar...

« Yanıtla #3 : 11 Nisan 2011, 18:26:18 »
Ben birinci ve ikinci resimdekileri tuttum.

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #4 : 11 Nisan 2011, 18:43:55 »
Bence aşağıda linke bir gözat. Ciddi sayıda model var. Çakıdan sallamaya satırdan  fırlatmaya kadar.......

http://www.worldknives.com/catalog.php
Cehalet Mutluluktur...

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #5 : 11 Nisan 2011, 20:50:42 »
Arkadaslar ılgılerınız ıcın cok tesekur ederım ama benım sorunum beyenememe bendede 3000kadar fotograf var ama omu bumu beyenemıyorum sız benım ıcın su dıyın bende dusunmden yapayım beyenmeye kalkınca karar veremıyorum
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #6 : 11 Nisan 2011, 21:12:49 »
Arkadaslar ılgılerınız ıcın cok tesekur ederım ama benım sorunum beyenememe bendede 3000kadar fotograf var ama omu bumu beyenemıyorum sız benım ıcın su dıyın bende dusunmden yapayım beyenmeye kalkınca karar veremıyorum
Malzemen bolsa eğer benim verdiğim resimlerden 1 ve 4 numarayı yap. ( Fazla malzemen varsa 1 tanede bana yap fikir babası olarak) Bana 2 tanesini gönder kabzalarını yapıp 1'ini geri göndereyim. Ne dersin?
Cehalet Mutluluktur...

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #7 : 11 Nisan 2011, 22:08:46 »
Murat Bey ,bu is - forumdaki bazi arkadaslar , sanat seviyesine ulastirsalar da -  , bizim gibiler icin henuz bir zanaattir . Bu yuzden, eger taklit edecekseniz , elinizdeki imkanlarla, en temiz ve islevsel yapabileceginiz bir formu , o binlerce resim arasindan,  bizzat kendiniz secmelisiniz. Aksi takdirde , yaptiginiz bicaga "yuzde yuz benim " diyemezsiniz. Bu is zaten cok kolay degil , bir de begenmdeginiz bir bicagi uretirken , dunya kadar sikinti cikar.
« Son Düzenleme: 11 Nisan 2011, 22:11:48 Gönderen: circassian »
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #8 : 11 Nisan 2011, 22:25:44 »
Burak bey en doğrusunu söylemiş katılıyorum ben de okadar resimlere bakıyorum ama bir türlü birşeyler cıkaramıyorum en son yaptıklarımda elime kagıdı kalemi alıp cizdim
Murat bey elinize  kağıdı kalemi alıp kendi tarzını oluşturun derim sapı şöle olursa kullanışlı ağız kısmı şöle olursa daha iyi olur gibilerinden dizaynlar yap %100 senin olsun
genelde yaptığın bıcaklar avcılara ve kasaplara oluyor değilmi onlar bunları kullanırken nasıl rahat edeceklerini biliyor onlardanda tüyolar alabilir ve engüzelini ortaya koyarsın. :2up
bize kalırsa herkesin farklı beğenisi var
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #9 : 12 Nisan 2011, 08:10:33 »
Arkadaşlar en güzelini söylemişler. Elinde onca model arasından bi tane seçmek zor olabilir ama beğenmemenin bir nedeni olmalı dimi ? Tamam onlardan feyz al ama kendi modelini (modellerini) yaratmak için kullan. Bencede en güzeli bu olacaktır.
Cehalet Mutluluktur...

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #10 : 12 Nisan 2011, 09:47:23 »
modele birebir karar vermen için bence ilk önce tarzına karar vermen lazım ;) av bıçağı, soyma bıçağı, kesme bıçağı, battal boy bıçaklar :P , minik :D bıçaklar gibi... o katagorideki bıçak modelleri arasından birisini seç ve gerisini düşünme. ama seni heyecanladıracak bir model olmalı. çalışırken eline aldığında şöyle gözlerini kısıp baktığında bir tebessüm etmelisin ^-^
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #11 : 12 Nisan 2011, 11:15:33 »
modele birebir karar vermen için bence ilk önce tarzına karar vermen lazım ;) av bıçağı, soyma bıçağı, kesme bıçağı, battal boy bıçaklar :P , minik :D bıçaklar gibi... o katagorideki bıçak modelleri arasından birisini seç ve gerisini düşünme. ama seni heyecanladıracak bir model olmalı. çalışırken eline aldığında şöyle gözlerini kısıp baktığında bir tebessüm etmelisin ^-^

emincim sende bu battal boy bıcaklara kaşı bir zaaf var yani sen amozonrada gezi yapacakmışsın gibi bir his var içimde.
yani murat bey görüne budur herkesin beyenisi istekleri farklı herkese uyan kendi tarzınız bıcaklar en iyiysi
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #12 : 12 Nisan 2011, 13:14:38 »
Arkadaslar hepınızın fıkırlerı cok guzel ama benım su anda secememe gıbı bır sorunum var bu konuda kendı cızdıgım modeler var onlardanda cıkardım ama sonrası. Kararım av bıcagı. Evet kendı tarzım olmalı ama zamanla bır bıcımde oturacak

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #13 : 12 Nisan 2011, 13:39:17 »
İstediğiniz modeli köpük ve kartondan yapın. Bununla yapacağınız işi hayali olarak yapın. Bu sıradaki tutuşa, kesişe  göre gereken değişiklikleri yapın. Böylece size uyacak tipi yaratın. Bu ilk bıçağı yaptıktan sonra yine nasıl olmuş diye kullanımı deneyin. Daha sonrakiler için tasarımınız olgunlaşmış olsun.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben