Bıçak Sanatı - Forum

maşetaya revizyon

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
maşetaya revizyon
« : 11 Nisan 2011, 13:21:32 »
Arkadaşlar antikacı birinden temin ettiğim maşetanın ağzındaki kırıklar nasıl düzelir
yeni bir form vermek gerekirse fazla hasar vermeden nasıl bir şey yapılabilir

ibrahim 1969

• 540
maşetaya revizyon
« Yanıtla #1 : 11 Nisan 2011, 13:48:22 »
Arkadaşlar gerçi resim yüklemede bir sorun yaşıyorum ama inşaallah başarılı olurum ankara cebeci antika  pazarından aldığım maşetanın ağız kısmında kırık mevcut fazla zarar vermeden nasıl düzeltebilirim.

« Son Düzenleme: 12 Nisan 2011, 17:07:14 Gönderen: deserteagle »

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
Ynt: maşetaya revizyon
« Yanıtla #2 : 11 Nisan 2011, 13:52:53 »
Kırıkların yakın çekim fotoğrafları çok yararlı olurdu bir fikir edinmemiz ve belirtebilmemiz için.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ibrahim 1969

• 540
« Yanıtla #3 : 11 Nisan 2011, 13:59:10 »
Ferhat kardeşim konuyu beceriksizlikten dolayı çiftledim ilkdefa resim yüklediğim için kusura bakmayın resimler diğer konuda  bu mesajı nasıl silebilirim

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #4 : 11 Nisan 2011, 14:04:21 »
Ferhat kardeşim konuyu beceriksizlikten dolayı çiftledim ilkdefa resim yüklediğim için kusura bakmayın resimler diğer konuda  bu mesajı nasıl silebilirim

Ben de bilemiyorum ama moderatörlerimizden birisi konuyu birleştirebilir, çok dert etmeyin.

Resimleri gördüm :o. Önceki cevabımı yutturdu bana :D. Resimlerden de bir fikir oluşmadı bende, maalesef, kırıklar çok büyükmüş. Ustalar doğrusunu söyleyecektir; sanırım tane büyümesi denilen sorun var bu maşetada. Büyük olasılıkla düzelttikten sonra da güvenilir bir şekilde kullanılabilir olmayacaktır.

Formu doğrultmak ağız tarafını kırık derinliği kadar eksiltmekle olabilir ama çok kaybettirecektir.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #5 : 11 Nisan 2011, 14:19:33 »
Maşetanın kullanım kolaylığı ucunun ağır olmasıyla sağlandığından, eksiltmeye karar verirseniz, ucundaki şekli en çok koruyacak şekilde çalışmanızı öneririm. Aşağıdaki gibi:

ibrahim 1969

• 540
« Yanıtla #6 : 11 Nisan 2011, 14:49:58 »
Ferhat kardes sanıyorum maşetanın ağzını çok ser bir yere vurmuşlar gibi duruyor maşeta gördüğüm kadarıyla fabrikasyon üretim  herhalde kabzedeki numaraları özellikle çektim amerikan ordu malına benziyor resimde belirttiğin şekil bende aynı formu düşünmüştüm

ibrahim 1969

• 540
« Yanıtla #7 : 11 Nisan 2011, 14:52:19 »
Dediğiniz gibi bu formda maşetanın sağlamlığından bir şey kaybettirirmi

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #8 : 11 Nisan 2011, 15:47:04 »
Agiz yarasi cok buyuk ve genis Ibrahim Bey, ayrica bildigim kadari ile amerikan ordu maceteleri , et kalinliklari cok olan aletler degil. Tek care Ferhat'in cizimindeki gibi gozukuyor. Ama bu durumda , sonucta elinizde hakkiyla kullanilamayacak bir alet de kalabilir. Dolayisi ile ,bence , kirik bolgeyi kabza haline getirmeyi de bir secenek olarak dusunun derim.  Ayrica , agizda  bu boyda bir degisikligi ege ile yapmak imkansiz. Spiral ile de celigi bozma tehlikesi yuksek. Serit zimparaniz yoksa hic kalkismayin derim.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

ibrahim 1969

• 540
« Yanıtla #9 : 11 Nisan 2011, 15:53:46 »
Burak bey zaten et kalınlığı 2 yada2,5mm civarında bir şey metalin yüzey sertliğini eğe aşındıracak gibi durmuyo sanırım bu konuda profesyonel bir yardım almayı düşünüyorum mogan bıçak turhan beyi bir ziyaret edeceğim.

