Bıçak Sanatı - Forum

440C ısıl işlem hüsran ve sorular

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
Ynt: 440C ısıl işlem hüsran ve sorular
« Yanıtla #60 : 24 Ocak 2017, 02:06:11 »
Takipteyim. Basarili olacaginizi biliyorum. Kolay gelsin
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #61 : 24 Ocak 2017, 08:45:02 »
Onu hocam kolay gelsin.Fotoğraf ve videolarını bekliyoruz.Biliyorsun aynı sorundan ben de muzdaribim.
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #62 : 24 Ocak 2017, 11:15:23 »
Onur Bey, 1020 derecelere geldiğiniz sistemi fotoğraflamanız mümkün mü?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Onur TAŞKIRAN

• 175
  • Meslek: Matematik Öğretmeni
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #63 : 24 Ocak 2017, 12:15:45 »
    Emin bey keşke denediğim gün çekseydim ama o an aman probum yanmasın, aman ocak dağılmasın telaşından fotograf çekmeyi akıl edemedim. 4-5 kere kullandığım, alelade gazbeton parçalarını dizerek yaptığım ocak artık dökülüyor, çatladı hep yutonglar.

Ama çok yakın bir zaman içinde (haftasonuna yetiştirme niyetim var) yuvarlak (artık salça kutusu olur zeytin kutusu olur ) teneke kutu  içine yutong koyup, ve yeni aldığım yüksek sıcaklık silikonu ile yuyongda açtığım gözün içini kaplayarak basit bir gaz fırını yapma niyetim var. Çok heveslendim, özellikle silikonun yapıyı tutacağını ve çok daha sağlam olacağını düşünüyorum inşallah öyle olur. En kısa zamanda hem fotoğraf hem video atabilirim bir aksilik olmaz işlerim yolunda giderse inşallah.

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
« Yanıtla #64 : 24 Ocak 2017, 15:32:12 »
Onur Bey, 1020 derecelere geldiğiniz sistemi fotoğraflamanız mümkün mü?
Emin Usta'm belki buradaki videolarda bi fikir verebilir
https://m.youtube.com/channel/UCdSmO1gArw8diEzxL-MkTQQ
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

Onur TAŞKIRAN

• 175
« Yanıtla #65 : 28 Ocak 2017, 17:52:41 »
Basit gaz fırınımın son hali bu pek bir şey yapamadım henüz ama zaman ve havalar yüzünden bu ancak bu kadar yapabildim. 5 cm lik gaz beton kullandım, delikleri açtıktan sonra içini 1250 dereceye dayanıklı siyah silikon ile kaplamayı planlıyorum, fırının en arka iç kısmını kapladım sonradan yapması zor olur diye. İçimden bir ses çok daha dayanıklı ve kolay parçalanmayan bir fırın olacak diyor ama nasip. Tavsiyelere açığım, yuvarlak yapma niyetim vardı ama iş uzamasın elime geçen malzemelerle yapayım dedim böyle oldu.

Fırının boş kısımlarını ( yutong ile teneke arasında kakan boşluklar ) cam yünü ile kaplasam sıkıntı olur mu. Acaba oradaki sıcaklık cam yününü yakacak kadar yükselir mi sizce?

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
« Yanıtla #66 : 28 Ocak 2017, 22:46:39 »
Ne silikona nede ytong malzemeye saglamlik acisindan guvenmeyin derim. Ayrica ocagin sekli itibari ile yuksek sicakliga cikmanizin zor olacagini dusunuyorum. En buyuk boy ytong malzemenin ortasini yuvarlak olarak oyup boru seklinde bi yapi elde etmeniz daha verimli olur bence. Birde bu ocagin arkasida kapali gibi. Benim yaptigim tum ocaklarda iki yondende hava almasini sagladim ve verim aldim. O ocak zaten onlarca kez degisip evrim gecirecegi icin simdilik bu kadar soyleyeyim. Ayrica icini o silikonla kaplama fikri gereksiz ve negatif etki edecek bence o yuzden malzemeyi bosa harcamayin.

Onur TAŞKIRAN

• 175
« Yanıtla #67 : 28 Ocak 2017, 23:04:09 »
Hmmm dikkate alacagım soyledıklerınızı Mehmet bey sagolun, yine de bir deneyecegım bı kac degısıklık yaptıktan sonra, tecrube olsun diye.