merhabalar. matkap seti almayı düşünüyorum. makine takım ile bosh arasında çok fark var mıdır. bosh almayı düşünüyorum.makine takıma göre neredeyse yarı fiyatına buldum.
bir de hss ile hss-g arasında ne gibi farklar var, yukarıda yazılanlara göre çok bi fark yok. boshun sitesindeki açıklamaya göre ise
hss-g:Çekme mukavemeti 900 N/mm²'ye kadar olan alaşımlı ve alaşımsız çelik, çelik döküm, dökme demir, sinterli demir, dövülebilir dökme demir, demir harici metaller, sert plastikler için uygundur
hss-r:Çekme mukavemeti 900 N/mm²'ye kadar olan alaşımlı ve alaşımsız çelik, demir olmayan metaller, dökme demir, sert plastikler için uygundur
bir videoda ise hss-co nun daha pahallı olmasına rağmen kullanım ömrü nedeniyle daha ucuza denk geldiğini ve zamandan kazandırdığını gösteriyor:
https://www.youtube.com/watch?v=nuQ9N6aEHPYhss-co set bulamıyorum boshun. ama hss-g seti var. acaba hss-g de hss-co gibi avantajlı mıdır. ya da boşuna para vermeyip hss-r mi alsam. çünkü hss-g ile fiyat olarak 2 kattan fazla fark var.