Bıçak Sanatı - Forum

d2 den bir acemi iş daha

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
d2 den bir acemi iş daha
« : 05 Nisan 2011, 23:46:52 »
merhabalar bu akşam canım sıkıldı birşeyler cıkardım :) sap ben alırken zeytin diye aldım ama bazı arkadaşlar zebra ağacıda diye bilir :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ozgurozdemir

• *
  • 1
Ynt: d2 den bir acemi iş daha
« Yanıtla #1 : 05 Nisan 2011, 23:47:29 »
birkaç resim daha

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #2 : 06 Nisan 2011, 00:12:43 »
Özgür abi kendine haksızlık ediyorsun bir başlıkta "öylesine" birisinde "acemice" diyorsun olmuyor  :)

Hakikaten eline sağlık çok güzel olmuş zeytinin bu kadar güzel olduğunu bilmiyorsum :-\

Saygılar...

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #3 : 06 Nisan 2011, 00:14:33 »
Özgür abi zeytini stabilize ettin mi? :D

Saygılar...

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #4 : 06 Nisan 2011, 00:23:49 »
ben buduğumu stabilize ediyorum :)
acemi işi derken gerçekten acemi işi benim bıcaklar söyle bakınca dörtte üçlük bir bıcak göremiyorum
derlerya el melaikesi veya herneyse bendeki bukadar sanırım  :(
daha bitmedi belki yarın birtane dah yaparım. ama o tambir acemi işi olacak  :'(

« Yanıtla #5 : 06 Nisan 2011, 00:26:20 »
Özgür bu tip sende iyice oturdu artık, gayet güzel olmuş, "öylesine" lafınıda mütevazilik olarak alıyorum ;) Yalnız bir küçük hatırlatma yapmak isterim, en sondaki ip/asma deliğinin içine koyduğun ( sanırım pirinç) boruya şöyle hafif bir havşa verseydin şişirerek sanki daha güzel dururdu gibi. Ağaç gerçektende zebrano ya benziyor, zeytinsede orta merkeze yakın bir yerden olabilir. Ellerine sağlık.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #6 : 06 Nisan 2011, 00:32:32 »
gecenlerde boru ararken bir hırdavatcı boru yok ama alsan boru için zımba dedi 8,2lik bir zımba verdi onunla cakıyorum her iki taraftan kafaları içten hafif şişiriyorum hocam  ama birazdaha şişirmek lazım olabilir.
acemi işi derken gerçekten acemice  daha adam akıllı biley bile yapmıyorum veriyorum babaya traş olacak şekilde bileyliyor.
babayada bir kasap bıcağı yaptım verdim gayet memnun bu ara sürmeneleri kenera atmış onu kullanıyor oda d2
bu arad bir su alim olacak balçaklara ben 2 perçin atıyorum arayada epoxi kullanıyorum bunlardan daha sağlam ne yabilirim cünkü bıcağı sağa sola esnetirken cıtırdamalar geliyor epoxi çelikten ayrılıyor sanırım  daha yumşak bir epoxi varmıdır yoksa böyle devammı :)

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #7 : 06 Nisan 2011, 00:33:23 »
Can sıkıntısına bu çıkıyorsa Özgür Hocam, canın bıçak yapmak isteyince sen de bizi orta yerimizden çatlatacaksın demektir. Ahşap da çok güzel durmuş.  Ellerine sağlık

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #8 : 06 Nisan 2011, 00:34:57 »
Şu d2 yi denemek lazım bir ara :-\

Saygılar...

« Yanıtla #9 : 06 Nisan 2011, 00:36:57 »
Ben önceden Henkelin epoksisini kullanıyordum, şimdi akfix kullanıyorum waterprof olanından gayet memnunum öyle çatırdama filan yapmıyor. Yapıştırıcı uygulamadan önce yapıştırıcının geleceği çelik yüzeyi iyice çiziyorum elde olan ne varsa, gelişigüzel çizikler bence sende dene yararı olur.

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #10 : 06 Nisan 2011, 01:01:03 »
Elleriniz dert görmesin...

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #11 : 06 Nisan 2011, 07:38:40 »
Elıne saglık elbet bu acemılk bıter ustalıgınıda keyıfle goruruz İNSALLAH :2up
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #12 : 06 Nisan 2011, 08:06:24 »
Özgür hocam, namlunun sapa yakın kısmında bir ara eğe fazla mı kaçtı? Hafif bir çöküklük var gibi görüyorum, fotoğraf şaşırtmıyorsa. Su verirken sorun çıkartmamış olması iyi.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #13 : 06 Nisan 2011, 08:20:46 »
Özgür hocam, namlunun sapa yakın kısmında bir ara eğe fazla mı kaçtı? Hafif bir çöküklük var gibi görüyorum, fotoğraf şaşırtmıyorsa. Su verirken sorun çıkartmamış olması iyi.

400 kum zımpara ile zımparalarken balçağın ön yüzünü zımpara değmiş mat duruyor fotoda bende fark ettim bıcağa baktım dümdüz sadece matlık var .bu ara motor bulursam hurdadan satine midir saten midir o zımparadan alıp öyle yapacam namluları (izler gözükmüyor öyle :) )

küçük biraderin yapmış olduğu bir bıcak var ondaki gelişi güzel işcilikte catlamadıysa catlamaz herhalde.ısıl işlemciler bu işin kurdu olmuş veriyorsun sağlam olarak alıyorsun :)

« Son Düzenleme: 06 Nisan 2011, 08:23:47 Gönderen: ozgurozdemir »

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #14 : 06 Nisan 2011, 09:50:43 »
Özgür eline sağlık güzel bir formda olmuş bıçak tebrik ederim,pirinç balçakda güzel olmuş bıçağı hemen bitirmek için acele etme zımpara ve polisaj işlemini uzun tut mümkün mertebe sıkıcı bir iş ama çıkan sonuç mükemmel..
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #15 : 06 Nisan 2011, 09:58:04 »
eyvallah ustad alet çalışır el övünür derler bende alet olmayınca  emanetlerle çalışıyoruz hayırlısıyla takımları tamalayalım düze cıkarız :)

Akın Özcan

• 203
  • Meslek: metalurji ve malzeme mühendisi
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #16 : 06 Nisan 2011, 11:04:51 »
eline sağlık özgür abi valla hızına yetişmek mümkün değil.  :2up

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #17 : 06 Nisan 2011, 11:21:04 »
elıne sağlık Özgür.. sapta kullandığın ahşap zebra bendede var aynısı :)  sende dıkkat  ettığım kadarı ıle buyuk bıçaklara  karşı bır eğilim var.. 
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #18 : 06 Nisan 2011, 11:41:56 »
elıne sağlık Özgür.. sapta kullandığın ahşap zebra bendede var aynısı :)  sende dıkkat  ettığım kadarı ıle buyuk bıçaklara  karşı bır eğilim var..

valla ben satın alırken zeytin diye aldım :)
okadar büyük değil yahu 21cm civarı olması lazım uzunluğa bakmıyorum söyle ele avuca geliyormu bakıyorum ondan sonra yapıyorum  küçük işler için zaten cakım var o işimi görüyor
ileride birkaç adet neck yaparım ama onlarda 20-22 cm civarı

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #19 : 06 Nisan 2011, 12:59:20 »
eline sağlık özgür bey güzeliş çıkarmışsın