Bıçak Sanatı - Forum

İlk Bıçak Denemesi

Barış Ekici

• *
  • 21
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Iğdır
İlk Bıçak Denemesi
« : 27 Kasım 2016, 00:56:15 »
Aslında bu bıçağı yaparken amacım makas çeliğini döverek inceltip inceltemeyeceğimi görmekti sadece. Makas 8-10 mm'den 2-3 mm'ye kadar düşünce ortaya bıçağa benzer bir şey çıktı ve ben de devamını getirerek bıçak haline getirmeye çalıştım. Aşağıdaki sonuç çıktı ortaya.
Eksiklerimi görebilmem ve giderebilmem adına yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için çok önemli.

Gölge

• 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
Ynt: İlk Bıçak Denemesi
« Yanıtla #1 : 27 Kasım 2016, 01:53:29 »
Düşünüp istemeniz ve ortaya iyi veya kötü bir ürün çıkarmanız, ilerideki güzel işlere işaret.

Kadir...

• 1102
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #2 : 27 Kasım 2016, 12:47:08 »
Dövme konusunda tecrübem YÖK
Ama bıçağa baktığımda
Verilen emeği görebiliyorum
Elinize emeğinize sağlık

Barış Ekici

• *
  • 21
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Iğdır
« Yanıtla #3 : 28 Kasım 2016, 18:34:27 »
Düşünüp istemeniz ve ortaya iyi veya kötü bir ürün çıkarmanız, ilerideki güzel işlere işaret.

Teşekkürler, bence de dediğiniz gibi olacak :)

Dövme konusunda tecrübem YÖK
Ama bıçağa baktığımda
Verilen emeği görebiliyorum
Elinize emeğinize sağlık

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.
Dövme konusunda benim de tecrübem yok. Henüz tecrübe edinme aşamasındayım. Bıçağımın keskinlik ve kullanım rahatlığı bakımından bir sorunu yok ama görsel açıdan çok bir şey vadetmiyor bunun farkındayım. Zamanla kendimi geliştireceğim kanaatindeyim.
Belki bir ustanın zamanı olur da "çekiç izlerinin oluşması nasıl en aza indirgenir" gibisinden görselliği güzelleştirmek adına bir tavsiyede bulunur diye paylaştım bu fotoğrafı ama pek dikkat çekmedi herhalde.

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #4 : 28 Kasım 2016, 20:03:18 »
Dövme konusunda benimde bir tecrübem Yok açıkcası bende verilecek cevapları ilgi ile takip ediyor olacagim :2up
Beni bu guzel havalar mahvetti

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
« Yanıtla #5 : 28 Kasım 2016, 21:42:11 »
Dövme konusunda tecrübem var ama çekiç izlerini yok etmek benimde merak ettiğim bi konu
Hakuna Matata