Bıçak Sanatı - Forum

Hassas bıçak bileyleme tekniği

İrfan

• **
  • 135
  • Meslek: Sanayi
  • Yer: Sultangazi
Hassas bıçak bileyleme tekniği
« : 21 Kasım 2016, 18:22:18 »
bu konuyu baska bir arkadasin sayfasinda paylastim fakat daha cok üye görsün diye buraya taşidim

İrfan

• **
  • 135
Ynt: Hassas bıçak bileyleme tekniği
« Yanıtla #1 : 21 Kasım 2016, 18:26:28 »

İrfan

• **
  • 135
« Yanıtla #2 : 21 Kasım 2016, 18:27:41 »

İrfan

• **
  • 135
« Yanıtla #3 : 21 Kasım 2016, 18:29:01 »
sanirim bu resimler yeterli belki boyle bir yontemi kullanan vardir hatta belkide yaygindir fakat ben duymadigim ve gormedigim icin yaziyorum bilebler kusuruma bakmasin.zimparayi sıkıştıracak bir aparat yaptim altina yukseklik olsun diye ince bir tahta ve uzerine bicak bilemek icin enonemli detayi olan mause ped kullandim .. sunger gibi olanindan puf nokta iste burasi elimden geldigince anlatmaya calisayim simdi..

İrfan

• **
  • 135
« Yanıtla #4 : 21 Kasım 2016, 18:32:27 »
bicagin kaba bilemesini elmas ege ile yapiyorum sonta aparata 500 kum zimpara bagliyip bileylemeye basliyorum bicagi oldukca yatay tutuyorum bastirinca keskin agizin bir mm gerisine baskiyi verecek sekilde bir aci bu .. oda bicaginizin profiline gore ayarlayacaginiz bir aci.. bu baski esnasinda sunger asagi dogru eziliyor ve bicagin en keskin ucu yuzeye temas ediyor ve bu temas asagidan sungerli kismin ters baskisiyla bicagin ucuna hafif bir baski uyguluyor. ve boyleliikle kontrolsuz bir baski dahi uygulasaniz uc kisim bundan zarar gormuyor. bu islem 500 1000 3000 ve5000kum zimparaya dek boyle devam ediyor.. e soyle bi durum daha var 3000 kumdan itibaren zimpara deforme odugu an degistirmeniz gerekiyor.. ve aparatin dar olmasida problem olan bi bolge olursa diger yerleri bozmadan orada calisabilmeniz icin dar olmasi onemli bir detay

İrfan

• **
  • 135
« Yanıtla #5 : 21 Kasım 2016, 18:34:06 »
bin kumdan sonra şöyle bir ayrinti daha var .. besbin kumla bicagi tam dik tutup kesme agzini kompile birkac kez surtuyorum ta ki parlayana kadar ve cok ince parlak bir hat cikiyor .. buda son bilemede yuzey dalgasini vs. aliyor. boylelikle iyi bir sonuca ulasiyorum . video nasil paylasiliyor bilmiyorum fakat numara gonderecek arkadas olursa whatsap tan video gonderirim benim adima paylasabilirMo

efsome

• *
  • 6
  • Efe
  • Meslek: şimdilik işsiz
  • Yer: istanbul-adana
« Yanıtla #6 : 11 Aralık 2016, 12:30:25 »
Ben de bunun gibi bir aparat yapmak istiyorum, zımparaları ve mousepad'i nasıl sabitleyeceğime karar veremedim. Sanırım siz vidayla tutturmuşsunuz.

Bu arada su zımparalarımı karaköy camisine yakın bir dükkandan 800-100-1200-1500 kumluk temin edebildim.  :2up Elimde bir bileme taşı var(ne olduğunu bilmiyorum) ama bıçakları istediğim kıvama getiremiyorum.

Devamını bu aparatla deneyeceğim.

İrfan

• **
  • 135
« Yanıtla #7 : 13 Aralık 2016, 08:20:07 »
topcular demirkapi arasinda zimparacilar var. 5000 kum a kadar bulabilirsiniz. kaliteli zimpara olmasi önemli..