Bıçak Sanatı - Forum

Ocağa başlamadan önce...

Samet göç

• *
  • 24
  • Meslek: Memur
  • Yer: Malatya
Ocağa başlamadan önce...
« : 21 Kasım 2016, 02:18:14 »
Resimde ki gibi bir ocak yapmayı düşünüyorum, ne ara yapabilirim işlerimin yoğunluğundan dolayı bilemiyotum ama kafamda tasarladığım bu şekilde hava girişini tek yönden mi versem yoksa sağlı sollu iki yöndende mi versem nasıl olur birde hava borusunun (borularının) yeri tam olarak neresi olmalı, şimdiden teşekkürler saygılarımla

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Ynt: Ocağa başlamadan önce...
« Yanıtla #1 : 21 Kasım 2016, 09:01:30 »
Üstü kapalı bir ocak bir demircinin tercih etmemesi gereken bir dizayn. Kapalı alada, ( orası cehennemlik gibi olacağından) ocağa koyduğunuz tüm kömürler yanar ve kömür tüketiminiz çok hızlı olur.  :-\

Google da " coal forge plans " diye aratırsanız pek çok ocak dizaynına ulaşabilirsiniz. ;)

Ayrıca şahsi tecrübedir ilk seferde en iyi ocağı yapıcam diye uğraşmayın, iptidai şartlarda sizin işinizi görecek basit bir ocak ile başlatın işe.

Kolay gelsin...

Samet göç

• *
  • 24
  • Meslek: Memur
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #2 : 21 Kasım 2016, 09:31:01 »
Teşekkürler üstadım O:-)

Muzaffer

• 133
  • Meslek: Esnaf
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #3 : 21 Kasım 2016, 10:46:45 »
Üstü kapalı bir ocak bir demircinin tercih etmemesi gereken bir dizayn. Kapalı alada, ( orası cehennemlik gibi olacağından) ocağa koyduğunuz tüm kömürler yanar ve kömür tüketiminiz çok hızlı olur.  :-\

Google da " coal forge plans " diye aratırsanız pek çok ocak dizaynına ulaşabilirsiniz. ;)

Ayrıca şahsi tecrübedir ilk seferde en iyi ocağı yapıcam diye uğraşmayın, iptidai şartlarda sizin işinizi görecek basit bir ocak ile başlatın işe.

Kolay gelsin...

Valla aynı başlığı ben açacaktım gerek kalmadı ve gogıl aramalarda çok enteresan ocaklar gördüm. Basit olanı ben de yapacağım inş.
Yalnız bir şey sormak istiyorum. Ocak boyutları önemli mi? Yani 50Cm/50Cm gibi boyutlar da iş görür mü yoksa ateşin daha "Büyük-Küçük"  alanda olması mı gerekiyor?