her hafta sonu olduğu gıbı yıne atölyemdeydım. daha önce resımlerını yayınladığım av bıçağı formuna yakın bır bıçak yapmak için işe giriştim.
daha önceden sulu ck75 malzemeden kestığım parcayı yumusatmıstım bu bana zaman kazandırmıs oldu.
profılı çizip kestım. ağız açıldı be 400 kuma kadar zımparası yapıldı.
kıl karısımımda bıraz değişiklık yaptım. ve profıle kılı takrıbı 3mm kalınlıkta surdum ıstedığım formu verdıkten sonra ocakta tavlayıp ısıl işlem yağında suyunu verdım . kaba temızlığını yaparken canım cıktı ,bır oncekı calışmamda bu kadar tufal oluşmamıştı.

hafıf hamonumsu bırseyler ggözuktu , asıtle dağladım ıkı dk sonra temızlık hamon falan yok

eğe ıle değilde ben alışkanlık halıne gelen bıçağın tınısını dınlemek gıbı bırseyle sertlestığını anlamaya calısıyorum.
fayansın uzerıne hafıfce tıkladım resmen ham demır tak tak sesler tabı benım surat bes karış kafamda karıstı

aldım elıme eğeyı sebnısın sertlesmıyen ana sankı hıç su verılmemıs gıbı yumusak.
kıl vs aynı ışlemlerı yenıden yaptım bu sefer kendı yaptığım yağda suyunu verdım , tabı bu arada yenı aldığım ısıl ıslem yağına b...... atıyorum

yıne yumusak ben ısyanlardayım ,bır kez daka aynı ıslemler tuzlu suda suyunu verdım ama umutsuzca , zımpara rahatlıkla metalı alıyor mengeneye bağlayıp kırma ümıdı ıle asıldım ana profıl resmen hamur gıbı.

ck 75 olduğunu çok ıyı bılıyorum , bu celıkten daha önce yaptığım profıllerde hıç sorun yasamamıstım.
dıkkatımı ceken o kadar yoğun bır tufal tabakası varkı zımpara yaparken ısyan ettırdı .?
acaba yanlış plakadanmı malzeme kestım dıyorum ama :%98 emınım ck 75 olduğuna , yarın bır profıl daha yapmaya calısacağım . acaba kıl karısımı böyle bır duruma yol acabılırmı..?
ocak ayarlarıyla oynamadım . aynı sekılde ısıttım lakın bır tuhaflık var ama ben cözemıyorum..
kafam bayağı karıstı bu gun..
