Bıçak Sanatı - Forum

Setnogrom Damaskus 23 ve 24

Aydın Karakişi

• 1619
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
Ynt: Setnogrom Damaskus 23 ve 24
« Yanıtla #20 : 17 Kasım 2016, 08:30:00 »
Ellerinize saglik ustam.

Balcakta cok yakışmış. Paslanmaz sanırım?
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
« Yanıtla #21 : 17 Kasım 2016, 09:14:27 »
Eline sağlık Engin, çoOok güzel olmuşlar... ;)

Çook teşekkürler ustam:)

Elinize sağlık ikisi de çok güzel olmuş.
Teşekkür ederim,sağolun.

Çok güzel olmuşlar maşallah 👍👍👍

Eyvallah üstam,teşekkürler.

Ustam hakikaten çok iyiler ellerinize sağlık.

Allah razı olsun,sağolun.

Elinize sağlık.

Teşekkürler.

Eline sağlık Engin Usta, çok güzel olmuşlar.

Teşekkürler Eylem usta,sizin gibi ustalar varken kendimi usta olarak görmüyorum çırak diyelim:)

Çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık, santokunun genişliği standartların üstünde olmuş ki bende bu tip santokuları çok seviyorum, damascusun desenleri harika, abanoz benim favorim :2up :2up

Açıkcası kombinasyon benimde çok hoşuma gitti.Size katılıyorum bu ebatlar mutfakta çok ideal özellikle 170mm namlusu olan bıçak gerçekten mutfakta elden bırakılmayacak yapıda.

Ellerine emeğine sağlık kardeşim süper olmuş  :2up :2up :2up

Abi senin emeğine sağlık,senin bilgin tecrüben olmasa ben anca bunları hayal ederdim:)Bana göre bu işte teksin.Allah eline koluna,sağlığına zeval vermesin.

Ellerinize saglik ustam.

Balcakta cok yakışmış. Paslanmaz sanırım?

Teşekkürler üstadım evet balcaklar paslanmaz.

xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #22 : 17 Kasım 2016, 09:21:22 »
...

Teşekkürler Eylem usta,sizin gibi ustalar varken kendimi usta olarak görmüyorum çırak diyelim:)
...

Herkes ustammış gibi herkesi bir şey öğrenme amaçlı takip ediyorum, o nedenle herkes bana usta ama aynen ben de her zaman çırak olarak kendimi öğrenmeye açık tutuyorum.  :2up
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
« Yanıtla #23 : 17 Kasım 2016, 09:32:52 »
...

...

Herkes ustammış gibi herkesi bir şey öğrenme amaçlı takip ediyorum, o nedenle herkes bana usta ama aynen ben de her zaman çırak olarak kendimi öğrenmeye açık tutuyorum.  :2up

Bu düşünce kesinlikle doğru bir yol.Lakin ben gerçekten daha fazla şey öğrenme ve deneyimleme peşindeyim.Senin ve diğer ustalarımızın bilgisi ve tecrübesinden yararlanmak kadar güzel bir yol şuan için göremiyorum.
Bunun için hepinize teşekkür ederim. :2up

xx
1983-Kastamonu (A rh +)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #24 : 17 Kasım 2016, 09:53:02 »
Birbirimizden bir şey öğrenmemizde de çok önemli bir açık nokta var. Biz bu yöntemle "Bir kişi sadece tek bir ustanın öğrettiği ilerleyip sadece onun üstüne bir şey koyabilir." şeklindeki çağın hızını yakalamaya uygun olmayan eski yönteme göre avantajlıyız. Buna karşılık biz olmasak da en azından takip ettiğimiz birilerinin dışarıyı, örneğin yabancı forumları takip etmemiz şart.

Örneğin ben elektrikli ısıl işlem fırınımı BritishBlades'teki bir ustaya bakarak ve üstüne bir iki ayrıntı ekleyerek yapıp yayınlayınca ısıl işlem fırını yapmamız çok yaygın bir şekilde gerçekleşti. Eğer forum olarak, yerli ustalar olarak, dışarıya yine böyle açık olursak kişisel olarak bir yerlere gelmekle kalmaz, forum olarak da yerimizde saymayıp ilerlemeye devam ederiz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
« Yanıtla #25 : 17 Kasım 2016, 13:57:36 »
Birbirimizden bir şey öğrenmemizde de çok önemli bir açık nokta var. Biz bu yöntemle "Bir kişi sadece tek bir ustanın öğrettiği ilerleyip sadece onun üstüne bir şey koyabilir." şeklindeki çağın hızını yakalamaya uygun olmayan eski yönteme göre avantajlıyız. Buna karşılık biz olmasak da en azından takip ettiğimiz birilerinin dışarıyı, örneğin yabancı forumları takip etmemiz şart.

Örneğin ben elektrikli ısıl işlem fırınımı BritishBlades'teki bir ustaya bakarak ve üstüne bir iki ayrıntı ekleyerek yapıp yayınlayınca ısıl işlem fırını yapmamız çok yaygın bir şekilde gerçekleşti. Eğer forum olarak, yerli ustalar olarak, dışarıya yine böyle açık olursak kişisel olarak bir yerlere gelmekle kalmaz, forum olarak da yerimizde saymayıp ilerlemeye devam ederiz.

İllaki Dünya'da çeşitli beceri ve bilgiler var.Bunlardan yararlanmak lazım ki hem kendimi hemde çevremiz bunun sayesine daha hızlı ilerleme ve sonuç elde etsin.
Yenilikçi olmak ve uygulamaktan çekinmemek lazım.

xx
1983-Kastamonu (A rh +)

Adnan...

• *
  • 21
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #26 : 17 Kasım 2016, 14:18:10 »
Merhaba,
Damascus çeliğinden yapılan bıçaklar görünüm güzelliğimi katıyor yoksa bıçağa sağlamlık, bileyleme kolaylığı gibi artı değerlermi veriiyor.Yada her iki değeridemi sağlıyor.