Bıçak Sanatı - Forum

MATKAP UCU ÇEŞİTLERİ

smanovic

• *
  • 7
  • Meslek: mühendis
  • Yer: samsun
Ynt: MATKAP UCU ÇEŞTLERİ
« Yanıtla #60 : 07 Ekim 2016, 15:06:34 »
merhabalar. matkap seti almayı düşünüyorum. makine takım ile bosh arasında çok fark var mıdır. bosh almayı düşünüyorum.makine takıma göre neredeyse yarı fiyatına buldum.
bir de hss ile hss-g arasında ne gibi farklar var, yukarıda yazılanlara göre çok bi fark yok. boshun sitesindeki açıklamaya göre ise
hss-g:Çekme mukavemeti 900 N/mm²'ye kadar olan alaşımlı ve alaşımsız çelik, çelik döküm, dökme demir, sinterli demir, dövülebilir dökme demir, demir harici metaller, sert plastikler için uygundur 
hss-r:Çekme mukavemeti 900 N/mm²'ye kadar olan alaşımlı ve alaşımsız çelik, demir olmayan metaller, dökme demir, sert plastikler için uygundur

bir videoda ise hss-co nun daha pahallı olmasına rağmen kullanım ömrü nedeniyle daha ucuza denk geldiğini ve zamandan kazandırdığını gösteriyor: https://www.youtube.com/watch?v=nuQ9N6aEHPY

hss-co set bulamıyorum boshun. ama hss-g seti var. acaba hss-g de hss-co gibi avantajlı mıdır. ya da boşuna para vermeyip hss-r mi alsam. çünkü hss-g ile fiyat olarak 2 kattan fazla fark var.

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #61 : 07 Ekim 2016, 15:17:45 »
Samsun Koçtaş'ta hss-co uçları bulabilirsin. Takım olarak yok ama şeçip alabilirsin...

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #62 : 07 Ekim 2016, 16:06:30 »
   bildigim en kaliteli matkap uclari bunlardir markasi Osg.   Japan malidir. Karbür uclardan sonra bulabilecegin en iyilerden biridir. Bosh falan cocuk oyucagi kalir

smanovic

• *
  • 7
« Yanıtla #63 : 07 Ekim 2016, 16:07:02 »
en mantıklısı hss-co mu olur.
hss-r 19 lu set 41 tl. 1.0 / 1.5 / 2.0 / 2.5 / 3.0 / 3.5 / 4.0 / 4.5 / 5.0 / 5.5 / 6.0 / 6.5 / 7.0 / 7.5 / 8.0 / 8.5 / 9.0 / 9.5 / 10.0

makine takım mı daha kaliteli bosh mu. hss-r olarak

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #64 : 07 Ekim 2016, 16:39:33 »
Matkabı MTE'nin sarısı deyip de alıyorum. Sitesinden gördüğüm kadarıyla bu MTE'nin altın serisiymiş. Gayet uzun ömürlü...

HSS-E %5 kobalt (%5 Co) diye geçiyor. En iyi midir bilmem çünkü bunları kullanırken alternatif arama ihtiyacı duymadım.

http://www.makinatakim.com.tr/catalog/Product.aspx?catId=11&pId=856&l=tr-TR
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

smanovic

• *
  • 7
« Yanıtla #65 : 08 Ekim 2016, 11:40:40 »
sanırım şunu alacağım. makine takımdan kötü müdür bilmiyorum ama fiyatı uygun baya.

http://www.e-hirdavat.com/Bosch-Metal-Matkap-Ucu-Seti-HSS-R-19-Parca-2-607-018-354,PR-38951.html

belki ufak uçlar için bir kaç tane makine takımın altın serisini alırım daha sonra.

« Yanıtla #66 : 08 Ekim 2016, 12:10:55 »
Bildiğim kadarıyla, Eylm Ustanın sözünü ettiği altın seri, aslında yüzeyi TİN kaplama matkap ucu, oldukça uzun bir ömrü var ve körelmeden çok uzun süre kullanılabiliyor.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #67 : 08 Ekim 2016, 13:53:37 »
Yok yok. MTE'nin TiN kaplı diye bir tipi var bir de benim linkini verdiğim "altın seri" var.

Hırdavatçım ise bu matkabı sarı deyince veriyor. Piyasanın adlandırışını vermek için özellikle "sarı" ifadesini kullandım.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

smanovic

• *
  • 7
« Yanıtla #68 : 08 Ekim 2016, 23:10:00 »
dayanamadım yine hss-co aldım sanırım =) umarım ömürlük olur.
http://www.koctas.com.tr/Hss-Co-Matkap-Ucu-Seti/27434-38904/?ref=search

Tolga Yıldız

• 146
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ayvalık
« Yanıtla #69 : 08 Ekim 2016, 23:37:04 »
Bu Tin ile TiAlN  aynı şeymidir acaba ? TiAlN  kaplama olanlar çok daha pahalı oluyor sanki
"Bir gün mutlaka tüm Türk devletleri ile çin seddinde buluşacağız" Mustafa Kemal ATATÜRK

« Yanıtla #70 : 08 Ekim 2016, 23:50:48 »
TiAIN ( Titanyum Alüminyum Nitrid) daha sert bir kaplama, kaplama sertliği 85 HRC leri buluyor.
TİN ( Titanyum Nitrid) diğerine göre, görece daha az sertlikte ( 81 HRC) ve işlemi daha az teferruatlı, bu nedenle TiAln a göre daha ucuz olması normal.
Yan bilgi olarak,
TiCN (Titanyum Karbonitrid) yine bir yüzey kaplama, sertliği 87 HRC.
ALTİN ( Alüminyum Titanyum nitrid) bu kaplamanın da sertliği 90 HRC

Tüm bu sayılanlar arasında sürtünme katsayısı en düşük olan son iki grup, Elbette en iyi kaplamalar ( aşınma açısından ) son iki ama kesinlikle daha pahalıdır.

Tolga Yıldız

• 146
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ayvalık
« Yanıtla #71 : 08 Ekim 2016, 23:52:57 »
TiAIN ( Titanyum Alüminyum Nitrid) daha sert bir kaplama, kaplama sertliği 85 HRC leri buluyor.
TİN ( Titanyum Nitrid) diğerine göre, görece daha az sertlikte ( 81 HRC) ve işlemi daha az teferruatlı, bu nedenle TiAln a göre daha ucuz olması normal.
Yan bilgi olarak,
TiCN (Titanyum Karbonitrid) yine bir yüzey kaplama, sertliği 87 HRC.
ALTİN ( Alüminyum Titanyum nitrid) bu kaplamanın da sertliği 90 HRC

Tüm bu sayılanlar arasında sürtünme katsayısı en düşük olan son iki grup, Elbette en iyi kaplamalar ( aşınma açısından ) son iki ama kesinlikle daha pahalıdır.

Teşekkürler sefa hocam
"Bir gün mutlaka tüm Türk devletleri ile çin seddinde buluşacağız" Mustafa Kemal ATATÜRK