mehmetseyhan

• 91
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #10 : 11 Nisan 2011, 17:33:55 »
Biraz ısıtıp sertliğini alabilirsiniz ondan sonrada başka bır bıçağa dönüşebilir kırık epey büyükmüş biraz zorlanabilirsiniz bant zımpara yada türevleri yoksa.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #11 : 11 Nisan 2011, 19:13:04 »
Bir ihtimal de ağzı kabzadan en uzak kırığa kadar düz kesip, ters kavisle aşağıdaki gibi bir hale getirmek. Estetik ve kullanışlı değil ama kırıklar da çok fazla oynamaya izin verecek gibi gözükmüyor.
http://www.topsknives.com/product_info.php?products_id=173

Edit: TOPS bıçakları beni hırsız ilan etmiş :(, görüntü yerine linki koydum.
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2011, 14:50:01 Gönderen: ratbertovich »

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #12 : 11 Nisan 2011, 19:15:36 »
 :)

« Yanıtla #13 : 11 Nisan 2011, 19:24:07 »
Bu alet spiral kullanarakta gayet güzel şekle sokulabilir. Kesiti biraz incelir ve boyutuda biraz küçülür o zaman da aynı işi görürmü o ayrı bir konu. Bana kalırsa bu denli uzun bir alette spiralle çalışabiliyorsanız bant zımparadan çok daha kolay bir iş çıkarabilirsiniz. Bu arada bu Amerikan ordusunun kullandığı bir maçete değil, bende bir iki tane var, bilgi olsun diye ekliyorum.

Muammer usta

• 224
  • Yer: ankara
« Yanıtla #14 : 11 Nisan 2011, 21:59:44 »
İbrahim Bey,sanırım Ankara'dasın.Uygun bir zamanda yanıma getirde taşlamadan birşeyler yapabiliriz .

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #15 : 11 Nisan 2011, 22:18:54 »
Muammer usta , Allah askina " ben bunun kesici agzina , sicak kaynak yaparim " deme. Hatirlarsan cebede kabzasi kirik bir yatagan konusunda da ayni tartismayi yasamistik. Hadi o  neyse de , buna degmez be ustam.

not: ya da yapacaksan da , bir-iki resim cek de biz de nasiplenelim
« Son Düzenleme: 11 Nisan 2011, 22:22:33 Gönderen: circassian »

Muammer usta

• 224
  • Yer: ankara
« Yanıtla #16 : 11 Nisan 2011, 23:01:33 »
Çürük dişe yada ucu kırılmış dişe siz benzer maddeden nasıl dolgu yapıyorsanız, bende benzer maddeden yani ona benzer çelik parçasından argon kaynağı ile dolgu yapmayı düşünmüştüm.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #17 : 12 Nisan 2011, 09:56:59 »
Çürük dişe yada ucu kırılmış dişe siz benzer maddeden nasıl dolgu yapıyorsanız, bende benzer maddeden yani ona benzer çelik parçasından argon kaynağı ile dolgu yapmayı düşünmüştüm.

ustam çürük veya kırık diş dedin sen, göğsüm sıkıştı, nefesim daraldı yine :'( yeri değil ama ben hayatta en çok o diş tamir edilen koltuktan korkuyorum :-X :-X :-X
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ibrahim 1969

• 540
« Yanıtla #18 : 12 Nisan 2011, 10:11:18 »
Her türlü fikri ve olasılıkları değrlendireceğim muammer usta bu arada sizinle tanışmak isterim tabiki saat kulesinin neresindesiniz

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #19 : 12 Nisan 2011, 16:55:52 »
------------------------------------------------------------
MODERASYON: Konuları birleştirdim.
                                                                eylem cengiz
------------------------------------------------------------
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar