Bıçak Sanatı - Forum

Eğe seti önerileri

Muzaffer

• 133
  • Meslek: Esnaf
  • Yer: Kayseri
Eğe seti önerileri
« : 18 Kasım 2016, 09:00:45 »
Ustaların bilgisine başvurmak istedim. Konuyu doğru yerde mi açtım bilmiyorum.
Forumda okuduğum kadarıyla takımları dizmeye başladım.
Bir çok işte eğe kullanan yada kullanılması zorunlu olan zamanlar oluyor anladığım kadarıyla.
Eğe seti olarak farklı setler var. Bu yüzden ne alacağımı bilmediğim için size danışayım istedim.

http://www.hepsiburada.com/bmx-profesyonel-ege-seti-10-lu-090694-p-HRMAR090694?magaza=Hepsiburada

Bir çok parça olduğundan dolayı ilk gözüme çarpan bu.

Sizin önerebileceğiniz,kullan-at olmayan bir marka var mıdır? Alırken neye dikkat etmeliyim?

Mustafasezer

• 284
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: İstanbul
Ynt: Eğe seti önerileri
« Yanıtla #1 : 18 Kasım 2016, 09:11:57 »
merhaba,
biara bende cokarastırıyordum.
gittim esaş eğeleri aldım
senin linkini attığın eğeler hassas işler için.küçük eğeler ama bıcagı profilden cıkarttıktan sonra şekillendirmek şekil vermek için tavsiyem bu set pferd marka ve dick en iyileri diyorlar

Pferd Saplı eğe D7261 A 250mm H1 numara  1 adet
Pferd Saplı eğe D7261 A 250mm H2 numara  1 adet
Pferd Saplı eğe D7261 A 250mm H3 numara  1 adet

Pferd  250mm yuvarlak eğe 1 adet
Pferd  250mm Balık sırtı eğe 1 adet
Pferd saatçi eğesi elmas uclu 1 takım( bu senin linkini verdiklerinde olur.)

Mustafasezer

• 284
« Yanıtla #2 : 18 Kasım 2016, 09:14:53 »
Pferd Saplı eğe D7261 A 250mm H1 numara  1 adet kaba talaş
Pferd Saplı eğe D7261 A 250mm H2 numara  1 adet orta talaş
Pferd Saplı eğe D7261 A 250mm H3 numara  1 adet ince talaş

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
« Yanıtla #3 : 18 Kasım 2016, 09:42:47 »
Eğe seti derken anladığım kadarıyla saatçi eğesi alacaksınız. Bence saatçi eğelerinde eğer bıçak sırtında çok değişik şekiller çıkarmayacaksanız takım almak yerine kaliteli bir  düz ve birde balık sırtı yeter. Belki ihtiyaca göre daire olandan.

Eğer 25cm lik uzunlardan alacaksanız da kesinlikle kaba talaş olanı tavsiye etmem. Orta talaş ile rahat rahat işin tadını çıkara çıkara çalışırsınız iş uzun sürebilir ama yorulmazsınız. Kaba talaşlı olan 30cm lik pferd almıştım ben çalışırken hatur hutur ömrümü yiyordu resmen. Şimdi bir ocak bulup onu bıçak yapmayı düşünüyorum. Ben alım yaparken hepsini büyük almıştım şimdi mecbur kalmadıkça hiç birini kullanamıyorum arada denk gelirse yani.  O yüzden eğeyi kısa almakta bence fayda var. Şimdi bahco ortayı kullanıyorum. Tavsiye ederim.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

« Yanıtla #4 : 18 Kasım 2016, 11:26:17 »
Eğe yeniyse bıçak yapma yazık edersin. En azından ahşapta kullanırsın.

Mustafasezer

• 284
« Yanıtla #5 : 18 Kasım 2016, 11:55:13 »
Hazır konu acılmısken en ideal calısmaya uygun koluda yormadam ama İşide gayet basarılı bıtırebılecegım eğe boyu kac cm olmalı.
Ben aldım uzun uzun valla bazen kolumu yoruyor

« Yanıtla #6 : 18 Kasım 2016, 12:02:58 »
İdeal çalışma boyutunda eğe maalesef yok, boyutu o anda yaptığınız işin niteliği belirliyor biraz da. Aynı işin üzerinde ince diş, kalın diş veya kısa boy uzun boy kullanmak gerekebiliyor. Bu nedenle, eğer ekonomik durum elveriyorsa hepsinden bulundurmakta yarar var ama bir taşla üç kuş vurulacaksa; orta boy, orta diş ve balık sırtı eğe iyidir.

Mustafasezer

• 284
« Yanıtla #7 : 18 Kasım 2016, 12:16:21 »
Sefa ustam agzına saglık tsekkur ederım
Bendekı egeler 35 cm
Pferd ege alacagım tekrardan kalıte takımı sevıyorum
Farketmedım ama alırken bıcaklık ege olarakta aldıklarım var
Flgrobet dıye bırde tabanca resmî var
Ben onlarıda esas sandım toplam aldıgım egelerın içinde kaba ısler için bıtane dus esas egemın oldugunu farkettım
2 kaba egemınde o bahsettıgım markaymıs :))
Saatcı egelerı Vs.. Saymıyorum onlar esas
Oyuzden bende bı pferd ege alayım istiyorum

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
« Yanıtla #8 : 18 Kasım 2016, 12:48:44 »
İdeal çalışma boyutunda eğe maalesef yok, boyutu o anda yaptığınız işin niteliği belirliyor biraz da. Aynı işin üzerinde ince diş, kalın diş veya kısa boy uzun boy kullanmak gerekebiliyor. Bu nedenle, eğer ekonomik durum elveriyorsa hepsinden bulundurmakta yarar var ama bir taşla üç kuş vurulacaksa; orta boy, orta diş ve balık sırtı eğe iyidir.

Hocam çok haklısınız. Ben izahı yaparken eksik yaptım. Büyük olan pferdi kullanamamın sebebini açıklamam gerekir arkadaşlar yanlış anlamasın. Eğeleri alırken uzun olsun daha kısa zamanda daha fazla iş çıkarırım amacaıyla uzun boy kaba diş balık sırtı ve yuvarlak ile yine uzun boy ince diş aldım. Namlu ağzı açarken uzunluk ve kaba dişlerin faydasını görmedim değil. Ancak şerit zımparayı aldıktan sonra farkettim ki ben eğeleri genelde sap ve balçak yapımında kullanıyorum. Hemde yoğun olarak. Hal böyle olunca çeliğe göre daha yumuşak olan sapta bu kadar kaba diş hem kontrolsüz ilerlemeye sebep oluyor birde uzunluktan ve ağırlıktan kullanımı zorlaştırıyor.  Mesela ben bugün eğe alacak olsam ilk tercihi sizinde belirtiğiniz gibi orta boy orta diş ve balık sırtı almak olur ki zaten hemen aldım. Çünkü kaba dişin yaptığını orta dişlede yapabiliyorsunuz ancak biraz uzun sürüyor. Ama kaba dişte bu zor. Eğenin şekli ise balık sırtında bir kenar düz bir kenar yarım yuvarlak olduğundan işlevsel oluyor. Uzunluk kısmı ise daha hafif, ve kısa olduğu için kullanımda hareket kabiliyetinizi artırıyor.

Yani kısaca ilk alınacak eğede Hocama sonuna kadar katılıyorum. Sonrasında zaten sizde bir fikir oluşuyor ona göre kalın ince kısa uzun kendi tercihinize göre alırsınız.

Hocam ben kalın diş eğeyle çalışmasını sevmiyorum sapta bile olsa malzemeyle ilişkisi hoşuma gitmiyor. Eğeyle çalışmak normalde bir keyfe dönüşürken bu kaba diş heyecanımı alıyor zevk vermiyor. Uzunluktan mı diş türündenmi nedir pferdleri elime almak istemiyorum ama bahcolarla çalışmak çok hoşuma gidiyor.
Hal böyle olunca zaten bu pferdden bıçağın nasıl olacağını zaten çok merak ediyordum. Bir şansım olurda bir yerde bir ocakla karşılaşırsam vuracağım çekici vuracağım çekici  >:D

Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Muzaffer

• 133
« Yanıtla #9 : 19 Kasım 2016, 12:50:19 »
merhaba,
biara bende cokarastırıyordum.
gittim esaş eğeleri aldım
senin linkini attığın eğeler hassas işler için.küçük eğeler ama bıcagı profilden cıkarttıktan sonra şekillendirmek şekil vermek için tavsiyem bu set pferd marka ve dick en iyileri diyorlar

Pferd Saplı eğe D7261 A 250mm H1 numara  1 adet
Pferd Saplı eğe D7261 A 250mm H2 numara  1 adet
Pferd Saplı eğe D7261 A 250mm H3 numara  1 adet

Pferd  250mm yuvarlak eğe 1 adet
Pferd  250mm Balık sırtı eğe 1 adet
Pferd saatçi eğesi elmas uclu 1 takım( bu senin linkini verdiklerinde olur.)

Öneri için teşekkürler

Eğe seti derken anladığım kadarıyla saatçi eğesi alacaksınız. Bence saatçi eğelerinde eğer bıçak sırtında çok değişik şekiller çıkarmayacaksanız takım almak yerine kaliteli bir  düz ve birde balık sırtı yeter. Belki ihtiyaca göre daire olandan.

Hocam,dövmeyle yapacağım için daha çok balçak ve bıçak sırtında (okuduklarımı yanlış anlamadıysam)  kullanmak için düşünüyorum.

Kabza işine hiç bakmadım daha hocam.

Mustafasezer

• 284
« Yanıtla #10 : 19 Kasım 2016, 12:54:32 »
Sefa hocam sizin o eğitici tarzda olan videolarınızı bekliyoruz.
sizi izlemek keyif veriyor.Ama youtube de cok az vıdeonuz var.Video cekmek gercekten zahmetli ve zaman alan bir iş.ama biz acemilerinde size sizin gibi ustalarımıza ihtiyacı var

Muzaffer

• 133
« Yanıtla #11 : 20 Kasım 2016, 20:30:56 »

Hocam yeni aklıma geldi. Gravür setinde ki malzemeler de Eğe nin işini görür mü? Yoksa eğe olmazsa olmaz mı?

« Yanıtla #12 : 20 Kasım 2016, 22:27:22 »
Gravür setindeki malzemeler derken  ::) eğer o küçük taşları vs kastediyorsanız, görmez. Eğe,olmazsa olmazdır, doğru.

Muzaffer

• 133
« Yanıtla #13 : 21 Kasım 2016, 10:47:28 »
Gravür setindeki malzemeler derken  ::) eğer o küçük taşları vs kastediyorsanız, görmez. Eğe,olmazsa olmazdır, doğru.

Gravür setini hangi işte kullanabilirim (kullanım ısrarı değil,kullanılıyor mu diye?)

« Yanıtla #14 : 21 Kasım 2016, 12:12:18 »
Gravür seti ( hani Dremel vs türü ) sayamayacağım kadar çok işte kullanılır ( örneğin, parmak oyuklarında, balçaklarda, aformal deliklerde, sapta izlemelerde, yüzeyde izlemelerde vs vs). Özellikle karbür ve elmas kaplama uçlar bir çok işte işe yarar. Bulunmasında çok fayda var.

Muzaffer

• 133
« Yanıtla #15 : 21 Kasım 2016, 12:47:39 »
Gravür seti ( hani Dremel vs türü ) sayamayacağım kadar çok işte kullanılır ( örneğin, parmak oyuklarında, balçaklarda, aformal deliklerde, sapta izlemelerde, yüzeyde izlemelerde vs vs). Özellikle karbür ve elmas kaplama uçlar bir çok işte işe yarar. Bulunmasında çok fayda var.

Teşekkürler hocam,bu konuda ilerleyen zamanlarda yine bilginize danışacağım gibi.

pitmania34

• *
  • 48
  • Meslek: gemi acenteliği
  • Yer: gebze
« Yanıtla #16 : 07 Aralık 2016, 16:06:02 »
facebook da hurdacı gebze nickli mertcan arkadaşımıza ulaşırsan elinde çok ucuz yollu tüm set haldeeğeler mevcut istersen bir görüş derim05350236287

Muzaffer

• 133
« Yanıtla #17 : 08 Aralık 2016, 11:53:27 »
facebook da hurdacı gebze nickli mertcan arkadaşımıza ulaşırsan elinde çok ucuz yollu tüm set haldeeğeler mevcut istersen bir görüş derim05350236287

Aradım görüştüm hocam,tekrar dönecek bana.
Bilgi için teşekkürler.

Muzaffer

• 133
« Yanıtla #18 : 12 Aralık 2016, 15:35:13 »

Mertcan ile görüştüm.
Cuma günü Eft sini geçtikten sonra ürünleri bana kargoladı.
Bir kaç tane fazladan da göndermiş saolsun.

İsmail ULUSOY

• 320
  • İsmail H. ULUSOY
  • Meslek: Memur
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #19 : 12 Aralık 2016, 16:24:00 »
Sorması ayıptır bu kadar eğe fiyat ne kadardır acaba  :)